Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgür İslami Medya
Kasım Alcan

 Tahran’da yedincisi düzenlenen Uluslararası İslami Radyo ve Televizyon konferansına 35 ülkeden 200 üye katıldı.

Konferansa eş zamanlı olarak film markette katılımcılara kapısını araladı.

Bu konferansı önemli kılan şey, özellikle Ortadoğu’da başını ABD ve İsrail’in çektiği ve onların sarsılmaz müttefikleri olan başta Suudi rejimi olmak üzere Katar, Ürdün ve bağımlı Arap rejimlerinin elinde bulunan medya eliyle yürütülen çok kirli bir dezenformasyonun dünya kamuoyuna pompalanması konusuydu.

Konferansta konuşulan konular arasında, Filistin meselesinin ön planda tutulması dikkat çeken hususlardan birisiydi. Konferansa telekonferans yoluyla katılan Filistin Gazze Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye önemli mesajlar vererek, Filistin konusunun tüm İslam dünyasının birinci konusu olduğunu ve Filistin konusunu gündemden düşürülmemesi gerektiğini söyledi.
Konferans’ta konuşan Radyo ve Televizyon yöneticileri de bu konunun altını çizerek direniş hattının kirli bilgilerle özellikle Suriye konusunda çökertilmeye çalışıldığını vurgulayarak, bütün üyeler tekfircilik illetinin İslam dünyasının başına büyük bela olmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu tehlikenin ümmetçe bertaraf edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Temiz medya, temiz nesil ve temiz habercilik konusunda İslam dünyasının elbirliği yapması gerektiğini, bu kirlenmişlikten ve İslam dünyasının içinde bulunduğu iki büyük tehlikenin, yani özellikle Suriye üzerinde yürütülen kirli bilgi ve tekfirci terör örgütlerinin işlediği ve yüce İslam’la asla bağdaşmayan cinayet ve yıkımlar konusunda bölge halklarının bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Katılımcılar İslam ülkelerinde batının empoze ettiği yayınların, haber ve analizlerin İslam toplumları arasında gedik açmaya yönelik olduğunu ifade ederek, bunlara karşı tedbir alınması gerektiğini vurguladılar.

Film markete katılan basın yayın ve prodüksiyon firmaları da ortak yapıtların, özellikle gençlere yönelik programlar ve filmler konusunda etkili projelerin hayata geçirilmesi ve bu konuda daha etkin çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurguladılar.

Konferansın açılışında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’de İslam medeniyetinin batı tarafından hedef alındığını ve özellikle genç nesillerin İslam’dan koparılmaya çalışıldığını ifade ederek, İslam dünyasının kendi dinamiklerini hayata geçirmesi konusunda daha fazla çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Ruhani;  Batı’nın, İslam dünyasında kapsamlı bir kalkınma meydana gelmesini istemediğine dikkat çekerek; Müslüman toplumların ve özellikle genç nesillerin her zaman sadece tüketim toplumları olarak kalmasının Batı’nın çıkarlarına hizmet edeceğini bu nedenle iletişim dünyasında genç nesillerin Batının etkisi altına girmemelerinin söyledi.

Konferansta konuşan  Suriye Arap Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmet Dava ve Suriye’nin İran Büyükelçisi Adnan Mahmut  ise şunları söyledi:

 Suriye Araplık ve Özgürlüğün Temsilcisi Olarak Kalacaktır. Suriye’nin daha öncesinde olduğu gibi gelecekte de hak, Araplık, İslam, adalet ve özgürlüğün temsilcisi olarak kalacağını dile getirdi.

Suriye’nin, büyük bir dezenformasyon kampanyasına karşı mücadele ettiğine dikkat çeken Zoubi; bugüne kadar Suriye’de yaşanan olaylara ilişkin yayınlanan yalan-çarpıtılmış haber ve görüntülerin Suriye uydu frekanslarının yasaklanması ve kimi Arap devletleri dahil birçok devletin Suriye ulusal kanallarını engellemesiyle şekillenen dezenformasyon kampanyasının dünyada görülmüş en büyük dezenformasyon kampanyası olduğunu belirtti.

Konferansta konuşulan konular arasında Bahreyn konusu da vardı. Bahreynli temsilci Bahreyn’de yaşanan dramın İslam ülkeleri medyasında yer almadığını ifade ederek bu durumun ABD ve İsrail’in işine yaradığını vurguladı. Temsilci Bahreyn’de kadim camilerin ve Peygamber sahabelerinin türbelerinin yıkıldığını söyledi.

Evet, konuşma ve öneriler dikkat çekiciydi. İslam dünyasının ittifak ettiği Filistin konusu gündemden düşürümlüye ve bu ittifakın Suriye’ye karşı yürütülen savaşta dağıtılmaya ve direniş hattının Siyonist İsrail’in lehine çökertilmeye çalışıldığını herkesin görmüş olması çok önemliydi.

İki gün süren konferansın ameli noktada başarıya ulaşması hepimizin ortak arzusu oldu…

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-06-2014 10:46 - 2754 Okunma
Kasım Alcan yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun 11-06-2014 tarihinde eklendi
Özgür İslami Medya 02-06-2014 tarihinde eklendi
Küfre hizmet eden, Kutsal Cihad 06-05-2014 tarihinde eklendi
İmam Hasan Askeri'nin (as) Mektubu 09-01-2014 tarihinde eklendi
Selam olsun Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin'e (as) 04-11-2013 tarihinde eklendi
BOP'un bize karşı açtığı bu savaş "Bizim Savaşımızdır" 09-09-2013 tarihinde eklendi
Kardavi ve Türkiye'de Vahabi Tehlikesi 04-09-2013 tarihinde eklendi
Sırtını zalimlere dayayıp demokrasi çağrısı yapanlar 14-08-2013 tarihinde eklendi
İslam 'cı' lar size ne oldu? 30-05-2013 tarihinde eklendi
Seni yakacağız mesajı!! 02-05-2013 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım