Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Müslümanlar enerji savaşının kurbanı
Myanmar hükümetinin Rohingyalı Müslümanları yıldırmak için yıllardır dünyanın gözü önünde sürdürdüğü etnik bir soykırımın nedenini açıklayan Mona Acil Yardım Kurumu yetkilisi Riyad Kerim, petrol sevkiyatı konusunda stratejik öneme sahip o topraklardan Rohingyalı Müslümanlar çıksın diye sistematik bir yıldırma politikası izlendiğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2017 10:23 - 582 Okunma
 İngiltere merkezli Mona Acil Yardım Kurumu'nun kurucularından ve halihazırda bu kurumun yöneticiliğini üstlenen Riyad Kerim, Myanmar hükümetinin Rohingyalı Müslümanlara karşı etnik bir soykırım gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
Myanmar'ın Rakhine eyaletindeki 1.1 milyondan fazla Rohingyalı Müslüman’ı yasa dışı göçmenler olarak adlandıran Myanmar hükümeti onlara vatandaşlık bile vermek istemediğini dile getiren Kerim, Birleşmiş Milletler verilerine göre şimdiye kadar 66 binden fazla Rohingyalı Müslüman'ın Myanmar hükümetinin acımasız eylemlerinden kurtulmak için Bangladeş’e kaçtığını söyledi.
 
Riyad Kerim şunları söyledi: "Şu an Myanmar’da yaşanan olaylar, insanlık için utanç verici bir lekedir. Bu olaylar, bir grup ya da dinler arasında yaşanan bir çatışma değildir. Bu, hükümetin liderliği ile etnik bir grubu yok etmek için yapılan bir eylemdir. Myanmar hükümeti, asırlardır bu ülkede yaşamalarına rağmen Rohingyalı Müslümanları Bengal’den yasadışı gelen göçmenler olarak adlandırıyorlar. Rohingyalılar 1982 yılına kadar vatandaşlık hakkına sahiplerdi ve yasal hükümet kurulduktan sonra, Rohingyalı Müslümanların hakları iptal edildi."
 
Enerji güzergahı üzerinde oturuyorlar!
 
Uluslararası toplumun ve hatta bazı İslam ülkelerinin bile Rohingyalı Müslümanlara karşı işlenen bu suçlar karşısındaki sessiz kaldığına dikkatleri çeken Riyad Kerim, Rohingyalı Müslümanların yaşadığı toprakların Ortadoğu'da üretilen petrolün Çin'e ulaşması için çok önemli olduğunu söyledi.
 
Riyad Kerim şöyle konuştu: "Rohingyalı Müslümanların yaşadığı Bangladeş sınırı boyunca uzanan topraklar çok önemlidir. Bölgede Çin'e petrol taşıyan tankerlerin kullanması için bir deniz limanı inşa edildi. Buradaki boru hattıyla Çin’e petrol gönderiliyor. Bu boru hattıyla Çin'e gönderilen petrolde ulaşım yolu kısaldı. Bu boru hattı 2013 ve 2014 yıllarında pompalama işlemine başladı. Başta petrol üreten ülkeler olmak üzere bütün dünya ülkeleri Myanmar’ın petrol projelerinde pay kapma yarışında. Bu yüzden Myanmar hükümeti, o bölgenin gerçek sahipleri olan Rohingyalı Müslümanları yıldırarak, bu bölgeden çıkarmak ve potansiyel ekonomik menfaatlerden yararlanmak istemektedir." 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2017 10:23 - 582 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım