Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı (FOTO)
Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. Gününde Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde törenle anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2019 10:10 - 1294 Okunma
Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Erbain Matem Merasimi  20 Ekim Pazar günü akşam namazından sonra Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nin önünde toplanan on binlerce Ehl-i Beyt dostları Zeynebiye Caddesi'nde  zaman zaman okunan mersiyeler ve sinezenlerle Lebbeyk Ya Hüseyin sineleriyle büyük kalabalık “Geleneksel Erbain Yürüyüşü” düzenlendi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında  Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne giren grup, Erbain Matem Merasimi, Bedir'den Kerbela'ya,Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Sunuculuğunu camiamızın öğretmenlerinden Muhammed Çaça yaptı.
 
 
Merasim Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehet Talan’ın Kuran tilaveti ile devam etti.
Caferi Alimler Birliği ve CAFERİ-DER tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğine binlerce kişi, salonda yer sıkıntısı yaşadı. 
Kerbela Şehitleri için şiir, ağıt ve mersiyelerin de okunduğu programda katılımcılar sık sık “Lebbeyk Ya Hüseyin”, “Lebbeyk Ya Zeyneb” diye slogan attı.
 
İki devlet, bir millet olan kardeş Azerbaycan’dan programa katılan Ehl-i Beyt Meddahı Azerbaycanlı ünlü Meddah Seyyid Peyman Boradigahi'nin okuduğu mersiyeleriyle salondakiler  gözyaşlarına boğuldu.
İmam Hüseyin’in (a.s) ve 71 yareninin 1380 yıl önce Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 40. Günü, Erbain, anısına düzenlenen programdaki tiyatro gösterisi gözyaşları içinde izlendi.
 
Erbain töreninde, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,  Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut,  Hz. Hüccet’ül İslam vel Müslimin Mustafa Bunabi - Bunat Cuma İmamı, Dr. Ali Ekber Bagiri Binabi,  İmam Rıza (a.s) Dergahı’nda Mersiyehan, Ehli beyt Meddahı Sebzi , İran İslam Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Bahtiyar Esadzade,  Sami Anvar  Irak İstanbul Konsolosu Ateşesi Ş.Müchadi Talan  Avurpa Alimler Birliği, Ethem Uğurlu Alevi Din Hizmetleri Başkan Vekili, Ömer Sıradağ K.Çekmece İl.Çe Müftü Vekili, Vahıd Kashani El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi, Ömer Kurt Bağlar Beyazıt Camii, Raziye Esadzade  İran İstanbul Konsolosu Eşi, Sırrı Caferoğlu  K.Çekemce Ak Parti Meclis Üyesi, Murat Elmas  Zeytinburnu İmam Caferi Sadık Camii Dernek Başkanı, Kourosh Moghtaderi  İran İstanbul Kültür Ateşesi,  CAFERİDER Başkanı Av.Sinan Kılıç, CABİR alimleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu
 
 
Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut
"Erbain"in, şehide veya ölene "40 tutma" olduğunu anlatarak, "124 bin peygamberle, bütün meleklerle, şühedayla, hayra teslim olanlarla ve bu salonu dolduran Allah'a ibadet eden mümin ve müminelerle beraber Zeyneb-i Kübra'yı temsil eden Zeyneplerle beraber buradayız. Dünyanın her köşesinde Hasan ve Hüseyin konuşulmaktadır." diye konuştu.
Erbain'in en önemli mesajının inanç uğrunda, Allah yolunda sabit, dik duruş olduğunu vurgulayarak, Müslüman'ın sadece secdede eğileceğini işaret eden Karabulut, şunları kaydetti:
"Dünyada en çok adı ve konusu geçen, Adem'den hateme, hatemden kıyamete kadar bütün insanlığa ışık yakan, mazlum ve mahrumlara ümit olan, karanlıkları aydınlatan, insanlığa özgürlüğü taşıyan, 124 bin peygamberin önünde saygıya durduğu, meleklerin gece-gündüz onun huzuruna varmak için sıraya girdiği bir ilahi şahsiyeti anmaktan elbette onur ve gurur duymaktayız. Hazreti İmam Hüseyin'in yaratılış nizamının en üstün merhalesinde yer alan, kıyamete kadar bütün insanlığı hidayetini sağlayacak, ceddi peygamberimiz olmak üzere en önde gelen, Allah'a mümin olan bütün vücuduyla Hakka ihlası, imanı, teslimiyeti aşikar eden bir veliyullah ve büyük kurban idi. O üstün bir şehittir, şühedaya şehadet ve müminlere iman yolunu gösteren, hakkı arayanlara hak yolunu gösteren ve hakkın kıyamete kadar sönmeyen ışığıdır."
Karabulut, hadisler ve ayetlerden de örnekler vererek, "Peygamberimiz buyurmuş, 'Hüseyin bendendir, ben Hüseyin'denim. Benim sünnetim, benim yolum, benim getirdiğim şeriat Hüseyin'le devam edecektir.' Bugün anlıyoruz bu sözün anlamını." ifadelerini kullandı.
 
 
Alevi Din Hizmetleri Başkan Vekili Ethem Uğurlu
Ehl-i Beyt gemisinin değerli yolcuları ve şehitler serdarı imam Hüseyin’in (a.s) aşıkları sizlere Malatya’dan Cem Vakfı ailesi olarak İstanbul’dan Merkez Cem Vakfı ailesi olarak özellikle Prof. İzzettin Doğan ve dedeler adına buraya davet edildiğim için hepinizi ehli beytin aşkı ve sevdasıyla selamlıyorum. Hasan hocam çok güzel şeylere deyindi. Her bir sözleri fazlasıyla değerli anlaya bilene benim fazla da zamanınızı almamak için birkaç taleblerim var. Burada bir Erbain töreni var. Kerbala’da otuz milyon yürüyor. Peki, İslam coğrafyasının geri kalanı nerede İslam coğrafyasında bu kan dökmeler ve çatlaklık niye hani on Muahrrem’de şehittler serdarı İmam Hüseyni Küfeliklere sesleniyor benim kanımı dökmeyin dökerseniz birbirinizin kanını dökmeye devam edeceksiniz. Yoksa imam Hüseyin’in (a.s) sözlerinin devamı mı şuan yaşadıklarımız ve gördüklerimiz. Olmayaki İslam ailemi cenabı Allah’ın Kerbala olayından beraber İslam ümmetine rahmet yollarını kapattı ne yapmak lazım peki bu rahmet yolarını açmak için. İslam ailemin kitlesel bir tövbeye ihtiyacı vardır. Mezhep gözetmeksizin. CABİR ve CAFERİDER’e ve siz katılımcılara sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Bize İmam Hüseyin’in (a.s) yakmış olduğu meşalenin izinden gitmeyi nasip etsin. Saygılar sunuyorum."dedi.
 
 
Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım
“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Peygamber (s.a.v) efendimizin bizim için bıraktığı iki büyük emanetten biri olan Ehli Beyt’e nasıl sahip çıktığımızı Kerbela sehitlerini anladığımızı ifade ettiğimiz gün biz sadece o günleri anmak değil. Aynı zamanda anmak zorundayız. Ve bunun İslam toplumu için neyi ifade ettiğini anlamak sözle bırakmadan yaşmak gerektiğini söylüyoruz. Tarihimiz boyunca biz çok sevdik.
 Bu coğrafyada Ehl-i Beyt’in adı geçtiği gün içim titredi. Benim de rahmetli amcam gibi Ali Asgarlar’ın adını kendi yavrularına verdi. İslam coğrafyalarında acılar kederler yaşanıyor. Bunun neden olduğunun farkına varmak gerekiyor, asıl sebebinin yeryüzünde hangi coğrafyadan kaynaklandığını anlamamız gerekiyor. Biz Küçükçekmece’de bu güzel yürekli kardeşlerimizle biz çok iyiyiz. Çok güzel bir ülkeyiz. Ben size hizmet etmekten, sizin kaymakamınız olmaktan çok gurur ve onur duyuyorum. Ehl-i Beyt’in yolunda hizmet etme fırsatını verdiği için mevlamızada şükür ediyorum.” dedi.
 
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, yurt içi ve yurt dışından törene gelenlere teşekkürlerini iletti.
Törene gelenleri "yer ehli" olarak niteleyen Özgündüz, "Sizler burada yalnız değilsiniz. Allah'a and olsun ki gök ehli de sizlerle beraberdir. Sizinle aynı duyguları paylaşıyorlar. Bilin ki melaike sizinle beraberdir. Bilin ki sizin kaç katınız melaike, sizi burada selamlıyor." diye konuştu.
Özgündüz, Hazreti Hüseyin'in anıldığı meclisi ziyarete gelen melekler olduğunu yineleyerek, şunları kaydetti:
"Sesini sizin sesinize katan melekler var. Bunlar benim duygularımın ifadesi değildir. Hadisle ve masumun ifade ettiği hadislerin yansımasıdır. Sizin meclisiniz çok değerlidir. Siz buraya yürürken, melekler kanatlarını sizin ayaklarınıza sermiştir. Allah'tan dileğim, kendi yolunda şehadeti nasip etmesidir. Kerbela şehitlerinin de kervanına her karışı şehit kanıyla sulanan bu yurttan katılayım. Olmadı, onun yolunda şehit olan Hüseyin'in yoluna şehit olayım. Allah onun uğruna şehadet nasip etsin. O da olmazsa sizlerin birliği, dirliği ve bekası uğruna, Allah bana şehadet nasip etsin. Sizin ayaklarınıza kurban olayım. Sizin sesiniz, inan ki dünyadaki en etkili seslerdendir." 
 
 
 On binler Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile birlikte sine 
vurdular.
 
 
Hz. Hüccet’ül İslam vel Müslimin Mustafa Bunabi - Bunat Cuma İmamı 
“Tüm Müslümanların birlik ve beraberliğik içinde yaşamalarını dile getiren Mustafa Bunabi, şunları söyledi; “Bizler İran’da yaşayan Müslümanlar olarak sizleri her zaman izleme fırsatı buluyoruz ve takip ediyoruz. Seyrettikçe gurur duyuyoruz. Bu güzel programları düzenleyen başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e ve Caferi Alimler Birliği’ne CABİR ve salonu dolduran siz Ehl-i Beyt dostlarına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Artık Erbain bu yıl bizden veda ediyor. Sefer ayının başına geldik her zaman dediğimiz bir söz var. “Her gün Aşura, Her yer Kerbela” bu söz bir tarih bakımından bir günü faciayı gösterse bile hareket ve misyon bakımından daha geniştir.
 
İmam Hüseyin (a.s) İslam dinin yaşaması için kendini, ailesini her şeyini feda etti. Düşmanlarımız peygamberimiz’in (s.a.v) getirdiği dine fitne sokmaya devam ediyorlar. Aşura bir cihat olarak görüyoruz. Ve hala da devam ediyor. Bu cihat nefsimize ve şeytana karşıdır. Biz Yezid’e lanet okuyorsak biz dahili şeytan ile beraber olalım. Her gün hayatımızın her saniyesinde göstermektedir hak ile batıl arasında hangi taraftayız. Biz her zaman unutmamalıyız ki, hakkın tarafında olmak gerekiyor. Hüseynici olmak sadece isim olarak değil, Hüseyinci olarak yaşamaktır. Ama biz görüyoruz ki, bundan sonra da biz demeye devam edeceğiz. Eğer İmam Hüseyin’in meclisinden bir yas dersi alır isek o zaman biz o günleri yaşamış olur kötülükten iyiliğe çıkaran bir yoldur.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-10-2019 10:10 - 1294 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım