Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan'da Hacı Adayı Şiiler tedirgin
- Pakistan'da Hac Başvuru Formu'na 'Şii misiniz?' bölümün eklenmesi terör örgütlerine bilgi aktarılacağı endişesine neden oldu - Tekfirci teröristler, yılın ilk 3 ayında Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup 127 kişiyi öldürdü, 140 kişiyi de yaraladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-04-2015 16:27 - 2456 Okunma

İSLAMABAD – Pakistan'da Hac Başvuru Formu'na bu yıl ilk kez 'Şii misiniz?' diye bir bölümün eklenmesi Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup Müslümanları tedirgin etti.

Alevi-Şii Müslümanlar, kendilerine yönelik soykırım yapan tekfirci terör örgütlerinin saldırılarının daha da artmasından endişe ediyor.

Selefi-Vahabi Kabe İmamı'nın bir süre önce Pakistan'ı ziyaretinin ardından söz konusu bölümün forma eklendiğine dikkat çekiliyor.

Müslümanlar, bu şekilde toplanacak bilgilerin terör örgütlerine aktarılacağını belirterek, formdaki sorunun çıkarılmasını talep ediyor.

Pakistan'da Ehl-i Beyt Mektebi'ne mensup Müslümanlara saldırılar düzenleyen radikal dinci terör örgütlerinin hedefinde alimler, kanaat önderleri, bilim adamları, öğrenciler, hukukçular, gazeteciler ilk sırada yer alıyor.

Ülkenin çeşitli kentlerinde yılın ilk 3 ayında terör örgütlerince düzenlenen saldırılarda 127 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi de yaralandı.

Pakistan'da özellikle Alevi-Şii Müslümanlara yönelik terör eylemleri düzenleyen örgütlerin başında Lashkar-e-Omar (LeO), Lashkar-eJhangvi (LeJ), Lashkar-e-Toiba (LeT), Al Umar Mujahideen, Ahl-e Sunnat Wal Jamat (ASWJ), Sipah-e Sahaba ve Leşker-i Cengvi ilk sırada yer alıyor.

Taliban ve El Kaide de Pakistan'da etkili olan terör örgütleri olarak biliniyor.

Selefi-Vahabi ideolojiyi esas alan örgütler ve yandaşları, kendileri gibi düşünmeyenlerin öldürülmesini 'cihad' olarak kabul ediyor.

Suudi Arabistan ve Katar'ın yanı sıra radikal cemaatler tarafından insan ve mali kaynakları karşılanan terör örgütlerine ABD, İsrail ve İngiltere tarafından da istihbarat, lojistik ve silah desteği veriliyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-04-2015 16:27 - 2456 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım