Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Soruların yanıtını verin, seçtiğiniz safta birleşelim
Kasım Alcan

Suriye olaylarıyla ilgili sürekli kendisini ve Şii dünyayı suçlayan anlayışın son günlerde daha yüksek sesle eleştirilerin dozunu artırması sonucunda Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz çıplak bir cümle kurarak şöyle sordu: “Sorularımın yanıtını verin seçtiğiniz safta birleşelim” peki neydi onlar?

İşte Özgündüz’ün tespitleri ve cevabını beklediği sualleri:

  Bölgemizdeki  etnik kökenler ve mezhepler bin senedir vardı, bize ne oldu da birbirimize düştük, hangi sihirli değnek bize değdi de aklımızı başımızdan aldı?

Müslümanların yapacağı tek doğru, baksınlar o Mescid-i Aksa’ya, Peygamber oradan Mirac’a gitti. O bizim için bir işarettir, Müslüman, Ümmet-i Muhammed, senin yükseleceğin yer Mescid-i Aksa’dır. Biz Mescid-i Aksa’da yıkıldık, tekrar Mescid-i Aksa’da kalkacağız. 55 yıl Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Iğdırlı Hasan Onbaşı vatanına haber gönderir, ben nöbet yerimi terk etmedim, nöbetimi devam ettiriyorum diye.

 Bize düşen o bayrağı ve nöbeti devralıp, ümmetin kalbinin içinde kansere dönüşen İsrail’i, Siyonist rejimi oradan kazımak, oraya İslami adaleti getirmek, Yahudi’nin, Hıristiyan’ın, Müslüman’ın yan yana, kardeşçe, vatandaşça, insanca yaşayabileceği adalet altında bir yönetim oluşturmaktır.  Bugün Müslümanların önceliği bu mu olmalıdır, yoksa sen niye Türk doğdun, sen niye Kürt doğdun, sen niye Alevi doğdun, sen niye Sünni doğdun mu olmalıdır? Bu kadar mı cahil olabilir bir toplum? Düştüğümüz yerden ayağa kalkacağız biz, oradan ayağa kalkacağız! Nasıl Karabağ kurtulmadıkça Azeri toplumunun başı dik olamazsa, Mescid-i Aksa’da kurtulmadıkça Müslümanlar başı dik dolaşamaz. Peygamberinin Mirac’a çıktığı yer, Siyonistlerin çizmeleri altında çiğnenmektedir, esaret zinciri altındadır.

İslam Konferansı Örgütü daha sonra İslam İşbirliğine dönüşen bu örgüt, asıl orayı kurtarmak için kurulmuştu, ama ne yazık ki bu örgüt bugün orayı kurtarmanın mücadelesini verenle, direnişin kalesini yıkmak için uğraşmaktadır. Burada bir terslik yok mu sizce? Bölgedeki Arap ülkelerinden bir tek ülke vardı anti-emperyalist ve anti-siyonist duran, orada Siyonizm uyku uyutmayan direnişçilere köprü olan, sığınak olan, kale olan o ülkeyi yıkmaya çalışıyor bu örgütümüz. Oysa bu örgütün başında hakikaten tanıdığımız, dirayetine ve birikimine inandığımız bir Türk vardır. Ama ne yazık ki, bir örgüt ki İsrail’e 8 milyar dolar veren, ümmetin Hac parası olarak bıraktığı dövizi direnişçileri yok etmek üzere İsrail’e veriyor, orada, böyle bir yerde İslam İşbirliği Örgütü’nün merkezi ne işe yarayacak sanıyorsunuz? Başındaki genel sekreter çok iyi bir insan olmakla beraber ne yapabilir ki? İsrail’i hedef alacağına, İsrail’e karşı duran tek ülkeyi yıkmaya çalışıyor.

Müslümanlar uyanın, bizi yadırgıyorsunuz çünkü borazan başkasının elinde.  Yalan haberleri, haber emperyalizmini öyle bir devreye sokmuşlar ki,  ne yazık ki bilgisine, şuuruna ve birikimine inandığımız insanlar bile onların bu yoğun haber propagandasının etkisi altında kalmıştır ve Şia’ya saldırıyor, Şia neden bir zalimi destekliyor diye.
Benim bazı sorularımın cevabını Şia bekliyor, bu sorularımın cevabını verin, hangi safta diyorsanız o safta beraber duralım.

1. Orada çarpışan grup, Türk halkı gibi necip bir halk değil, çarpışanlar kendi ülkesini işgal edenlerle uğraşmayı bırakanlardır. İlginç değil mi, Çeçenistan işgal altındadır, kendi ülkesinin derdinde değil, gelip Suriye’de çarpışıyor, Pakistan’ı her gün ABD’nin insanız uçakları özellikle Veziristan’ı bombalıyorken, orada Amerika’yla savaşmıyor, ona silah, mühimmat, yakıt taşıyan tankerlerle savaşmıyor, gelip orada antiemperyalist ülkeyle savaşıyor. Libya’da Nato sayesinde işbaşına gelenler, kendi ülkesindeki sıkıntıları bırakıp burada savaşıyor ve Beşar’ı düşürdüğümüz gün, buradaki Alevileri ve Şiaları köpeklere yem edeceğiz diyor ve yakaladıklarının da motorlu testereyle başlarını kesiyor. Siz kendinizi bizim yerimize koyun, böyle bir grubun yanında olmamızı, tarafında olmamızı nasıl bekliyorsunuz?

2. Biz beraberce “Ey Müslümanlar, sözüm ona İslamcılar, dün beraber “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Siyonizm” diyorduk, siz de bizden önde duruyordunuz. Biz bugün de aynı şeyi diyoruz ve dün olduğumuz yerdeyiz. Size ne oldu şimdi İsrail ve Amerika’yla beraber Arap ülkeleri içerisinde tek anti-emperyalist ve anti-Siyonist duran devleti yıkmaya çalışıyorsunuz, bunu bize izah edin. Direnişin kalesi olan tek devleti yıkmaya çalışıyorsunuz.

3. Bu olaylar başladığından beri diyorum ve ne yazık ki zaman beni haklı çıkarıyor, Beşar giderse Suriye Türkiye’ye itaat eden, sevgi duyan bir grubun eline geçmeyecek, Türkiye’yi müşrik ve kâfir sayan Vahhabi anlayışın, Selefi anlayışın eline geçecek. Onlarla komşu olmak ister misiniz? Esasen onlar da Suriye’nin tam sahibi olamayacak, en az üç ya da dört parçaya bölünecek. Peki, bu senin ülkene yansımayacak mı? Ülkemin birliğini kim düşünecek, geleceğini kim düşünecek? Ben ülkemin kaygısındayım, ben ülkem için, milli birliğim için, toprak bütünlüğüm için kaygılanıyorum. Siz neden kaygılanmazsınız? Sizin kaygınız ne?

4. Bizden her gün onlarca insan öldürülüyor, Pakistan’da, Afganistan’da ve Irak’ta mescitlerimizde bombalar patlıyor. Yer yer Sünni’ye de saldırılıyor, aynen dün Bağdat’ta olduğu gibi. Irak Müftüsü’ne bombalı saldırı düzenlendi, sen niye birlikten bahsediyorsun diye. Birlikten yana olan Sünni âlimlerine saldırılıyor.
Afganistan’ın eski başkanı, hepimizin sevip saydığı yakından tanıdığı Burhaneddin Rabbani’nin suçu neydi bombalandı? Ümmetin birliği, dirliği için çalışıyordu. Etnik ve mezhebi çatışmanın önüne geçmek için çalışıyordu. Amerika O’nu da öldürttü. Birlik için çalışanlar öldürülüyor.

Ayetullah Muhammed Bakır El-Hekim Irak’ta ilk şehitlerdendir, O’da Iraklıların Kürt’üyle, Türk’üyle, Sünni, Alevi ve Şii’siyle tek vücut olmaları için çalışıyordu ve bu uğurda ailesinden 60 şehit vermiş bir insandır, sen misin birlik için çalışan, Amerika O’nu da öldürttü.

Avrupa’daki İmam Rıza Cami İmamı Şii olduğu için öldürüldü. Biz bunları sürekli gündem etmiyoruz da, Suriye’de Sünnilik bombalanıyor gibi yalan haberlerle insanlar neden sürekli tahrik ediliyor ve millet buna nasıl inanıyor? Bunun üzerinde de düşünün lütfen.

İnsanları bu kadar germeyin, bu kadar gerilimden savaş çıkar ve bu savaştan ne Türk, ne Kürt, ne Alevi, ne Sünni, ne Arap ve ne Fars, hiçbirisi karlı çıkmaz, sadece emperyalist ve Siyonistler karlı çıkar. Kapitalizm çöküyor, onun için bizi parçalayıp, her biri bir ülkeyi sömürüp ayağa kalkmak ve açlıklarını gidermek istiyorlar. Bozulan ekonomilerini düzeltmek istiyorlar. Bunu anlamak çok mu zordur? Bunun için ben diyorum ki Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozma, Şeytan düşmanı yok et, nadan dosta akıl ver. Her şeyimiz var ama ne yazık ki akılda sorunumuz var. Aklımız olsa bin yıldır bir arada yaşadığımız kardeşlerimizle birbirimize düşmeyiz. Kapitalizm çöküyor diye biz niye birbirimizi yiyoruz?

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-08-2012 14:01 - 2159 Okunma
Kasım Alcan yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun 11-06-2014 tarihinde eklendi
Özgür İslami Medya 02-06-2014 tarihinde eklendi
Küfre hizmet eden, Kutsal Cihad 06-05-2014 tarihinde eklendi
İmam Hasan Askeri'nin (as) Mektubu 09-01-2014 tarihinde eklendi
Selam olsun Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin'e (as) 04-11-2013 tarihinde eklendi
BOP'un bize karşı açtığı bu savaş "Bizim Savaşımızdır" 09-09-2013 tarihinde eklendi
Kardavi ve Türkiye'de Vahabi Tehlikesi 04-09-2013 tarihinde eklendi
Sırtını zalimlere dayayıp demokrasi çağrısı yapanlar 14-08-2013 tarihinde eklendi
İslam 'cı' lar size ne oldu? 30-05-2013 tarihinde eklendi
Seni yakacağız mesajı!! 02-05-2013 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım