Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov: ABD’ye Güvenmiyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye’de Nusra Cephesi’ne hava saldırısı düzenlenmesi konusunda ABD’ye yüzde 100 güvenemediklerini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-09-2016 07:58 - 412 Okunma
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Fetih eş-Şam Cephesi’ne (eski adıyla Nusra Cephesi) hava saldırısı düzenlenmesi konusunda ABD’ye yüzde 100 güvenemediklerini belirtti.
 
Sputnik Türkiye‘nin aktardığına göre Rus NTV kanalından Kirill Pozdyakov’a verdiği röportajda, ABD öncülüğündeki Batı’nın Suriye’deki yükümlülükleriyle başa çıkamadığını belirten Lavrov, “Suriye’de IŞİD ve söylediklerine göre El Nusra’ya karşı çalışan ABD liderliğindeki Batı ve onların koalisyonu, yükümlülükleriyle başa çıkamıyor” dedi.
 
‘AMAÇ DİKKATLERİ DEYREZZOR SALDIRISINDAN UZAKLAŞTIRMAK’
 
BM Güvenlik Konseyi’nin dün gerçekleştirdiği olağanüstü Suriye toplantısına da değinen Lavrov, bu toplantının, dikkatleri, ABD öncülüğündeki koalisyonun 17 Eylül’de Deyr ez Zor yakınlarında Suriye ordusu mevzilerine yönelik düzenlediği bombardımandan uzaklaştırmak için düzenlendiğini ifade etti.
 
‘BBC VE CNN’İN SURİYE’DE GERÇEKLEŞMİŞ GİBİ SERVİS ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER IRAK’TAN’
 
Lavrov, 20 Eylül’de Halep yakınlarında bir insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili dikkatli ve ayrıntılı bir soruşturma yapılması için de bir kez daha çağrıda bulundu: “Kimseyi suçlamak istemiyorum. BBC ve CNN de dahil olmak üzere önde gelen Batılı televizyon kanallarının gerçekleri çarpıtıp Irak’ta birkaç yıl önce gerçekleşmiş olayların görüntülerini bugün Suriye’de gerçekleşmişler gibi servis ettiklerini çok iyi biliyoruz. O nedenle bu noktada çok detaylı bir soruşturma talep ediyoruz.” Suriye’deki ateşkesin çökmesine neden olarak gösterilen bu iki olaya karşın, Lavrov, anlaşmanın ‘ölmüş kabul edilemeyeceğini’ vurgulayıp Moskova’nın hâlâ anlaşmaya bağlı olduğunu söyledi.  
 
‘ABD, KAĞITTA OLANLARDAN FARKLI KOŞULLARIN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTEDİĞİNİ GÖSTERİYOR’
 
Lavrov, ABD’nin anlaşmadan çıkmaya çalışıp çalışmadığı sorusunaysa “Bence hayır” yanıtını verdi ve ekledi: “Ne yazık ki ABD’nin eylemleri, anlaşmamızın yürürlüğe girmesinden önce kağıtta olanlardan farklı koşulların yerine getirilmesini istediğini gösteriyor. Orada (anlaşma metninde) birinci sırada muhaliflerin teröristlerden ayrılması gerekliliğinin yer aldığını herhalde herkes biliyor.” Bunların yanı sıra Lavrov, ABD liderliğindeki koalisyon Suriye’de yalnızca IŞİD’i hedef alıp Fetih el Şam’a saldırı düzenlemezken ABD’ye güvenmenin zor olduğunu belirtti. Lavrov şunları söyledi: “(ABD Dışişleri Bakanı) John Kerry’nin bana her defasında Nusra’nın IŞİD ile aynı terör tehdidini oluşturduğunu söylemesine rağmen ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye’de IŞİD’i hedef alıp El Nusra’ya dokunmaması komik. Artık kime inanacağımı bilmiyorum. Onlara kesinlikle yüzde 100 inanamam.”  
 
‘OBAMA, RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA BANA GÜVENCE VERDİ, PUTİN’E DE DOĞRULADI’
 
Öte yandan Lavrov, Pentagon’un ABD Başkanı Barack Obama’nın emirlerine uymuyormuş izlenimi verdiğini belirtti. “ABD’nin Başkomutanı Barack Obama, Rusya’yla işbirliği yapılmasına destek verdi. Bu konuda bana güvence verildi. Obama’nın kendisi de bunu (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’le Çin’de (5 Eylül’de) yaptığı görüşmede doğruladı” ifadelerini kullanan Lavrov, “Belli ki ABD ordusu başkomutanlarına pek itaat etmiyor” diye konuştu.  
 
‘TANRIYA ŞÜKÜR SURİYE ANLAŞMASINA ARTIK HERKES ULAŞABİLECEK’
 
Bu arada Lavrov, Kerry ile 9 Eylül’de Cenevre’de gerçekleştirdikleri görüşmede üzerinde anlaştıkları Suriye anlaşmasının yayımlandığını duyurdu. Lavrov, “Tanrıya şükür artık bu anlaşmaya herkes ulaşabilecek, anlaşma yayımlandı. Bu yüzden her taraf ne yapmakla yükümlü olduğundan emin olabilir” ifadelerini kullandı.
 
Rus yetkililer en başından beri anlaşmanın kamuya açıklanması gerektiğini söylüyordu. ABD ise buna karşı çıkıp anlaşmanın gizli kalmasını istiyordu. Fakat geçen hafta anlaşmanın bir bölümü AP ajansına sızdırılmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-09-2016 07:58 - 412 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım