Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: “Ülkemiz, bölgemiz emperyalizm ve Siyonizm tarafından tehdit altındadır”
Halkalı Zeynebiye Camii'nde 24 Mayıs 2019 Cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz güncel konulara değindi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2019 14:55 - 1075 Okunma
Özgündüz şunları söyledi: “Bu önümüzdeki gece Kadir Gecesi olması muhtemel olan gecelerden birisidir. Allah, bir geceye bin aydaki ibadetten daha çok sevap veriyor. Allah bu geceyi idrak etmemizi ve o gecede verdiği bereketi kullanabilmeyi, o geceden pay alabilmeyi nasip etsin. Allah bütün hastalarımıza şifa versin, ölenlerimize rahmet etsin.
 
 Bu ayda milyonlarca insan Allah'ın genel affını alıyor. Allah cümlemizi onun affına uğratsın, beraat edenlerden etsin. Tabi bunun için de birlikte gayret gösterelim. En güzel Ramazan için el ele, günahlardan uzak bir şekilde kalalım. Bu sayede belki bu cemaat topluca Allah'ın affını alır. Bu ayda aldığımız sevap ve uğradığımız af aklımızın alabileceğinden, düşünebileceğimizden çok daha fazladır çünkü bu ayda Allah'ın misafiri oluyoruz. Allah kendi kudretine layık bir şekilde ödüllendiriyor bizi.
 
Ülkemiz, bölgemiz emperyalizm ve Siyonizm tarafından tehdit altındadır. Allah onların hedeflerini şaşırtsın, kendi içlerinde belaya düşsünler, Müslümanlara zarar veremesinler. Akşam İhya edeceğimiz ve konuşma yapacağımız için burada sizi fazla tutmayacağım.
 
 Seçim arifesidir, ben her zaman dediğim gibi bizim partilere mesafemiz eşittir. Kırmızıçizgilerimizle sorunu olmayan her partiyle aynı mesafedeyiz. Vaatleri vardı Binali Bey'in. Hayat parkı meselemiz olsun, camimizin inşası meselesi olsun. Kişilere değil kuruma, mahalleye seçkin bir park bırakmak istiyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durduğu, spor yaptığı bir park istiyoruz. Spor alanında da futbol kulübümüz bin beş yüz takım arasından yarı finale çıkan dört takım arasındadır. İnşallah Samsun'da şampiyonluk maçına da çıkacak. Bu konuda kazandığımız başarılar az buz başarılar değildir. 
 
 Bugün sizlere Peygamberimizin (s.a.v), Abdullah ibni Mesud'a yaptığı bir hadisini ve aynı zamanda bir vasiyetini arz edeceğim.  Buyurmuş ki: "Çokça iyilik yap. Hem kötülük yapanlar, hem iyilik yapanlar ikisi de pişman olacak.  Kötülük yapanlar hata yaptıklarını söyleyecekler, pişman olduklarını ve geri dönme şansları olursa bir daha böyle hatalar yapmayacaklarını söyleyecekler. İyilik yapanlar ise 'Keşke daha fazla iyilik yapsaydık.' diyecekler. Karşılığı çok fazla olacak çünkü."  Özetleyecek olursak Peygamberimizin bu vasiyeti iyiliği, aklı emretme üzerinedir ve ayrıca kötülüğü yasaklama üzerinedir. Sana iyiliği gösterecek olan vicdanını dinleme üzerinedir.
 
 Bazıları da diyor ki "Bu duayı okursan bil ki yüz Hac etmişsin." veya "Bu duayı okursan geçmiş ve gelecek günahların af olacak." Hepsi yalandır demek istemiyorum, arzu ediyorum ki doğru olsunlar. Ben şunu diyeceğim sadece; sabahtan akşama kadar dua etsen Allah sana sevap verecek ama o sevabın daha fazlasını aç bir insanı doyurarak, fakir birini giydirerek, kamuya yardım ederek alabilirsin. Tabi bu dualar da sevap değildir demiyorum; zikir getirin, "Allah-u Ekber" deyin, dualar edin. Allah bizlere lütuf olsun diye iyiliklerimizle kötülüklerimizi siler. 
 
Fitne çıkarmak, bölücülük yapmayı Allah cinayet işlemekten daha büyük bir suç olarak belirlemiştir. Tek bir cinayet bütün insanlığı öldürmek kadar günahken fitne çıkarmanın, insanları ayrıştırmanın günahını siz düşünün. Fitne olmazsa cinayet olmaz ki zaten. Allah bizleri fitneci etmesin. Fitne ateşine benzin taşımayacağız, su dökeceğiz. Mezhep kavgası çıkarmayacağız. Mezhep kavgası fitnesine benzin taşımayacağız. Kur'an bize böyle öğretti, imamlarımız bize böyle öğretti. Çok yobazca değil midir bin dört yüz senelik meseleyi bugünkü insanlarla kavga konusu yapmak. Düşman tam da bunu istiyor. Düşman değirmenine taşıyacağına o suyu, fitne ateşine dök ve söndür onu. Çok şükür ki Şia uleması bu konuda hassastır. Ne birinin iffetine laf eder, ne de kendi iffetine laf ettirir. 
 
 Şuan konu seçim değil ama seçime yaklaşıyoruz. Benim sözüm, kime verirseniz verin. İstediğiniz parti için oyunuzu kullanabilirsiniz fakat kavga etme. "A" partisine oy verip "B" partisine sövme. Ona buna sövmek bu devlete iyilik getirmez. Oyunu ver ve gel insan gibi sonucunu takip et. Sosyal medya üzerinden klavye kahramanları türemiş, bunlar bu memlekete iyilik getirmez. Bunlar düşmana barut topluyor, küçük bir patlamayla her şey mahvolabilir. Oyunuzla sözünüzü söyleyin. Allah; İstanbul için, memleketimiz için iyi olanı nasip etsin.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2019 14:55 - 1075 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım