Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Samandağ’da Aleviler IŞİD’e karşı yürüdü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2014 10:51 - 1330 Okunma

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta yaptığı katliamlara ve Hatay’a karşı oluşturduğu tehdide karşı Aleviler “Yaşam Hakkına Saygı Yürüşü” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, IŞİD’in gerçekleştirdiği katliamlara karşı Cumhuriyet Parkı’nda toplanan yüzlerce kişi ellerinde dövizler ve Hatay’ı simgeleyen kardeşlik heykeli fotoğraflarıyla Hazreti Hıdır Türbesi’ne kadar yaklaşık 7 kilometre yürüdü. Abdullah Cömert meydanında toplanan diğer bir grupta gerçekleştirdikleri basın açıklamasından sonra yürüyüşe dahil oldu. Burada Samandağ ve Defne halkı adına basın açıklaması okundu.

Okunan basın açıklamasının metni;

“Başta IŞİD olmak üzere, Ortadoğu’da din, ırk, mezhep, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin masum insanları hunharca katledenlere karşı Hatay halkı olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve barış duyguları içinde sesimizi tüm dünyaya haykırmak üzere toplandık. Tedirginiz, can güvenliğimizin tehdit altında olduğunu hissediyoruz ve görüyoruz, çocuklarımızın geleceği ile ilgili endişeliyiz. Bizler bu kaygıları taşırken devlet yetkililerini acil önlemler almaya davet ediyoruz. İş işten geçtikten sonra isyan ve ağıtların fayda sağlamayacağı aşikardır. Bu çetelerle işbirliği yapan ve bu kaostan nemalanan bütün kesimler bilsin ki onlar da er ya da geç hedef tahtasına oturacaklardır. Yetkililerimiz elini kolunu sallayarak sınırlarımızdan geçen bu canileri görmüyor mu, yoksa göz mü yumuyorlar. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz, Hatay halkı olarak ailelerimizi, kendimizi ve ilimizi savunmaktan aciz olmadığımızın bilinmesini istiyoruz ancak gözü dönmüş katillerle karşı karşıya bırakılmak ve can güvenliğimizi kendimiz sağlamak zorunda kalmak istemiyoruz. Reyhanlı’yı unutmadık, Kesep yanıbaşımızda, Ortadoğu masum insanların kanına boğulmuş durumda. Hatay halkı olarak bu katliamlara göz yumulmamasını ve bu tekfirci grupların derhal sınır dışı edilmesini ve terörist ilan edilmesini istiyoruz. Sokaklarımızda başıboş gezen bu katillerle aynı havayı solumak istemiyoruz. Barış, huzur ve kardeşlik kenti olarak bilinen Hatay’ın bu özelliğini yitirmesini istemiyoruz.”

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ile Alevi inanç önderi Ali Yeral’in de katılarak destek verdiği yürüyüş boyunca; ”Kahrolsun ABD İşbirlikçi AKP, Hatay Uyuma IŞİD Kapıda, Samandağ Halkı Omuz Omuza, Ortadoğu Halkları Sıklaştırın Safları” sloganları atıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2014 10:51 - 1330 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım