Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı (FOTO)
Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (as) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı. Törenlerin Türkiye'de ki adresi İstanbul Halkalı oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2017 10:57 - 2953 Okunma
Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Erbain Matem Merasimi 12 Kasım Pazar günü öğlen namazından sonra Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nin önünde toplanan on binlerce Ehl-i Beyt dostları Zeynebiye Caddesi'nde  zaman zaman okunan mersiyelerle sinezenlerle Lebbeyk Ya Hüseyin sineleriyle büyük kalabalık “Geleneksel Erbain Yürüyüşü” düzenlendi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında  Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne giren grup, Erbain Matem Merasimi, Bedir'den Kerbela'ya,Kerbela'dan Çanakkale'ye,Çanakkale'den 15 Temmuz Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. 
 
Merasim CABİR üyesi Muhammed Karaduman'ın Kuran tilaveti ile devam etti.
 
Kerbela Şehitleri için şiir, ağıt ve mersiyelerin de okunduğu programda katılımcılar sık sık “Lebbeyk Ya Hüseyin”, “Lebbeyk Ya Zeyneb” diye slogan attı.
 
İki devlet, bir millet olan kardeş Azerbaycan’dan programa katılan Ehl-i Beyt Meddahı Azerbaycanlı ünlü Meddah Seyyid Talih Boradigahi'nin okuduğu mersiyeleriyle salondakiler  gözyaşlarına boğuldu.
İmam Hüseyin’in (a.s) ve 71 yareninin 1378 yıl önce Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 40. Günü, Erbain, anısına düzenlenen programdaki tiyatro gösterisi gözyaşları içinde izlendi.
 
Erbain töreninde, Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut, Gürcistan Müslüman İdaresi Başkanı Hacı Rahim Yiğitov, İran İslam Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Bahtiyar Esadzade, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel CAFERİDER Başkanı Av.Sinan Kılıç, CABİR alimleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu
 
Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut
"Erbain Şehide veya ölene kırk tutumak İslam kültüründe ve tarihinde hiç bir Peygamber’e ve hiçbir imama böyle bir hadisenin olduğu söylenmemiştir. Erbain sadece Hz. Hüseyin için söylenmiştir ve imam Hüseyin’e (a.s) Erbain tutun sözü Hz. Muhammed’in (s.a.v) emridir. Ümmetim İmam Hüseyin’nin (a.s) Erbain’i ihmal etmeyin demiştir. Birçok tarih yazarlarının kaleminde lisan edilmiştir. Erbain ilk olarak Kur’an müfessiri olan Peygamberimiz’in büyük sahabesi olan CABİR’dir. Şuan Kerbela’da İmam Hüseyin (a.s.) mübarek kubbesinin Nur Ayeti’nin altında yazılı olan metin Peygamberimiz’in CABİR’e tavsiye ve öğüt olarak verdiği Cabir Hüseyin’in mezarını ziyaret sevap açısından hiçbir şeye kıyaslanmaz Cabir Hüseyin’in erbainini ihya et demiştir. Erbain’in sizler deyin onlarca ben diyeyim binlerce mesajı vardı. Ben önce erbainin önemli mesajını aktarmak istiyorum inanç uğrunda Allah yolunda dik duruştur onurlu duruştur.
İster Aşura’da ister Aşura’dan sonra esirler kervanında olsun imam Hüseyin (a.s) şehit oldu dördüncü imam Zeynel Abidin idi kafilenin sorumlusu Zeynep idi saltanat ve zorbalık peşinde olan bir anlayışın karşısında diz çökmedirler, ağlamadılar, sızlamadırlar Emevi soyunun devamı olan alçak Yezid, Hz Zeyneb’e (s.a) söylediği zaman gördünüz mu Allah size ne yaptı. Verdiği  cevap bu idi. Biz kerbelada güzellikten başka bişey görmedik bir insan için en güzel şey sehadettir.
 
 Hz Zeynep gözyaşlarıyla mateme boğulmadı insanlığa seslendi ayağa kalkın bir tek zat var ise oda Allah’tır onun dışında hangi zamanda hangi çağda oluyorsa olsun Emeviler’in ve Yezidlerin önünde eğilmeyin bu insan için alçaklıktır. Bizler Hüseyniler olarak şunu görüyoruz neden Erbain çünkü kırk gün içerisinde evrensel bir mesaj olarak duyuran Kerbela’nın kahramanı Hz. Zeynep imam Hüseyin’in (a.s) kırkında Kerbela’ya vardı.
Ama bir müjde ile geldi Hüseyin’in (a.s) mezarına bir müjde ile Kerbela’ya çünkü İslam’ı esir alan Kur’an-ı ayaklar altına alan Yezid’in tahtı sarsılmıştı. Onun için kanın hedefine ulaşmıştır. Ve bugün bu sahne Zeyneb’i Kübra’nın haykırışının örneğidir. Biz de diyoruz doğrudur bütün beşer diyor; Lebbeyk ya Hüseyin.
Neden erbain.
Hüseyin (a.s) bir şahıstır ki Peygamber Hüseyin’de aşıkar olmuş Müslüman olarak istisnasız diyorum. Peygamber buyurmuştur ki, “Hüseyin Bendendir, Ben de Hüseyin denim” benim getirdiğim şeriat Hüseyin ile devam etmektir. Biz şunu görmekteyiz, bu söz Peygamber’in vefatından elli sene sonra ortaya çıktı. Siz şunu görmekteyiz ki, bütün beşeriyert Hüseyin’in (a.s) bayrağının altında ahlakı değerlere koşmakta ve ulaşmaktadır.
Biz bugün diyoruz ki, tüm insanlık dönsün bir erbain yürüyüşüne baksın bütün insanlık ortak bir değer olarak otuz milyon Hüseyin’e (a.s) gidiyor ve haykırıyorlar Hüseyin bir mezhebin, bir mektebin değil Hüseyin büyük mekânların bütün toplumların önderi ve lideridir. Evet, bir tek doğru İslam yolu vardır ikinci yol yoktur Suud ailesinin bahsettiği ılımlı İslam biz soruyoruz Vahhabi zihniyeti düne kadar hangi İslam’daydınız hangi İslam’a geçiyorsun asıl cevap bu düne kadar Amerikan’ın belirlediği İslam’da idiniz.
Bizde diyoruz ki biz gerçek İslam toplumu olarak ne Taliban nede IŞİD yanındayız. Gerçek İslam gerçek yol Ali’nin (a.s) oğlu Hüseyin’in yoludur. Başka yol yoktur. Onurlu duruşu zeyneb’den öğrenelim onun babası Ali’den öğrenelim onun kardeşi Hüseyin’den öğrenelim.
Muharrem ve Sefer İslam’ın dirildiği aylardır. İslam ümmetinin hakla Batılı’nın ayırt ettiği aylardır. Biz arzu ederiz sayın dedem burada Alevi din hizmetleri başkanı yüz binler Hz. Hüseyin’e yürüsün arzumuz budur. Neden yürümüyoruz Hüseyin kıyamete kadar bu dinin bekçisi bu dinin öncü bu dinin sahibidir bu din Hüseyin’le (a.s) baki olacaktır.
Bizler çalışıp Hüseyin’in (a.s) adında değerlerimizi ortaya koymamız sadece bizim için duygusal bir sahne değildir biz istiyoruz ki, Kur’an’daki mümini görelim dönün Irak’a bakın hiç bişeyi olamayan evini terk ediyor ziyaretçileri ağırlıyor. Çünkü Hüseyin bize bunu öğretmiştir.
Medyalarımıza soruyorum otuz milyonun yürüyüşü neden sizde bir haber niteliği taşımıyor yoksa orada bulunan büyük şeytan Amerika mı size izin vermiyor. Biz ülke olarak millet olarak diyoruz ki şeytanların baskısı altında kalmayacağız Hüseyin’le beraber olamaya aynı yolda yürümeye onun davetine cevap vermeye bu salonda toplanmışız bu ülkenin en güzel şehri olsan bu halkalıdan hüseyini aşura meydanından Kerbela’ya ve Kerbela’da olanlara selam olsun. Vesselam." dedi.
 
CEM Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref DOĞAN
Ehl-i Beyt gemisinin değerli yolcuları ve şehitler serdarı imam Hüseyin’in (a.s) aşıkları sizlere Malatya’dan Cem Vakfı ailesi olarak İstanbul’dan Merkez Cem Vakfı ailesi olarak özellikle Prof. İzzettin Doğan ve dedeler adına buraya davet edildiğim için hepinizi ehli beytin aşkı ve sevdasıyla selamlıyorum. Hasan hocam çok güzel şeylere deyindi. Her bir sözleri fazlasıyla değerli anlaya bilene benim fazla da zamanınızı almamak için birkaç taleblerim var. Burada bir Erbain töreni var. Kerbala’da otuz milyon yürüyor. Peki, İslam coğrafyasının geri kalanı nerede İslam coğrafyasında bu kan dökmeler ve çatlaklık niye hani on Muahrrem’de şehittler serdarı İmam Hüseyni Küfeliklere sesleniyor benim kanımı dökmeyin dökerseniz birbirinizin kanını dökmeye devam edeceksiniz. Yoksa imam Hüseyin’in (a.s) sözlerinin devamı mı şuan yaşadıklarımız ve gördüklerimiz. Olmayaki İslam ailemi cenabı Allah’ın Kerbala olayından beraber İslam ümmetine rahmet yollarını kapattı ne yapmak lazım peki bu rahmet yolarını açmak için. İslam ailemin kitlesel bir tövbeye ihtiyacı vardır. Mezhep gözetmeksizin. CABİR ve CAFERİDER’e ve siz katılımcılara sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Bize İmam Hüseyin’in (a.s) yakmış olduğu meşalenin izinden gitmeyi nasip etsin. Saygılar sunuyorum."dedi.
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz
"Rabbim bu aşkı hiç silmesin gönlünüzdeki bu aşk hiç eksik olmasın inşallah.
Değerli kardeşlerim Hz. Fatıma annemiz vefat edeceği zamanlar bir akşam Hz. Ali (a.s) efendimizi uyandırarak ona bir ricada bulunmuştu. Ve kıymetli eşine değerli hepimizin aşkı muhabbetle hörmetimizi kazanan Hz. Ali’ye kız çocuklarımıza dikkat et onlara seslenirken bile onalara bağırma. Onlar nazik nazenin onları incitme. Hüseyinim benden her gece uyanıp su ister. “O’nu susuz bırakma. Ya Ali” dedi. Ondan sonra yaşananları hepimiz biliyoruz. Ama o yaşanan hüzünlü hadiseyi Kerbela hadisenini hele ki, ondan sonraki Erbain yürüyüşünü canlı tutabiliyor muyuz, yaşaya biliyor muyuz? Maalesef unutuyoruz. Ben kendi adıma söylüyorum. Ben özellikle Halkalı’da yaşayan Caferi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bazen bizlere her şeyi hatırlatıyorsunuz. Bu hatırlatmalarınız olmasa unuttuğumuz çok şey olacak. Ayıbımı sizlere paylaşayım. Bugün maalesef belediyemizin bir festivali var ve ben de oradan geliyorum. Emin olun bir kasıt yok. Ve ben de çalışma arkadaşlarımız Erbain’i unuttukları için aynı tarihe koymuşlar. Kendilerini ikaz ettik. Ama ben şunu paylaşmak istiyorum, neden unutuyoruz. Neden bu güzellikler bizim coğrafyamızda daha derin izler bırakmıyor. Emin olun Caferi kardeşlerimizle birlikte Kerbela’yı sizin anlatmanızla ve göstermenizle daha iyi anlıyoruz bütün Sünni kardeşlerimizin de kabul etmesi gerekiyor.
Sizler Ehl-i Beyt sevgisinin altını çizdikçe Sünni kardeşlerimizin de bu noktada bir kusurları olmamakla beraber onlara da Ehl-i Beyt sevgisini her geçen gün daha iyi aktarıyorsunuz. Çünkü Ehl-i Beyt sevgisi bir imandır. Ehl-i Beyt’i sevmek bir kurtuluş gemisine binmektir. Sizler de bize bu kurtuluş gemisini hatırlattığınız için ve bu kurtuluş gemisinde beraber olduğumuz için sizlere teşekkür ediyorum.
Kerbela basit bir yas değildir. Erbain basit bir yürüyüş değildir. 2003 yılına kadar Hz. Hüseyin’e (a.s) giden yolu kapatmak isteyenler yerle yeksan olmuş ama Hüseyin’in (a.s) yolu milyonlarla Müslümanın koşturarak aşkla belki sürüne sürüne gittiği bir aşk yolu haline gelmiştir. Allah bizleri bu yoldan ayırmasın inşallah.
Erbain basit bir yürüyüş değildir. Erbain Hüseyin’e (a.s) gitmektir. Hüseyin’e gitmek adalete gitmektir aşka gitmektir emanetle buluşmaktır Hüseyin’e yürümek batılı bırakıp hakka yürümektir. Hüseyin’e gitmek küfür bırakıp imana yürümektir.
Hüseyin’e gitmek Emeviliği bırakıp ebediliğe yürümek makamı saltanatı bırakıp hakka yürümek Hüseyin’e gitmek Hz. Peygamber ile Hz. Ali ile Hz. Fatıma ile buluşmaktır. Onları sevenlerle buluşmaktır, o yüzden Erbain yürüyüşü bir iman yürüyüşüdür bir duruştur. Rabbim bizi bu duruştan mahrum etmesin inşallah.
Değerli kardeşlerim inşallah Küçükçekmece’de başlatmış olduğunuz gerçekten bizim Türkiye coğrafyasında Ehl-i Beyt’le ilgili hiçbir tereddüt yok. Farklı düşündüğümüz hiçbir şey yok Sünni dünyasının da Ehl-i Beyt’e ne kadar kıymet verdiğini de çok iyi biliyoruz. Ancak şunu unutmamız lazım nasıl ki, dilden uzak olan gönüllen uzak oluyor. İşte Hüseyin’i Ehl-i Beyt gönüllerden uzak etmemek için bin defa Hüseyin (a.s) dense yeridir. Bin defa Ehl-i Beyt denilse yeridir. Bunu Küçükçekmece’de her programda ifade etmeniz bizim için bereket oluyor, rahmet oluyor. Rabbim sizleri bu kadara sevdadan ayırmasın inşallah…." dedi.
 
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya
“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Peygamber (s.a.v) efendimizin bizim için bıraktığı iki büyük emanetten biri olan Ehli Beyt’e nasıl sahip çıktığımızı Kerbela sehitlerini anladığımızı ifade ettiğimiz gün biz sadece o günleri anmak değil. Aynı zamanda anmak zorundayız. Ve bunun İslam toplumu için neyi ifade ettiğini anlamak sözle bırakmadan yaşmak gerektiğini söylüyoruz. Tarihimiz boyunca biz çok sevdik.
 Bu coğrafyada Ehl-i Beyt’in adı geçtiği gün içim titredi. Benim de rahmetli amcam gibi Ali Asgarlar’ın adını kendi yavrularına verdi. İslam coğrafyalarında acılar kederler yaşanıyor. Bunun neden olduğunun farkına varmak gerekiyor, asıl sebebinin yeryüzünde hangi coğrafyadan kaynaklandığını anlamamız gerekiyor. Biz Küçükçekmece’de bu güzel yürekli kardeşlerimizle biz çok iyiyiz. Çok güzel bir ülkeyiz. Ben size hizmet etmekten, sizin kaymakamınız olmaktan çok gurur ve onur duyuyorum. Ehl-i Beyt’in yolunda hizmet etme fırsatını verdiği için mevlamızada şükür ediyorum.” dedi.
 
Gürcistan Müslüman İdaresi Başkanı Hacı Rahim Yiğitov
“Bizler Gürcistan’da yaşayan Müslümanlar olarak sizleri her zaman izleme fırsatı buluyoruz ve takip ediyoruz. Seyrettikçe gurur duyuyoruz. Bu güzel programları düzenleyen başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e ve Caferi Alimler Birliği’ne CABİR ve salonu dolduran siz Ehl-i Beyt dostlarına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Artık Erbain bu yıl bizden veda ediyor. Sefer ayının başına geldik her zaman dediğimiz bir söz var. “Her gün Aşura, Her yer Kerbela” bu söz bir tarih bakımından bir günü faciayı gösterse bile hareket ve misyon bakımından daha geniştir.
Kıyamete kadar her şeyi kapsamaktadır. Ergün Aşura her yer Kerbela yaşansa da bu günlerde de yaşanıyor. İbret alınana kadar, kıyamete kadar yaşayacaktır. Bu günler de de zamanın Yezidler’i mevcut, bu günlerde dünyanın her yerinde zalimler mevcut. Hususi ile mazlumlar kesiliyor, mazlumlar öldürülüyor. O yüzden Her gün Aşura, her yer Kerbela diyoruz.
İmam Hüseyin (a.s) İslam dinin yaşaması için kendini, ailesini her şeyini feda etti. Düşmanlarımız peygamberimiz’in (s.a.v) getirdiği dine fitne sokmaya devam ediyorlar. Aşura bir cihat olarak görüyoruz. Ve hala da devam ediyor. Bu cihat nefsimize ve şeytana karşıdır. Biz Yezid’e lanet okuyorsak biz dahili şeytan ile beraber olalım. Her gün hayatımızın her saniyesinde göstermektedir hak ile batıl arasında hangi taraftayız. Biz her zaman unutmamalıyız ki, hakkın tarafında olmak gerekiyor. Hüseynici olmak sadece isim olarak değil, Hüseyinci olarak yaşamaktır. Ama biz görüyoruz ki, bundan sonra da biz demeye devam edeceğiz. Eğer İmam Hüseyin’in meclisinden bir yas dersi alır isek o zaman biz o günleri yaşamış olur kötülükten iyiliğe çıkaran bir yoldur. Birçok Müslümanlar sınıfta kalmışlar. Ve amelleri ile bu metkebi yaşamıyorlar.
Kerbela’da iki tayfa vardı mazlum ve zalim tayfalar hala da dünyaya baktığımızda Yezid’in tarafında olanlar var. Ne zamana kadar yas saklayacağız sorularına dünyada ne zaman Kerbela olayları yaşanmayacak zalimler muaf olduğu zaman Peygamberimizin aziz torunu olan cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin (a.s) ile birlikte Muaviye gibi bir şahsiyetin oğlu Yezid bir tutulmayacaktır. O zaman bu merasimler devam edecektir. Hüseyin’in (a.s) kurban verdiği hakiki İslam yaşayacak. Batıl aradan gidecek ve bir sözle İmam Hüseyin (a.s) torunu olan İmam Mehdi (a.f) zuhur edinceye kadar biz Aşura’yı ömrümüz yettiği kadar yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-11-2017 10:57 - 2953 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım