Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Putin: Suriye’deki Yatırım Alanlarımızı Ortak Çıkarlar Belirleyecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Suriye’de iki taraf için de faydalı olacak alanlarda yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Rus lider, Avrupa ülkeleri ile Suriye’de insani yardım alanında işbirliğinin sürmesi gerektiğine işaret etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2018 09:10 - 450 Okunma
Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesi ve Doğu Asya Zirvesi'nin (EAS) düzenlendiği Singapur’da verilen basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Suriye’de her iki taraf için de faydalı olacak, ekonomi alanındaki her sektörde tam kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmeye hazırız. Doğal olarak böylece Suriye’deki istihdam alanları, altyapılar vesaire yeniden inşa edilmiş olacak” dedi.
'Putin, kurmaylarıyla İstanbul'daki dörtlü zirve kapsamında Suriye'yi konuştu'
Putin, Suriyeli göçmenlerin geri dönmesi sürecinin rızaya dayalı olması ve bunun için de gerekli koşulların oluşturulması gerektiğini vurguladı. Putin “Büyük çapta bir dönüş sadece ülkenin yeniden inşa edilmesi durumunda beklenebilir. Rızası olmadan kim gelir, sözgelimi göçmen kamplarından Suriye’ye kimi sürükleyebilirsiniz? Kimi Türkiye’den, Lübnan’dan, Ürdün’den zorla gönderebilirsiniz? İnsanlar temel ihtiyaçlar, kanalizasyon, su, elektrik sistemleri mevcutsa gelir. İlgilenilmesi gerekenler bunlar” dedi.
Başta Avrupa olmak üzere uluslararası toplumun yeni bir göçmen akımı istemediğini vurgulayan Putin, korkulardan kurtulup siyasi hırslardan bağımsız olarak Suriye halkına yardım edilmesi gerektiğini ifade etti.
'AVRUPA İLE SURİYE’DE İNSANİ YARDIM ÇALIŞMALARI DEVAM ETMELİ'
Putin: Rusya Türkiye ile Suriye’deki durumun çözümü için dayanışma içinde çalışıyor
Suriye’deki siyasi süreçte işbirliğinin önemine dikkat çeken Putin, Fransa ile insani yardım konusundaki işbirliğinden memnun olduklarını kaydetti. Fransa ile edinilen deneyimlerin diğer Avrupa ülkeleriyle işbirliğinde de kullanılmasını umduğunu belirten Putin “Suriye’de yapılacak işler var. Farklı kanallardan insani yardım gönderiyoruz. Avrupalı partnerlerimizin ülkedeki sorunlara anlayışla yaklaşıp insani alanda işbirliğine hazır olduklarını gösterdi” dedi.
'DÖRTLÜ ZİRVEDE İLAÇ YARDIMI KONUSUNA DİKKAT ÇEKİLDİ'
Putin, İstanbul’da 27 Ekim’de Fransa, Türkiye ve Almanya liderlerinin katılımıyla yapılan dörtlü zirvede Suriye’deki ilaç ve tıbbi teçhizat ihtiyacının ortaya koyulduğunu hatırlattı.
Putin “Fransa Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron) ve Almanya Şansölyesi (Angela Merkel) de bu konuda yardıma sıcak baktı. Çalışmaların devam etmesini umuyorum” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2018 09:10 - 450 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım