Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kudüs Kararı İsrail İçin Sonun Başlangıcıdır
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyit Hasan Nasrallah, “Trump’a verilmesi gereken en büyük yanıt işgal altındaki Filistin topraklarında üçüncü intifadanın başlatılmasıdır. Bütün Arap dünyası Filistin’e destek vermelidir” diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-12-2017 08:14 - 455 Okunma
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Seyyid Hasan Nasrullah, yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını değerlendirdi.
 
Filistin’e destek veren bütün ülkeleri takdir eden Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Trump, aldığı karardan sonra bütün dünya halkının ona uyacağını düşünüyordu. Halbuki ABD ve İsrail’in yalnız olduğu farkına vardı” dedi.
 
Seyyid Hasan Nasrullah, Kum ve Necef’teki İslam alimleri, Ehlisünnet alimleri, Hıristiyanlar ve Filistin halkını savunan bütün kesimlerin sergilediği yaklaşımı övgüye layık olarak nitelendirdi.
 
Dünyadaki siyaset uzmanlarına seslenen Nasrullah, “Filistin için sokaklarda düzenlenen gösteriler yeterli olmayabilir, fakat bazılarının Filistin meselesinin unutulmasına çalıştığı günümüz şartlarında bu gösteriler büyük önem taşımaktadır. Şu an burada toplanmış bulunan Lübnan halkının gösterisi ve başka İslam ve Arap ülkelerinde gerçekleşen İsrail karşı protestolar olduça önemlidir” değerlendirmesini yaptı.
 
Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Bu gösterilerin değerini bilmeliyiz. Çünkü Filistin’in unutulduğu düşünülüyordu. ABD’nin Kudüs kararına sosyal medya aracılığıyla gösterilen tepkiler bile Filistin halkına güç veriyor” açıklamasında bulundu.
 
Bahreyn’den bir heyetin işgal altındaki topraklara düzenlediği ziyarete de işaret eden Seyyid Hasan Nasrullah, “Bu heyet, Bahreyn halkını veya bu ülkenin din alimlerini değil, sadece Al Halife rejimini temsil ediyor. Söz konusu heyetin amacı Bahreyn Kralı’nın dostluk mesajını çocukları katleden işgalci İsrail rejimine ulaştırmaktır” ifadelerinde bulundu.
 
İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalıştığına dikkati çeken Nasrullah, “Bir zamanlar Arap ülkeleri ve ordularının zayıflatılması için Siyonistlerin komplolar kurduğunu ilan etmiştim. Bugün de bir daha IŞİD gibi terör örgütlerine destek veren ABD’nin bizim toplumlarımızı hedef aldığını hatırlatmak isterim. Onlar Filistin’in tamamen unutulmasına çalışmakta, fakat şu ana kadar komploları boşa çıkmıştır” açıklamasını yaptı.
 
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Trump’a verilmesi gereken en büyük yanıt işgal altındaki Filistin topraklarında üçüncü intifadanın başlatılmasıdır. Bütün Arap dünyası Filistin’e destek vermelidir” diye konuştu.
 
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının İsrail için sonun başlangıcı olduğunu söyledi.
 
Nasrallah, "Direniş hattına ve bölümlerine sesleniyorum, şu anda IŞİD ile savaşımız sona erdi, gerçek hedefimize dönmenin tam vaktidir" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-12-2017 08:14 - 455 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım