Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı (Foto)
Şah-ı Merdan İmam Ali (as)’ın 1462. doğum yıldönümünde, Bağcılar İmam Ali Cami Derneği’nin organize ettiği programla büyük bir coşkuyla kutlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-04-2018 16:41 - 1786 Okunma
İmam Ali (a.s)’ın viladeti Dünya’da ve ülkemizde düzenlenen törenlerle anıldı. Ülkemizde en kapsamlı viladet programı Bağcılar İmam Ali Cami’nde yapıldı.
 
1 Nisan Pazar günü öğlen namazından sonra, Bağcılar İmam Ali Cami Derneği tarafından düzenlenen kutlama törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferi Alimler Birliği (CABİR) alimleri ve her kesimden Ehl-i Beyt sevdalılarının büyük ilgi gösterdiği törene yurtiçi ve yurt dışından da önemli isimler katıldı.
 
Programın sunuculuğunu Bağcılar İmam Ali Camii cemaatinden  Özgüneş GÖK’ün üstlendiği program, CABİR Alimlerinden Ş Muhammed Karaduman'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından programın ev sahipliğini yapan CABİR Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Ş. Hasan Karabulut bir konuşma yaptı.
 
Karabulut İmam Ali (a.s)'ın faziletlerini anlattıktan sonra şunları söyledi: “En güzel kutlu günlerden birini yaşamaktayız. Hz. Peygamberin sevindiği gün Yüce Rabbimin rızasını ortaya koyduğu gün. Bu büyük bayram cümlemize kutlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum. İmam Ali (a.s) doğumu bütün insanlık için gerçekten her  açıdan  düşünülmesi gereken durumlardan birdir. Ehli Sünnet alimlerimizden Hakimi Nişaburi kitabın anlamı şudur Sahihi Buhari’nin ve Sahihi Müslümün yazmadığı ancak onların tamamen ölçülerini gözeterek doğrudan İslam hadislerinin bu kitabında toplanmış bir Sünni alimidir saygı değer bir insandır. Bu kitabında diyor ki Ali’nin Kabe’de dünyaya gelişi ümmetin ittifakıdır.
 
Buradan yola çıkarak şöyle diyor Allah neden imam Ali’yi Kabe de dünyaya getirdi şurada şöyle bir mesaj veriyor bütün inananların oraya yönelip tavaf etmesi bütün ümmetin vazifesi budur ki herkes aliye yürüsün ve herkes alinin etrafında tavaf etsin. o gün olmamış umut ediyoruz ümmet olarak yanlışlardan hurafeden hakkın velisi resulün vasisi olan Hz. Ali’nin mübarek eline onun taşıdığı sancağa ulaşıp ve onun sancağı altında ümmet olarak birlik ve dirliğimizi kurup yaşayıp yaşatalım.” dedi.
 
Seyyit Muhtar AKDAĞ'ın okuduğu 'Ehlibeyt'i sevmeden olmaz ki' adlı şiir programda büyük coşku oluşturdu.
 
Zakir Kenan Zede İmam Ali (a.s)’ı anlatan değişleriyle ehlibeyt dostlarından büyük beğeni aldı.
 
İmam Ali gençleri grubunun oluşturduğu koro gönüllere taht kurmuş Ali-Ali Mevla ilahisini seslendirdiler.
 
Daha sonra kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi. Özgündüz Hz. Ali (a.s)'ın üstün şahsiyetinden bahsetti.
 
Özgündüz: "Değerli alim arkadaşlarım, meslektaşlarım ve siz değerli İmam Ali aşıkları, keza  televizyonları başında bu programa kilitlenen Ali dostları!  Hepinizin bayramı kutlu olsun! Allah bu bayramın bayramlığı olarak müminlerin nusretini göndersin. Bütün Müslümanların,  İslam  aleminin, ülkemizin, milletimizin, camiamızın üstünden  belaları,  şerleri,  kötülülerin kötülüğünü, zalimlerin zulmünü uzak etsin. Birliğimizi dirliğimizi bozmasın.  
 
Hâkim en-Nişaburî,  Ehlisünnet’in büyük alimlerindendir. Zaten bir insana hakim unvanı vermek için iki yüz binden fazla hadisi ezbere bilmesi lazım. O Nurul Ebsar kitabında diyor ki, “Ali (ra) Mekke'de Beytül  Haram’ın içinde dünyaya geldi; ondan başka hiç bir kimse bir adam bile kimseye kısmet olmamıştır.” Bütün kadınların efendisi olan Hz. Fatıma’nın eşi olabilecek birisi vardı o babası idi zaten, o da babasının annesi idi. Geriye kaldı bir kişi: İmam Ali (as). İmam Ali (as) olmasaydı Fatıma’ya eş olacak, denk olacak bir erkek yok idi. Bu  hadisler bu demektir ki Ali’den üstün Peygamber’den başka kimse yoktur. 
 
İsa, bir Ademoğlu sperminden meydana gelmemiştir. Ona rağmen O mescit Kabe’den üstün değil. Kabe’den üstün bir yer yok. Mescid-i Aksa gelir sonra, Mescid-i Nebevi, sonra Kufe. Bu dört mescit en değerli en üstün mescitlerdir. Diğerleri de Allah’ın yeryüzündeki evleridir.
 
Meryem dünyaya getireceği Ruhullah oğlunu değer bakımından Kabe’den sonra olan Mescid-i Aksa’da -ki hademedir burada- doğmadı. Kendisine mescit doğum hane değil bir vahiy geldi. İsa Ruhullah bir ağacın dibinde dünyaya geldi. Şimdi kıyaslayın İmam Ali (as) Ruhullah değildir, Ebu Talib’in oğludur. Annesi ise Peygamberimizin dedesi Haşim’in oğlu Esed’in kızıdır. Yani Ali, baba tarafından da, anne tarafından da Haşimi’dir. Annesinin doğum zamanı geldiğinde Kabe’ye tavaf halindeydi. Kabe’nin kapısı kilitlidir; onun anahtarını da taşımak ayrı bir makamdır o zaman. Anahtar onda değildi.  Duvar yarıldı, Fatıma’ya ilham oldu, oradan içeriye girdi, duvar kapandı. Bu, Fatıma binti Esed’in Allah’la olan ilişkisinin zirvesidir. Orada kalıyor üç gün… İmam Ali (as) doğmuş ve aradan üç gün geçmiş. İşte Allah istiyor ki herkes onu görsün. Üç gün kaldı, herkes toplandı. Kapıyı açmaya çalışıyorlar, açılmıyor. Ama Ebu Talip herkes kadar tedirgin değildi, rahattı.
 
Ali dünyaya orada gelmiş, melekler ziyaret etmiş, temizlemiş. Şii uydurması anlatmıyorum ben. Bunu Ehli Sünnet'in hakimi diyor. Üç gün sonra aynı yer açılıyor, kucağında ay parçası oğlu. Ali (as) erkeğe yakışan yüz bakımından en güzeli idi. Peygamber buyurdu ki “Cebrail’e kuvvetinde, Yusuf'a güzelliğinde bakmak isteyen Ali’ye (as) baksın” Peygamber ne söylerse doğrudur. Şimdi kıyasla bakalım: Normal bir mescitte hademe olan bir anne, dünya getirdiği evladı Ruhullah olmasına rağmen ona izin vermedi. Ama Fatıma bint Esed Kabe nin dışındadır ve doğuracağı oğul Ebu Talib ‘in oğludur. Benim arslanım, benim hüccetim, benim beytimde dünyaya gelsin, diyor Yaradan. Kufe Mescidi’nde de –ki Nuh tufanı da orada kopmuştur- ruhunu almıştır. En büyük mescitte hem doğuyor hem de huzuruna alıyor. Bu da gösteriyor ki, müminlerin doğuşunda, selam olsun ona, onun doğduğu güne, öldüğün güne. Bu, Ali için çok geçerli. Şimdi hangisi üstündür? 
 
Ali’ye Allah demiyor, Resulü buyuruyor. “Ya Ali orada, bütün kabilelerin mızrakları benim üzerimde. Sen gel, uzan, burada yat. O mızrakların hedefi sen ol, ben  gideyim, hicret edeyim.” Ali’ye (as) hiçbir rivayette Peygamberin “Korkma, kurtulacaksın” gibi bir telkini olmamıştır. 
 
Ali (as) o yatağa yatar iken bari kurtuluşuna vesile olacağım mı,  sorusuna evet cevabına karşı “Neden ben öleyim?” demiyor. İslam’ın ilk sünnetini yapıyor, şükür secdesine iniyor. İslam’da ki şükür secdesi o idi. Allah’ım, sana hamt olsun. Senin Resulün Muhammed Mustafa’nın kurtulması için bana ölüm nasip ediyorsun, benim canımı kurban ediyor, bu can bir işe yarıyor. 
 
Allah melekleri Cebrail ve Mikail’e diyor ki “Sizi kardeş buyurdum. Biriniz hayatını diğerine feda eder mi?” Dediler yok. Ama dedi bakın burada yer kürede birisi diğerini canını feda etti. Bir de yere secde ediyor ki benim canım ona layık görülüyor. Allah buyuruyor bakın nas -ki siz diyordunuz ki Allah yeryüzünde halifeyi bunlardan seçiyor- canını Allah’ın rızası için sunmuştur. 
 
Alemin şahı Ali ve Şiası’dır. Bundan üstün rütbe mi istiyorsunuz? Peygamber buyuruyor ki alemin şahı bunlardır. Alemde en üstün onlardır. Allah ve Resulü böyle diyor. Birileri de bunun tam tersini diyor ise imanını kontrol etsin. 
 
Allah’ım bizi en yüce dereceye ulaşmaya nasip et. Bizim böyle bir arzumuz var. O derece müminlerin üstündeki bir derecedir. Muhibbi Ali Abayız Allah’ım! Sen şahit ol bize, kalbimize, bütün bir alem bir yana; Muhammed, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin bir yana. Biz onların tarafındayız, canımız canlarına kurban, evlatlarımız onlara kurban! Bizi onların şefaati ile haşret Allah’ım.' dedi.
 
Daha sonra program Ş. Ali Rıza Bozan, İmam Ali (a.s) ile ilgili methiyeler Ehl-i Beyt dostlarına duygulu anlar yaşattı.
 
Bağcılar İmam Ali Camii cemaatinden sevilen sıması Özgüneş Gök’ün okuduğu İmam Ali’yi anlatan şiiri ile salondaki dinleyicileri coşturdu.
 
Ehl-i Beyt meddahı Uğur Tuncay’ın okuduğu ilahiler Ehl-i Beyt dostları ayakta eşlik etti ve program son buldu.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-04-2018 16:41 - 1786 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım