Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Macaristan Başbakanı Orban: Avrupa İslamlaşıyor
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa'da yaşayan Müslüman nüfusunun büyük artış gösterdiğini belirterek, ''Kültürel değerlerin değişmesi, Hristiyan kültürüne sahip nüfusun azalmasıyla, büyük şehirlerin İslamlaşması günden güne ilerliyor.'' dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2018 07:57 - 540 Okunma

Macaristan Başbakanı  Orban, Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, sığınmacı krizi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Batı Avrupa ülkelerindeki göçmen sayısının hızlı artış gösterdiğini, Almanya'nın Bavyera eyaletinde, ekonomi, çevre koruma, sağlığa yapılan harcamadan daha fazlasının mülteci, göçmen ve entegrasyon için yapıldığını iddia eden Orban, göçmenlerin çoğunun İslam dünyasından geldiğini ve sürecin böyle devam etmesi durumunda Avrupa'nın birçok büyük kentinde Müslümanların çoğunlukta olacağını vurguladı.

 Orban, ''Eğer böyle devam ederse bugünkü şekliyle tanıdığımız kültürümüz, kimliğimiz ve uluslarımız kaybolacak. En kötü rüyalarımız gerçeğe dönüşecek. Batı düşerken, Avrupa bu işgalin farkında bile değil.'' diye konuştu.

 Göçmenlerin her zaman büyük kentleri "işgal" ettiğini savunan Orban, Avusturya ziyaretinde bu yıl okula başlayanların arasında İslam dinine mensup çocukların sayısında büyük artış olduğunu öğrendiğini aktardı.

 İslam medeniyetinin, Avrupa'ya İslam'ı yaymayı her zaman ödev olarak gördüğünü ve İslam'ın gelecekte sadece Güney'den değil, aynı zamanda Batı'dan da Orta Avrupa'nın kapılarını çalacağını ileri süren Orban, ''Tel örgü inşa ederek, hukuki ve fiziki sınır korumasıyla, Sandor Pinter (İçişleri Bakanı) ve polislerimizin olağanüstü çabalarıyla Güney sınırlarımızı korumayı başardık. İslam dünyasının Güney'den bizi istila etmesini engelledik. Bu bölgeden Latin yani Batı Hristiyanlığının son ülkesiyiz. Biz istikrarlı bir şekilde, en büyük kitleleri bile durdurmaya hazırız. Ortadoks ülkeleri de cesur bir şekilde savaşıyor. Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı takdir ediyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

 Başbakan Orban, Batı ve Orta Avrupa ülkelerinin göçmen konusunda farklı siyaset izlediğini de belirterek, ''Batı Avrupa'da, eski büyük Avrupa ülkeleri göçmen ülkelere dönüştüler. Kültürel değerlerin değişmesi, Hristiyan kültürüne sahip nüfusun azalmasıyla, büyük şehirlerin İslamlaşması günden güne ilerliyor. Şahsen, bu gidişatı durdurmaya istekli ve yetenekli siyasi oluşumların olmadığını görüyorum.'' ifadelerini kullandı.

 AA'nın haberine göre Macar hükümetinin yasa dışı göçle mücadele kapsamında hazırladığı ve 14 Şubat'ta meclise sunduğu yeni kanun tasarısını da değerlendiren Orban, yeni kanun tasarısına göre, sığınmacıların Macaristan'a girişine ya da ülkede yaşamasına yardımcı olan kuruluşların izinle faaliyet gösterebileceğini ve maddi destek alan kuruluşlara getirilecek olan verginin ise sınır korumasında kullanılacağını bildirdi.

MACARİSTAN'IN SIĞINMACILARA KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLER

 Macaristan, sığınmacılara karşı alınan önlemler kapsamında Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı. Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak amacıyla Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı.

 Parlamentoda geçen yıl kabul edilen yasayla aralarında çocukların da olduğu sığınmacıların, iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan sığınmacıların ise tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

 Sivil toplum kuruluşları ise Macar güvenlik güçlerini, ülkeye girmeye çalışan sığınmacılara şiddet uygulayarak Sırbistan'a geri göndermekle suçluyor.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-02-2018 07:57 - 540 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım