Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye İsrail İle Savaşa Hazır
Suriye ordusu Siyonist İsrail'in saldırılarına hazır. Suriye Ordusuna çok yakın bir kaynağa göre İsrail'in önemli bir askeri hedefe saldırması durumunda Suriye ve müttefikleri bunu karşılıksız bırakmayacak.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-03-2019 09:57 - 562 Okunma
Söz konusu kaynak İsrail'in saldırmasının 9 Nisan'daki seçimlere bağlı olduğunu söyledi. Başbakan Benyamin Netanyahu'nun seçimi kaybedeceğini hissetmesi durumunda bir savaş başlatacağını ve seçim ile aleyhindeki yolsuzluk davasını ertelemeye çalışacağını ifade etti. Aynı kaynak ABD'nin muhtemel bir savaşın tüm taraflar için yıkıcı olacağını düşündüğü ve İsrail'in Demir Kubbe gibi savunma sistemlerine güvenmediği için THAAD savunma sistemini işgal altındaki topraklara konuşlandırdığını ekledi.
 
Askeri kaynak ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Tahran ziyareti ile İran'a bağlı askeri güçlerin Suriye'den çıkmasını istemeyeceğinin başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere herkese gösterildiğinin altını çizdi. Bu ziyaret sayesinde Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in de Netanyahu'ya Suriye'de İran'a karşı bir şey yapamayacağını söyleme şansı yakaladığını sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Suriye Devlet Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad da geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Ateşkes Sağlama ve Denetleme Teşkilatı Başkanı Christine Lund ile  bir görüşme gerçekleştirdi. Mikdad Lund'a İsrail'in Golan Tepelerindeki işgale son vermemesi halinde saldıracaklarını söyledi. Mikdad İsrail ya da müttefikleriyle savaşmaktan korkmadıklarını da belirtti.
 
Mikdad'ın bu açıklamaları ABD'de bazı saenatörlerin Golan'ın İsrail'e ait olduğunun kabul edilmesini öngören yasa tasarısına bir cevap niteliği taşıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-03-2019 09:57 - 562 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım