Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nasrallah’ın Konuşması, İsrail’i Alarma Geçirdi!
Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah’ın geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail’in stratejik birim ve bölgelerini hassas roketlerle vurma kapasiteleri olduğunu açıklaması Siyonist işgal devletini alarma geçirdi. Nasrallah’ın açıklamalarından sonra İsrail’in, 20 önemli stratejik bölgeyi güçlendirmeye karar verdiği bildirildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2019 11:21 - 618 Okunma
Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah’ın geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail’in stratejik birim ve bölgelerini hassas roketlerle vurma kapasiteleri olduğunu açıklaması Siyonist işgal devletini alarma geçirdi. Nasrallah’ın açıklamalarından sonra İsrail’in, 20 önemli stratejik bölgeyi güçlendirmeye karar verdiği bildirildi.
 
İşgal devleti İsrail medyası, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın konuşmasının ardından İsrail hükümetinin acil stratejik kararlar aldığını ortaya koydu.
 
İsrail gazetesi Haaretz, İsrail Savunma Gücü (IDF) Ön Komutanlığı’nın, Hizbullah’ın hassas roketlerle hedef alacağından korktuğu, 20 önemli bölgeyi güçlendirmeye karar verdiğini yazdı.
 
Gazete, İsrail Savunma Gücü (IDF) Ön Komutanlığı kararının, Nasrallah’ın konuşmasından sonra geldiğini, Hizbullah’ın ahlaki bir zafer kazanmak için İsrail’in önemli ve stratejik birimlerini hedefe alacağını tahmin ettiğini belirtti.
 
Muhtemel bir savaşta Hizbullah’ın hedef alacağı 20 stratejik bölge arasında İsrail Elektrik Kurumu, İsrail Doğal Gaz Hatları Şirketi ve genel olarak hassas İsrail stratejik sahalarına ait tesisler bulunuyor.
 
İsrail ordusu, Hizbullah’ın hedefindeki ülke genelinde 20 stratejik bölgeye füze koruması sağlayacak ve Hizbullah’ın füze cephaneliğinin yol açtığı tehdide karşı koruma sağlamak için sertleştirilmiş ek uçak askıları inşa edecek.
 
Ek olarak, İsrail Savunma Gücü (IDF) Ön Komutanlığı ülke genelinde birçok önemli stratejik alanın korunmasını güçlendirecek beton duvarlar, daha güçlü tavanlar, patlamaya dayanıklı kapılar ve şarapnel önleme koruması ile güçlendirecek.
 
IDF, kuzey sınırındaki bir sonraki savaşın bir cephede olmayacağına, hem Lübnan hem de Suriye ile birlikte tüm kuzey sınırı boyunca uzanacağına inanıyor. Ordu ayrıca, bir sonraki savaş sırasında Hizbullah’ın, İsrail toplumlarına önemli sivil ve askeri zayiatlar vermek için sızarak savaşı ev cephesine getirmeye çalışacağını umuyor.
 
İsrail İç Cephe Komutanlığı Başkanı, geçen yıl 2,5 milyon İsraillinin Hizbullah füzelerine karşı yeterli korumaya sahip olmadığını, ülke çapındaki binaları roket saldırılarından güçlendirme çalışmaları konusunda hükümeti uyarmıştı.
 
Hizbullah lideri Nasrallah, geçen cuma günü İsrail’in Hizbullah’a ve Lübnan’a yönelik 2006 yılında başlattığı saldırının 13’üncü yılı münasebetiyle Lübnan’ın El-Menar televizyonuna verdiği özel mülakatta, İsrail’in tamamını hedef almakla tehdit ederek “İsrail’in nükleer silahlara ya da binlerce füzeye ihtiyacı yok, sadece Hayfa limanındaki amonyak tanklarına bir füzenin değmesi yeterli olur.” demişti.
 
Hizbullah’ın tehditlerine tepki gösteren İsrail Başbakanı Netanyahu ise, hükümetinin haftalık kabine toplantısında, Hizbullah lideri Nasrallah’ın cuma günü yaptığı açıklamaları ele alarak “Hafta sonu boyunca Nasrallah’ın İsrail’e saldırı planlarını duyduk. Şu bilinmelidir ki eğer Hizbullah aptalca İsrail’e saldırmaya kalkışırsa, onu ve Lübnan’ı ezici bir askeri darbeyle vururuz” demişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2019 11:21 - 618 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım