Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mehmetçik’ten PKK’ya 2’nci Pençe harekâtı
Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan ve 143 teröristin öldürüldüğü Pençe harekâtının ikinci safhasına geçildi. Pençe-2’ye ATAK helikopterleri ve İHA’lar da destek veriyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-07-2019 09:26 - 1408 Okunma
Bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe-1 operasyonunun ikinci ayağı için de harekete geçildi. 27 Mayıs'a başlayan haketta bugüne kadar 143 terörist etkisiz hale getirilmişti. Dün gece 22.00 sıralarında başlayan Pençe 2 Harekatı ile de Hakurk vadisinde teröristlerin yuvalandığı özel bir bölgeye operasyon yapılıyor. Komandolar kara ve Hava desteği eşliğinde bölgeye girdi.
 
 
HEDEFLER ATEŞ ALTINA ALINDI
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Halen başarıyla icra edilmekte olan Pençe Operasyonu'nda elde edilen gelişmeler sonucunda, 12 Temmuz 2019 akşamı, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 22.00'de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarıyla Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekât başlatılmıştır. Operasyon Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA'ların desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecektir" denildi. MSB'den yapılan ikinci açıklamada ise "Terör örgütü PKK hedefleri kara ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alındı" denildi.
 
VAN'DA 3 TERÖRIST ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Van'ın Çaldıran ilçesinde süren operasyonlarda 3 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. 
 
OPERASYONLARIMIZ ARTAN BİR ŞİDDETTE DEVAM EDECEK
Mıllı Savunma Bakanı Hulusi Akar, 27 Mayıs'tan bugüne kadar 61'i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde toplam 143 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen törene katılan Akar, "Terörle mücadele harekatları kapsamında yurt içi ve sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Pençe Harekatı başta olmak üzere düzenlenen harekatlarda ve sayısı giderek artan büyük tatbikatlarda elde edilen başarılar FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en açık göstergesidir" dedi. Yerli ve milli silah sistemleri ile donatılmış TSK'nin kahraman ve fedakar personelinin başta FETÖ, PKK/ PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin faaliyetleri olmak üzere, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta milletin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Akar, "Yurt içinde ve sınır ötesinde, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor, devam edecek. 27 Mayıs'tan bugüne kadar 61'i Pençe Harekatı'nda olmak üzere Irak'ın kuzeyinde toplam 143 terörist etkisiz hale getirilmiştir" diye konuştu. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-07-2019 09:26 - 1408 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım