Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Trump'tan İran'la nükleer anlaşması yorumu: Berbat bir anlaşmaydı, asla imzalanmamalıydı
İran ile yapılan nükleer anlaşması konusunda değerlendirmelerde bulunan Trump, İran'ın 'nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığını' ileri sürerek, 'ileriki süreçte bir şeyler yapacağını' dile getirdi. Trump, anlaşmayı 'Berbat' olarak niteledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2017 09:14 - 546 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İran ile P5+1 ülkelerinin 2015 yılında imzaladığı nükleer anlaşmaya ilişkin bir soru üzerine, bu anlaşmayı 'Berbat' olarak niteleyen ve kendisinin asla imzalamayacağını dile getiren Trump, "İran, anlaşmanın ruhuna uygun davranmıyor. Davranmak zorunda ama davranmıyor" şeklinde konuştu.
 
'GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ ANLAŞMA'
"Ne yapılabileceğine bakacaklarını" ifade eden Trump, şöyle devam etti: "Yapılan bir anlaşmayla ilgili çok büyük kötülük ediyorlar. Berbat bir anlaşmaydı. Alsa imzalanmamalıydı. Müzakere edildiği şekilde müzakere edilmemeliydi. Ben tüm anlaşmalara taraftarım ama bu çok kötü bir anlaşma, gördüğüm, imzalanmış en kötü anlaşma. Onlar anlaşmanın ruhuna uygun hareket etmiyorlar. Biz konuyu çok dikkatli bir şekilde analiz ediyoruz ve yakın zamanda bu konuda söyleyeceklerimiz olacak."
 
'ÇİN'İN ELİNDEN GELENİ YAPTIĞINA GÜVENİM TAM'
Kuzey Kore'ye ilişkin bir soru üzerine Trump, "Kuzey Kore konusunda çok iyi durumdayız" dedi. Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile geçen haftalarda görüştüğünü ve bu ülkenin liderine büyük saygı duyduğunu ifade eden Trump, Şi'nin Kuzey Kore konusunda elinden geleni yapacağına inancını dile getirdi.  Trump, Şi'ye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Çok iyi çalışıyor. Konunun uzmanları Çin'in daha önce bu denli çok çalıştığını görmediklerini söylüyor. Birçok kömür gemileri geri gönderildi.
'SON BİRKAÇ SAAT İÇERİSİNDE ÇOK SIRA DIŞI ŞEYLER OLDU'
 
Başkaca birçok şey oldu. Son birkaç saat içerisinde çok sıra dışı şeyler oldu. Başkan'ın (Şi) çok çalışacağı konusunda gerçekten güvenim tam. Başarıp başaramayacağını bilmiyorum ama ellerinden geleni yaptığı konusunda güvenim tam."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-04-2017 09:14 - 546 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım