Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TRT NE YAPMAK İSTİYOR?
Mehdi AKSU

Bu gece yayınlanan TRT 1 ‘deki Pelin Çift ile “Gündem Ötesi” adlı programda Şia mektebi ve Şialar hakkında gerçeklerle asla bağdaşmayan, tamamen mezhep bağnazlığı ve taassuba dayalı sorular soruldu ve bu doğrultuda cevaplar verildi. 

14 ASKERİMİZİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ BİR GECEDE HALKIN VERGİLERİ İLE YAYIN YAPAN TRT HALKI BİRBİRİNE KIŞKIRTICI PROGRAM YAPIYOR. BU SUÇ DEĞİL MİDİR? HALKI HEMDE BÖYLE BİR ZAMANDA KUTUPLAŞTIRMAK YASALARA AYKIRI DEĞİL MİDİR? 

Devlet kanalında Sünni Şii konularını tek taraflı ve mezhep  taasubu ile konu etmek ayrıştırmaktır,  körüklemektir, provokatörlüktür ve suçtur. Müslüman dediğin bir inancı konuşurken tek taraflı olmaz Şianında ilim adamlarına söz hakkı verir. Pelin hanım bu güne  kadar yapmış olduğu programlarda kaç defa Şii alimlerden konuk aldı! Bu açıktan bir haksızlık, adaletsizlik değil midir!

Bugün ülkemizde ve bölgede en fazla mezhepsel fitneleri ve kargaşalıkları görmek isteyen ve arzulayan Fetö ve Fetöcülerdir. Bu gece Pelin Çift hanımefendinin yapmış olduğu program aracılığı ile halkın kanalı olan TRT de Fetö ve Fetöcülerin tam da arzuladıkları tarzda bir program yapılmıştır. Bunun araştırılması incelenmesi soruşturulması icap etmezmi?

Ehli Sünnet kardeşlerimizden olan âlimleri, aydınları, yazarları, sanatçıları, siyasileri, kanaat önderlerini, medya kuruluşlarını aynı hassasiyeti göstermeye, yakılmak istenen “mezhep savaşları” fitnesine beraber karşı koymaya davet ediyoruz ve İmam Malik’in şu sözünü asla unutmamalarını, bu söze göre düşünmelerini temenni ediyoruz. Şeyh Abdullah bin Cibrin“Mecmu Feteva c.6” kitabında şöyle yazmaktadır: İmam Malik şöyle demektedir: “Eğer birisinin kâfirliğine % 99 ve imanına sadece % 1 ihtimal versem, Müslüman’a hüsnü zandan dolayı onun amelini müminliğe yormak gerekir.”

Bugün birileri bir yerlere yaranmak, onlardan nemalanmak için konuşmalar ve programlar yapıyor. İslam ümmeti, “la ilahe illallah, Muhammed Resulullah” şehadetini ikrar edenleri cehennemlik ilan eden ve öte taraftan da dinler arası diyalog diyerek Müslüman olmayanları cennet ehli ilan eden sözde din adamlarını az görmüş değildir. Dolayısıyla Müslümanlar bu ve benzeri oyunlara gelmemelidirler. 

Hz. İmam Ali (aleyhisselam) şöyle buyurmuşlardır: “Bir fitne sizi kaplayıp çocuğu yaşlandırıp, yaşlıları yıpratınca, haliniz ne olacak?! O zaman insanlar bidatleri sünnet sanıp onlara amel eder ve onlardan biri değiştirildi­ğinde, “Resûlullah’ın sünneti değiştirildi” diyerek rahatsız olurlar, oysa insanlar kötü ve çirkin işler yapmaktalar. Ardından bela ve musibetler şiddetlenir, çocuklar esir düşer, ateşin odunu ve değirmen taşının taneyi ezdiği gibi fitneler onları ezer. İşte böyle bir du­rumda Allah’tan başkası için fıkıh (bilgi) edinirler ve ilim öğrenirler; fakat amel etmek için değil; ahiret amellerini vesile ederek dünyayı elde etmeye çalışırlar!” (Usul-u Kâfi, Önsöz bölümü)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-12-2016 13:36 - 2698 Okunma
Mehdi AKSU yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
İRAN’DA SÜNNİLER! 14-12-2018 tarihinde eklendi
DİRENİŞİN ADI FİLİSTİN! 15-05-2018 tarihinde eklendi
UKRAYNA'DA HZ. MEHDİ COŞKUSU! 03-05-2018 tarihinde eklendi
DÖRT ZÜMREYE ÇOK DİKKAT ETMEK İNDİRİLEN DİNİN EMRİDİR! 20-02-2018 tarihinde eklendi
RABBANİ ALİM ÜSTAT HAMİT TURAN’IN ANISINA! 10-02-2018 tarihinde eklendi
EHLİBEYTİN LİSANINDA AMİN KELİMESİ VARMIDIR? 07-02-2018 tarihinde eklendi
AHMAK VE CAHİL ŞİA! 27-01-2018 tarihinde eklendi
SALAT: DUA MI NAMAZ MI? 16-01-2018 tarihinde eklendi
ASRIMIZIN FİTNELERİ! 01-01-2018 tarihinde eklendi
EMEK VE HİZMETE KADİR ŞİNAS OLMAK! 15-11-2017 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım