Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terörizmin Kaynağı ABD Ve Bazı Batılı Ülkelerdir
Resmi ziyaret kapsamında İran’a gelen Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzet Begoviç, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei ile görüştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-10-2016 08:51 - 555 Okunma
 
İmam Hamenei bu görüşmede, bazı Batı ülkelerinin terörizmi destekleme politikasına işaret ederek; “Bağımsız ülkelerin, emperyalist devletlerin etkisi altında kalmadan birbirleriyle ilişkilerini geliştirmek yoluyla çatışma ve ihtilaf ateşini söndürmeleri gerekir.” dedi.
 
Avrupa’ya kadar yayılan ve ileride de daha kötü bir hale gelebilecek tekfir ve terörizm dalgasına da değinen İmam Hamanei, “Görünüşte bu olgunun kökeni Arap bölgesi olarak algılanır, lakin ABD yönetimi ve bazı Avrupa ülkeleri bu olayların ortaya çıkmasının asıl failleridir.” ifadelerini kullandı.
 
Batılı devletlerin oluşturduğu teröre karşı koalisyonun hakiki anlamda olmadığını belirten İslam İnkılabı Rehberi, “Bu koalisyon, bazı zamanlar teröristlere karşı savaş açarsa da gerek Irak gerekse de Suriye’de terörizmin kökünün kazınmasını istemiyor. Onların kötü ve çirkin politikaları insanların sorunlarını günbegün artırmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
 
İmam Hamanei, bölgedeki durumun çözüm yolunun sorunların temelini bulmaya çalışmak ve ciddi bir iradeyle mümkün olduğunu kaydederek, “Bazı zengin ve güçlü Avrupa ülkelerinde Müslüman gençlerin aşağılanması onların IŞİD gibi sapık terör örgütlerine katılmalarına yol açıyor. İşte bu gençler de tekrar Avrupa’ya döndükleri zaman terör ve katliam yapıyorlar” diye konuştu.
 
İmam Hamanei, İran ve Bosna Hersek’in dostane ilişkilerinin geçmişine ve bu ülke halkına dayatılan zor savaş dönemine temasla, bir milletin büyümesi ve gelişmesi için bütün hayati erkanın tahakkuku için gereken şartın güvenlik ve huzur olduğunu belirtti.
 
Bosna Hersek Konseyi Başkanı da, Tahran ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, İranlı yetkililerle müzakerelerini başarılı olarak niteledi. İki ülkenin dostane ilişkilerinin iki tarafın çıkarı ve etkin ekonomik işbirliğine dönüşmesini temenni etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-10-2016 08:51 - 555 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım