Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi Gazete: Yaptırımlar sonuç vermez, İran’a saldırmak gerek!
Bir Suudi gazetesi, geçen hafta BAE’nin Füceyre limanındaki petrol tankerlerine ve Suudi petrol tesislerine yapılan saldırılara tepki göstermek için İran’ın bölgesel tehditlerine cevaben İran’a sınırlı saldırı düzenlenmesini mantıklı bir adım olarak değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2019 10:09 - 575 Okunma
İngilizce yayın yapan bir Suudi gazetesi Amerikan devletine tavsiyede bulunarak İran’ın tehditlerini ortadan kaldırmak diye adlandırdığı şey için İran’a karşı askeri güç kullanmasını istedi.
 
İngilizce yayın yapan Arap News, gayri resmi olarak Muhammed bin Selman’ın görüşlerini yansıtmaktadır. Bu gazete, Perşembe günü yayımladığı baş makalede İran’ın davranışını değiştirmek için Amerika’nın tek taraflı yaptırımlarının yeterli olmadığını ve İran karşısında askeri seçeneği kullanması gerektiğini yazdı.
 
Bu gazete şöyle yazdı: Açıktır ki Amerika’nın uyguladığı yaptırımlar İran’a doğru bir mesaj iletmiyor ve İran’la daha şiddetli davranmak gerekir.
 
Bu gazete, Amerika’nın 2017 yılında Beşşar Esad devletinin kimyasal silah kullanımı hakkındaki iddialara tepki olarak yaptığı cerrahi operasyonların İran gibi hükümetler karşısında sabıkasının olduğunu vurguladı.
 
Bu gazete, geçen hafta BAE’nin Füceyre limanındaki petrol tankerlerine ve Suudi petrol tesislerine yapılan saldırılara tepki göstermek için İran’ın bölgesel tehditlerine cevaben İran’a sınırlı saldırı düzenlenmesini mantıklı bir adım olarak değerlendirdi.
 
İran İslam Cumhuriyeti, BAE’nin el-Füceyre limanındaki 4 petrol tankerine yapılan son saldırıları bölgede gerginlik yaratma doğrultusunda yapılmış şüpheli bir saldırı olarak değerlendirdi ve olayın boyutlarının aydınlatılması için araştırma yapılmasını istedi.
 
Bu Suudi saltanat gazetesi İran’a saldırı reçetesini yazarken Suudi Arabistan Dışişleri danışmanı Adil Cübeyr yaptığı son açıklamalarda Suudi devletinin bölgede savaş istemediğini bildirmişti.
 
O, Sky News’e verdiği röportajda şunları demişti: “Biz bölgede savaş peşinde değiliz ve bu hususta çaba göstermiyoruz ve elimizden geldiği kadarıyla da onu önlemeye çalışıyoruz.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2019 10:09 - 575 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım