Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Piyango ile kararan hayatlar
En büyük şanslılar diye andlandırıldılar ancak çok zor durumlara düştüler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2018 08:29 - 916 Okunma
Yeni yıl şansı şimdiye kadar onlarca kişiyi sevindirdi. Ancak o milyonerler har vurup harman savurunca ve eşlerini boşamaya kalkışınca ibretlik hale geldi!
 
Talih kuşunun kapılarına konduğu isimler, şansızlığın da adı oldu. İşte Takvim gazetesinin tespit ettiği filmlere taş çıkartan o hikayelerin kahramanları:
 
AYHAN YALÇINKAYA: Edirneli Yalçınkaya, 11 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazandı. Ancak para, Yalçınkaya'nın hayatını yerle yeksan etti. Yalçınkaya, "Keşke ikramiye çıkmasaydı" dedi.
 
MEHMET SARIOĞLU: Denizli'nin Tırkaz Köyü'nde yaşayan Mehmet Sarıoğlu'na 40 yıl önce büyük ikramiye çıktı. Bir anda zengin olan Sarıoğlu'nun ilk işi, kendine ev yaptırmak oldu. Ancak zamanla parası kalmayan Sarıoğlu'na, komşuları bakmaya başladı. Yeşil kart sahibi olan Sarıoğlu, devletin verdiği yaşlılık maaşına muhtaç kaldı. Bir süre önce evi yanan ve sokaklarda yaşamaya başlayan Sarıoğlu, donarak hayatını kaybetti.
CEM POSTACI: Adana'da yaşayan Cem Postacı, 1990'ın yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazandı. Ancak Postacı'nın sevinci 6 yıl sonra hüzne dönüştü. 1996'da oğlunu kaybeden Postacı, emlak işine girdi. Ancak bir süre sonra iflas etti.
 
OSMAN KAPLAN: Denizli'de marangozluk yapan Osman Kaplan, çeklerini ödeyemediği için hapse girmişti. 1999'da özgürlüğüne kavuşan Kaplan, 2 gün sonra Sayısal Loto'dan 340 milyar kazandı. 2 çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak oldu. Ardından 20 milyar lira harcayıp bir şarkıcı ile nişanlandı. Ancak nişanı 6 ay süren ve paraları suyunu çeken Kaplan, boş ceplerle kaldı.
 
ORHAN ULUSOY: 1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet etti. Ancak Ulusoy'un huzur içindeki hayatı 3 sene sürebildi. İşleri ters gittiği için kızı evi terk etti.
 
NUSRETİN ÇINAR: Evli ve 3 çocuk babası olan Tokatlı Çınar'a da 1995'te 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak şirket kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar, "Göz olan paradan hayır gelmez" dedi.
 
ALİ ATICI: Çaycı Atıcı'ya 2004'te Sayısal Loto'dan 543 bin TL çıktı. Eşini boşayan Atıcı, 14 yaşındaki A.K.'ye imam nikahı kıydı. Ancak aradığı mutluluğu bulamayan A.K. " Bu para beni perişan etti" dedi.
 
MUSTAFA SAVGAN: "Kaybedenlerin" en ilginci ise Adanalı Mustafa Savgan'dı. 1979'da 10 bin, 1982'de 30 milyon, 1984'te 15 milyon lira olmak üzere 3 kez ikramiye kazanan Savgan ilk olarak eşinden ayrılmaya karar verdi. Ancak eşi buna yanaşmadı. Savgan, "Paralar eşime kalmasın diye harcamaya başladım. 150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Sonunda paraları tükettim. Evlenirken karıma aldığım 1 kilo altını da sattım, sonra İstanbul'a döndüm" dedi. 1985'ten beri İstanbul'da ayakkabı boyacılığı yapan Savgan'ın hayatı "Kaybedebilme Kabiliyeti" adını taşıyan belgeselde anlatıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2018 08:29 - 916 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım