Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
PKK kampında eğitilen DEAŞ'a yeni kimlikle yeni görevler
CIA'in, Deyrizor’un Kesra, Biseyra, El Omar ve Suvar bölgelerini askeri bölge ilan etmesinin ardından sorguya çektiği 2 bin DEAŞ'lıdan 140'na yeni kimlik ve görev vererek Irak dışına çıkardığı iddia edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-03-2019 09:38 - 631 Okunma
PKK’ya ait kamplarda yaklaşık 2 bin DEAŞ’lıyı sorgulayan CIA'in, bunlardan 140’ına sahte pasaport verdiği ve yeni isim, kimlik ve pasaportlarıyla, ABD’nin yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkarıldığı öne sürüldü.
 
CIA, Deyrizor’un Kesra, Biseyra, El Omar ve Suvar bölgelerini askeri bölge ilan etti. Burada sorgu istasyonu kuran CIA, 2000 DEAŞ’lıyı sorguladı. Bunlardan 140’ına ise pasaport verdi. DEAŞ’lı teröristler, Amerika’nın yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkartılıyor.
 
CIA, Deyrizor’un Kesra, Biseyra, El Ömer ve Suvar bölgelerini askeri alan ilan ederek tüm sivil giriş ve çıkışlarına kapattı. Pentagon unsurları tarafından korunan bölgelerde belirlenen özel isimlerin sorgusu gerçekleştiriliyor.
 
PKK’nın Haseke, El Hol ve Rukba’da DEAŞ toplanma noktaları yerine burada sorgulanan militanlardan bazıları, yine CIA tarafından belirlenen gizli toplama merkezi olan Ebu Haşem’ e götürülüyor.
 
CIA tarafından oluşturulan sorgu istasyonları, İsrail, Fransız ve İngiliz gizli servis mensupları tarafından da ziyaret ediliyor. Öte yandan yine bu kamplarda, belirlenen isimlere kimlik ve pasaport düzenlenerek Irak üzerinden çıkışları sağlanıyor.
 
Bugüne kadar 2000 DEAŞ’lının sorgulandığı, bunlardan 140’ına ise CIA tarafından pasaport verildiği öğrenildi. DEAŞ’lı teröristler Amerika’nın yeni gizli planları için Irak üzerinden bölge dışına çıkartılıyor. Binlerce sivile DEAŞ’lı muamelesi yapılmasına ise ABD göz yumuyor. Teslim olanlardan bazıları yakılarak bazıları da keyfi nedenlerden dolayı öldürüldü.
 
Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin Amerika’nın gözetiminde hareket ettiği ortaya çıktı. Bağdadi’nin ABD zırhlısında çekilen fotoğrafları yayınlandı. Baguz’daki saldırılardan kaçan DEAŞ militanları da fotoğrafı doğruladı.
Bölge halkından bugüne kadar 45 kişi öldürüldü. 5 tondan fazla altın ve 25 milyon doların ise ABD ve PKK’lılar tarafından teslim alındığı öğrenildi. Bu arada DEAŞ’ın lideri Ebu Bekir El Bağdadi, ABD zırhlısında görüntülendi.
 
İddialarta göre Bağdadi, ABD gözetiminde bulunuyor. ABD zırhlısında çekilen fotoğrafın terör örgütü lideri Bağdadi’ye ait olduğunu bölgeden kaçan DEAŞ militanları da doğruladı.
 
Kaynak: Yeni Şafak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-03-2019 09:38 - 631 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım