Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: "IŞİD Şia’nın da Sünni’nin de başının belası"
Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan Cuma Namazı'nda binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündemi değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2015 10:39 - 2966 Okunma
Mısır’daki yalaka yargıçlar hükümetin takdirini kazanacaklarını düşünerek Hamas'ın askeri kanadının yanında birde siyasi kolunu terörist ilan etti, Mısır Hükümeti buna itiraz etti, “Hamas vatanını savunuyor” dedi. Biz bu tutumu takdirle karşılıyoruz Mısır hükümeti doğru olanı yaptı.
 
Afrika'yı kana bulayan Boko Haram IŞİD’e biat etti, IŞİD’de bu biatı kabul etti. Bu iki örgütün birbirine benzer yanı neresi, benzemeyen yanı var mı ki? Canilikte eşittirler, aynı şeyi yapıyorlar; kadın, erkek, yaşlı, genç, müslim, gayri müslim demeden, yaptıklarını onaylamayan kim varsa katlini vacip görüp öldürüyorlar. Yani her yönüyle benziyorlar. İslam coğrafyasında ne kadar tarihi eser varsa Boko Haram Afrika’dakileri yok ediyor, IŞİD’de buradakileri.
 
8 Binden fazla el yazması değerli eseri yaktılar ki bu kitapların hemen hepsi Sünni kitabıdır. Bugünlerde nerden bulmuşlarsa 1500 tanesini daha yaktılar. İlim, irfanla düşman bunlar.
 
Binlerce yıldır Müslümanların elinde olan tarihi eserleri, tarihi şehirleri yakıp yıkıyorlar. Bunlar Musul’da yapılıyor. IŞİD Musul’a girdiğinde Musul halkı bunlara hiçbir direniş göstermemişti, anki bu işten bir hayır göreceklermiş gibi…
 
Bu tarihi eserler petrolden daha değerlidir çünkü bunların bir daha geri dönüşü yoktur. Bütün hepsini yaktılar, yıktılar.
 
Saddam’ın komutanlarına bile merhamet göstermiyorlar, kurşuna dizdiler onları. Oysa Musul’a girdiklerinde onlara Saddam’ın komutanları yardımcı olmuştu.
 
Dün bir kadını yaktılar, neden biliyor musunuz? Bize para ver dediler, kadın parası olmadığını söyleyince onu yaktılar. Her gün cinayet işliyorlar.
 
Amerika onların bu cinayetlerine kamuoyunda ortak olmamak için ve Müslümanların yanında Hristiyanları da öldürdükleri için "biz onları terörist ilan ediyoruz" dedi.
 
Kaç aydan beri Koalisyon güçleri diye bir yapı oluşturuldu IŞİD’i yok etmek için. Fakat yok etmek bir tarafa burunlarını bile kanatmadılar. Aksine onlara uçaklarla modern silahlar attılar, bunların fotoğrafları bizim basınımızda da yer buldu.
 
IŞİD’e zarar vermeyen koalisyon uçakları, Irak ordusunun IŞİD’i bitireceğini anlayınca dün Irak Ordusunu bombaladı, 41 asker şehit oldu.
 
Amerika Savunma Bakanı ağzından kaçırmıştı: “Biz IŞİD’i yok etmeye çalışıyorduk, ama şuan IŞİD’i yok etmek isteyenler bizim menfaatlerimize hizmet edenler değil.”
 
Yani İslam ülkelerinde kim Amerika’ya hizmet ediyorsa, onlar da ona yardım ediyor. Bu teröristler İsrail hastanelerinde tedavi oluyorlar, İsrail Başbakan’ı Netanyahu’da bunları ziyarete gidiyor.
 
Suriye ve Irak’ta savaşanlar, Amerika ve İsrail’in uşaklarıdır. Biz de bu yüzden Suriye’de ve Irak’ta da devletin yanındayız, Afrika’da da devletin yanındayız.
 
Siz, Suriye’de ve Irak’ta Şii ve Sünniliği bahane ediyordunuz. Afrika’da neyi bahane edeceksiniz? Somali harabeye döndü, Mogadişu harabeye döndü. Mali, Orta Afrika, Tunus, Libya hepsi yerle bir oldu.
 
İmam Musa Sadr’dan dolayı Kaddafi’ye karşı içimizde derin bir ukte var, fakat Kaddafi döneminde ülke birlik beraberlik içerisinde ileri doğru gidiyordu. Başta tahrikle halletmeye çalıştılar, olmayınca gelip Libya’yı bombaladılar. Libya’yı bölüp parçaladılar şimdi herkes birbiriyle savaşıyor.
 
Arap Baharı Yemen'e ve Bahreyn'e Uğramadı
 
Yemenli, Bahreynli mazlumlar da baktılar Arap baharıyla beraber demokrasi gelecek, özgürlük gelecek diyorlar, onlar da ayağa kalktılar, haklarını istediler.  Fakat ezildiler, kimse de onları ezenlere ses çıkarmıyor. Onlar demokrasi istiyor, ABD ise, Suudi Arabistan ne diyorsa onu yapın diyor. Suudi Arabistan dünyanın en zalim rejimidir. ABD onu dinleyin diyor, çünkü Suud, Amerika’nın kontrolündedir. Böyle iğrenç bir dünya da yaşıyoruz işte.  Allah Amerika’ya İsrail’e ve onlarla aynı cephede olup, onlara hizmet edenlere lanet etsin.
 
IŞİD, Sünni, Şia demeden kesiyor ama birileri de Sünniliğin derdine düşmüş. Türkmenleri öldürdüler ona kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu savaşanlar Şia'ymış diye konuşuyorlar. Irak Ordusunun Milli Savunma Bakanı Sünni’dir, Allah’tan korkun. Şia’nın da Sünni’nin de başının belası IŞİD kardeşinizdir. Allah IŞİD’le beraber, ona arka çıkanlara da lanet etsin.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2015 10:39 - 2966 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım