Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den Yemen Saldırısı Değerlendirmesi: Korkaklar!
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Halkalı Zeynebiye Camii'nde binlerce kişinin katıldığı Cuma Namazı'nda, Yemen saldırısını değerlendirdi:
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
28-03-2015 09:36 - 2546 Okunma
Hepimizin yüreğinde acı bir his var… Allah’ım sana şikâyet ediyoruz, Peygamberimizi kaybettik, velimiz aramızda değil. Zamanımızın namertleri bize taaccüm ediyor. Sayımız az, düşmanımız çoktur. Sahibimizi çabuk gönder. Onunla Müslümanları aziz kıl, küfür ve nifak ehlini zelil et Ya Rabbim…
 
Vahhabi Suudi Arabistan, Taliban’ı Pakistan’da 15 bin medresede yetiştirip kime karşı savaştırdı? İkisi de Hanefi olan Hikmetyar ile Burhaneddin Rabbani’ye karşı. Biri cumhurbaşkanı biri başbakandı. Rus’a karşı savaşarak yorgun düşmüş, yeni bir devlet kurmuşlardı Afganistan’da. Bunlar Pakistan’dan geldi nasıl mucizeyse artık, Rus’un baş edemediği Afgan mücahitlerini yenerek kabineyi ele geçirip hükümet kurdular.  Suud’un maddi desteği, Pakistan’ın lojistik desteği ABD’nin de programlamasıyla bunlar oldu.
 
Sonra Afganistan’ı yakıp yıkmaya başladılar. Bütün Dünya ve Afganistan bunların elinden illallah etti. Kendi oluşturduğu Taliban’ı yok etmek için kurtarıcı olarak Amerika geldi bombaladı yıktı yerine demokrasiyi getirdi. Nasıl bir demokrasiyse o gün bugündür Afganistan’ın yüzü gülmedi Taliban’da daha güçlendi.
 
Hükümet kurulurken bile artık Taliban diyor ki, ben ortaklık falan istemem, ya tam ya hiç. Siz bırakıp gideceksiniz ben tek başıma hükümet kuracağım.
 
Amerikalı Askerlere Edilen Duadan Beriyiz
 
Irak’ı bombaladılar, Irak’a demokrasi getireceğiz diyerek, 1,5 milyon insan öldürdüler ve zayıflatılmış nükleer silah kullandılar, Irak’ta yüzlerce çocuk dünyaya tümörlü geliyor. ABD askerlerinin de bir kısmı bundan etkilendi. Hepinizin de bildiği gibi namusları payimal edildi, Ebugurayb’i hatırlarsınız orada yapılan zulümleri anlatmaya dilimiz varmıyor.
 
Saddam teröristlere destek veriyor diye güya orda terörü bitirmek için ABD oraya girmişti. Şimdi Irak’ta terör öyle bir hal aldı ki ABD bile terörle sözde baş edemiyor. Amerika, Irak işgalinde özellikle Felluce’de, Bakuba’da, Ramadi’de hem yakıp yıktı hem de namuslarını kirletti. Bizim adımıza birileri de Amerikalı askerlerin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua etti. Biz bu duadan Allah’a sığınıyoruz.
 
ABD orada Sünni’nin namusuna tecavüz ediyor burada Sünnilik için can atanlarsa o ABD askerleri için dua ediyor.
 
Şimdi o teröristler geldi Musul’a girdi, Tikrit’e girdi, kimse önlerinde duramadı, Amerika baş edemedi! Kürtleri, Türkmenleri öldürdüler, ne oldu? Adeta birileri burada sevinçle karşılıyordu. Orada işlenen cinayetlere, Türklerin ölümüne, Türk ülkesinde neredeyse bayram ediliyordu. Suud gözlüğü adeta birilerini kör etmiştir. Türk zavallı bir türlü yaranamıyor, Türk gözlüğüyle bakamıyorlar dünyaya. Bir yandan Osmanlı hayranlığı yapacaksın, bir yandan da Osmanlıyı yıkmak için kurulan Vahhabi rejimin penceresinden olaylara bakacaksın.
 
Kuveyt'e de Şia Sahip Çıktı
 
Saddam İran’a saldırdı, Şia olduğu için normaldir zaten. Kuveyt’i işgal etti, Türkiye’yi tehdit etti, Şafii Sünni Kürtleri katletti, kimyasal silahlar kullandı, Suudi’nin başına füzeler yağdırdı. Peki cesur Suud ne yaptı? Saddam’a karşı Amerika’ya sığındı, Amerika geldi mukaddes toprakları çizmesi altına aldı, Suud’u Saddam’dan kurtarmak için. Bir yandan Kuveyt kralı da Saddam girince Kuveyt’i bırakıp kaçtı, yine Kuveyt’in Şia’sı vatanına sahip çıktı, direndi.
 
Amerikancı Hüsnü Mübarek’i düşürdüler, kim düşürdü? Halk devrimi oldu, nasıl bir devrimse bir gecede örgütlendi, İhvan da o dönem onların yanında değildi,  parlamentodaydı, Mübarek’le beraberlerdi. Amerika Mübarek’e git deyince bizimkiler de aynı şekilde gitsin dedi, sonra halk devriminin üstüne İhvan oturdu. Devletin başına da Amerika’nın, NASA’nın çalışanı Mursi denilen adam getirildi. 1 sene içerisinde din ve mezhep kavgasından binlerce insan öldü. Yüzlerce ibadethane yakıldı yıkıldı. Birileri ki bu bana göre Vatikan’dır Amerika’ya dedi ki yeter artık amacına ulaştın İslam’la Hristiyanlık arasına nifak sokmayı, İslam’ı dünyaya kötü tanıtmayı başardın, artık daha fazla Hristiyan’ın ölmesine sebep olma dedi. Yine sihirli değnek vurulmuş gibi birden halk Mursi aleyhine sokağa çıktı, orduda güya halk birbirini öldürmesin diye duruma müdahil oldu, başa diğer Amerikancı General Sisi geldi.
 
Sisi gelir gelmez Suud, sözüm ona şeriatçı Mursi’yi düşürdü diye 8 milyar dolar anında laik Sisi’ye yardım gönderdi. Sonra bir milyar dolar, ardından da 60 milyar dolar gönderdi. Ben bu duruma çok şaşırıyordum, şimdi sebebi anlaşıldı, meğerse kullanacaklarmış bunları.
 
Suudiler ve Afrika’dan bu tarafa her tarafı kasıp kavuran IŞİD, bu korkaklar İsrail’e karşı ses çıkaramıyor.
 
Ayetullah Sistani'nin Fetvası, Bir Gecede 3 Milyon Topladı
 
Güya Amerika’nın baş edemediği IŞİD’e karşı Ayetullah Ali Sistani, Şia’sıyla Sünni’siyle bütün Irak halkına yaptığı çağrıda, vatanınızı, namusunuzu birliğinizi, dirliğinizi korumak için yeterli sayıda savaşa gitmek vaciptir diye buyurdu. 3 Milyon asker bir gecede toplandı.  Diyala eyaletini kurtardılar, şuan Selahaddin Eyaletinin merkezinde göğüs göğüse savaş sürüyor. Amerika bu zaferin üzerine yatmaya çalışıyor.  
 
Amerika Müslüman beldelerini bombalarsa sorun yok, tecavüz ederse sorun yok, ama birileri ne akla hizmetse, Vahhabi gözlüğünü onlara kim takmışsa şöyle diyor: “Oraya Şialar girmesin!”
 
Irak Ordusunun yüzde 65’i Şia’dır. Şia olmadan Musul’u nasıl koruduğunuzu gördük. Telafer tam bizim sınırımızdadır. Bir milyona yakın Türk yaşıyor orada. Hepsi de Şia değildi orada, yarısı da Sünni’ydi. Bu nasıl biz gözlüktür ki bunlara katliam yapılınca susuyorsunuz. Ama bu katliamı yapanlara karşı bir şeyler yapıldığında konuşuyorsunuz.
 
15 bin medreseyle Pakistan’ın anası ağlatılmış zaten. Pakistan’da her gün halk öldürülüyor, vatandaşları öldürülüyor. Ama yönetimine ne yedirilmişse duyumlara göre birkaç milyar dolarda oraya verilmiş.
 
Suud Husilerden Korkuyor
 
Suud, Husi’lerden korkuyor bu yüzden Yemen’e saldıracak. Husiler Yemen’in % 60’ıdır, bunlara sorsan inkar edecekler, Irak’ta da Şia’ya azınlık dedikleri gibi. Ama Bahreyn’de de, Irak’ta da Şia’nın azınlık olmadığı beli oldu. Neye hizmet ediyorsunuz? Rusların Kırım’ı referandumla kendisine bağlamasına karşı çıkıyorsunuz, peki Suud’un Bahreyn’de ne işi var?
 
Diyorsunuz ki, kendi halkına kurşun sıkan devlet meşruiyetini kaybetmiştir, bırakın kendi kurşununu Türkiye’den oraya silah taşıyan Suud askerini, Ürdün polisini kendi vatandaşını öldürtmek için ülkeye sokanlar nasıl meşru olacak?
 
Şimdi Husiler Yemen’de çoğunluk olmasına rağmen lanet olsun siz idare edin ama adam gibi idare edin dedi. Başta Suud yanlısı biri vardı o gitti, onun yardımcısı geldi. Makamına yerleşene kadar bir anayasa hazırlayacağım dedi. Yerleştikten sonra Suud’dan destur almaya başladı. Husiler de halkının taleplerini karşıla, İsrail uşağı Suud’un niye direktifini dinliyorsun dedi, dinletemedi. Ondan sonra da yönetime el koydular, çünkü çoğunluktular. Katliam falan yaşanmadı.
 
Suud’un laik Sisi’ye niye 60 milyar dolar rüşvet verdiği anlaşıldı. Suud, Husilerden korkuyor, gelip Suud’u işgal etmelerinden korkuyor.
 
Bir yandan Pakistan’ın desteğini alıyor, bir yandan Mısır’ın desteğini alıyor bunların yanında ezik kalmış birkaç ülkenin de desteğini alıyor, Amerika’nın direktifi, İsrail’in planı ve rızasıyla Yemen’e saldırıyor. Bunu artık saklamıyorlar, İsrail’de bunu açıkça söylüyor; Suudi Arabistan bizim çıkarlarımıza hizmet ediyor diyor. Bab'ül Mendeb’de Kızıl Deniz Boğazına Şii Husiler hakim olursa bizim vay halimize diyorlar. Kızıl Deniz’in dibindeki küçük adalara, İsrail’le hiçbir alakası olmamasına rağmen İsrail gelip konmuştur. Suudi sahip bile çıkmıyor o adalara. Şimdi Yemen’i bombalıyorlar, on ülke toplanmış bir ülkenin üzerine.
 
Nerede Demokrasi Standartlarınız?
 
Şimdi Yemen’den Bahreyn’e geliyorum. Bahreyn bizim Tuzluca’nın ilçe sınırlarının yarısı kadar bir yerdir. Bu küçük adacığa, Suud bir taraftan tanklarını gönderiyor, Türkiye bir taraftan TOMA’larını gönderiyor, Ürdün bir taraftan polislerini gönderiyor… Ne oluyor ya?
 
Hani sizin demokrasi standardınız? Başka ülkenin vatandaşlarına saygınız bu mu? Husiler ne yaptı biliyor musunuz? Husiler bunlar bizi bombaladı kaçalım demediler. Bastılar Suud topraklarına girdiler. Orada onlarca Suud askerini esir aldılar. Bunların birkaç tane uçağını da düşürdüler. Sonuna kadar savaşacağız dediler.
 
Bir milletin izzetiyle onuruyla bu kadar çok oynarsanız ve kaybedecek bir şeyleri de kalmamışsa artık korkacak bir şeyleri de kalmamıştır. Ne olacak sonuç? Bütün dünya İran’a saldırmıştı, Mısır’da yine içindeydi, bütün Araplar da içindeydi. Ne oldu? Arkalarına baka baka kaçmak durumunda kaldılar.
 
Düveli muazzama gayretsiz kardeşleri İsrail’le beraber Lübnan’ı işgal etmeye gelen Amerika’sı, İtalya’sı, İngiliz’i, Fransız’ı tıpkı Yemen’deki gibi, Haydar-ı Kerrar çocukları ve gençleri dövdü, kovdular Lübnan’dan. Bu dediklerimi yaptılar mı yapmadılar mı 1982’de?
 
Bu Saldırı Korkakça ve Alçakçadır!
 
Korkaklar, ödlekler koca koca devletler geliyor asırlardır aç bırakılmış bir halkın üzerine, Amerika’da korkmayın ben varım arkanızda diyor. Amerika kendinize tecavüz ediyor, toprağınıza tecavüz ediyor, bir avuç Siyonist Yahudi toprağınızı elinizden almış orada gururunuzu şerefinizi ayaklar altına alıyor ses çıkarmıyorsunuz da Bahreynli bende özgürlük istiyorum dediğinde bütün dev dev ülkeler toplanmış Iğdır’ın ilçesi Tuzluca’nın yarısı kadar olan bir ülkenin üstüne gidiyor.  Lanet olsun bu mantığa!
 
Birileri Yemen’de neler olup bittiğini çok iyi biliyorlar. Yemen dünyanın öbür ucudur orada olup biteni görüyorlar, ama askerinin başına çuval geçiriliyor onu göremiyorlar. Biz millet olarak hala o olayın zilletini yaşıyoruz. Ama sen ABD yapmışsa eline koluna sağlık diyorsun.
 
Türk öldürülüyor ona sahip çıkmıyorsun, Türk ordusu eline kelepçe vurulup Silivri’ye tıkılıyor bunun kumpas olduğunu görmüyorsun. Yemen’e İran girmiş deyip Amerikan ağzıyla konuşuyorsun.
 
Evinin dibinde olup biteni sen görmedin, ülkende devlet kuruldu, paralel devlet kuruldu onu görmedin de, Hint Okyanusundan mı haber veriyorsun?  Bu ülkeye mezhep bağnazlığını sokmaktan vazgeçin, bu milletin birliğiyle oynamayın. Devletin şifreleriyle oynadınız yetmez mi? Bu ülkenin birliğe dirliğe ihtiyacı var. O cesaretiniz varsa İsrail’e, Rum’a, Ermeni’ye, Amerika’ya karşı gösterin.
 
Şia Nerede Terör Yaptı?
 
Şia kendi ülkesinde özgürlük isteyince bu İran terörüdür diyeceksin. Şia terörist olup kime ne yaptı? Allah’tan korkmuyor musunuz? Diri diri adam kesenler, insan eti yiyenler, çocukları kesenler Şia mıdır?
 
Şia’nın kendi ülkesinde yaşama hakkı yok, bu nasıl bir mantıktır? Peygamberine söven, dininle alay eden Amerikalıyla dostsun, Müçtehit sözü dinlemeyen 3-5 soytarı senin bilmem mezhebinin saygı duyduğu filancaya sövüyor diye Şia’ya saldıracaksın. Allah Müslümanların arasına fitne sokanlara, Müslümanların mukaddesatına sövenlere lanet etsin. Bizim Müçtehitlerimiz diyor ki: Ehli Sünnet’in mukaddesatına hakaret etmek haramdır. Bizim sözümüz budur, bitti. Amerikan uşağı 3-5 soytarının dediği söz bizi bağlamıyor ve onlar bizden değildir diyoruz. Siz IŞİD’den beriyiz diyemiyorsunuz. Sizden birileri de hala IŞİD’e İslam Dünyasının lokomotifi diyor. Allah’ım ülkemi yobazların, bağnazların, gayretsizlerin, himmetsizlerin işgalinden sen muhafaza buyur...
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
28-03-2015 09:36 - 2546 Okunma
Yorumlar
sabina tarafıdan 01-04-2015 04:59:56 Tarihinde yazıldı
Azerbaycandan..
Salam aleykum. Hocam agziniza sagliq. Kaski sizin kimi dusunen ve dediyinden qorxmayan insanlar cox olardi. Cox tesirlidir meqaleniz. Allah sizi ve sizin kimileri qorusun. Azerbaycandan salamlar
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım