Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
KERBELA’DAN DERSLER-1
Mehdi AKSU

    Kerbela hakkında farklı boyutlarda, tarihi boyutta, yapılan zulümler hakkında... bugüne kadar binlerce kitap yazılmıştır. Ehlibeyt mektebi âlimleri yazmışlar, ehlisünnet âlimleri yazmışlar, Yahudi-Mesihi ve ateist ilim adamları yazmışlar. Bu binlerce kitabın özeti iki sayfadan ibarettir. Bu iki sayfanın birisi ak ve beyaz, diğeri ise kara ve kirli sayfadır. Her iki sayfanın da kahramanları ve komutanları vardır. Beyaz sayfanın da kahramanları ve komutanları vardır. Kara sayfanın da kahramanları ve komutanları vardır. Her iki sayfanın bizlere mesajları ve dersleri vardır. Bazıları sorabilir: Kara sayfanın bizlere ne gibi mesajları ve dersleri olabilir? Her iki sayfada bulunanlara baktığımızda, beyaz sayfada bulunanlar, dünyada hep hayırla anılmış ve yâd edilmişlerdir. Kara sayfada bulunanlar ise hep lanetle anılmışlardır. Beyaz sayfada bulunanlar Kerbela destanını yazmışlar ve kanları ile bu destanı ebedileştirmişlerdir. Kerbela'da tesis olunan okula gelelim. O okulun ismi aşk okulu, irfan okulu, gönül okulu, fedakârlık okulu... O okulda birçok ayrı dallarda sınıflar ve üstatlar vardı. Okulun müdürü de Hz. Hüseyin idi. Hatta o okulun hizmetkârları bile vardı.

     Acaba beyaz sayfanın bizlere olan mesaj ve dersleri neler olabilir? Neden Hz. Hüseyin Kerbela'ya gitti? Bizler oturalım ölene kadar ağlayalım diye mi! Kesinlikle hayır. Tamam, ağlayalım ve ağlayacağız da... Bunu bizler inkâr etmiyoruz. Ama hedef ve gaye ağlamak olmamalıdır. Hedef, Hz. Hüseyin'in amaçlarını insanlığa iyi bir şekilde aktarmak, bilimsel açıdan Hz. Hüseyin'in ideal mesajlarını ortaya koyup insanlığı o ideal mesajlarla aydınlatmak olmalıdır.

     Hz. Hüseyin'in Kerbela'dan bizlere verdiği birinci mesaj sünnetin ihyasıdır. Bir yerde 124 bin peygamberin uğrunda gönderildikleri ilahi gayeler ve hedefler, İslam peygamberi ile son bulan ve kemale eren ilahi kavramlar, peygamberden sonra toprağa gömülmek isteniyorsa, yani din öldürülmek isteniyorsa... Böyle bir konumda Hz. Hüseyin (a.s) buyuruyor ki: "Sünnetin tehlikede olduğunu gören her Müslüman, sünnetin tahrif edilmemesi ve öldürülmemesi için üzerine düşen görevleri yapmalı ve tarafsız kalmamalıdır. Sünnetin ihya olması için Müslümanlar vazifelerini yapmalıdırlar." Emeviler, Peygamberi ve İslam dinini gömmek istiyorlardı. Bunu yaparlarken dinsizlikle bunu yapmıyorlardı, aksine din adına bunları yapıyorlardı. Çünkü dinsizlik adına bunu yapamazlardı. Zira yaşadıkları toplum, zaman, zemin büyük bir ölçüde Müslüman'dı. İşte böyle bir ortamda dine ancak din içinde, din adıyla zarar verilebilirdi. İşte Emeviler bunu yapmaya çalıştılar. Emeviler'in hedefi gerçek Muhammedi İslamı yok etmek, vahyi devre dışı bırakmak ve dolayısıyla bütün kontrolü ve dünyevi çıkarları ellerinde bulundurmaktı. Hz. Hüseyin'de bunları görüyor ve biliyordu. Hz. Hüseyin'in Kerbela'dan bizlere verdiği birinci mesaj sünneti ihya etmekti. Bunun delili ise, kardeşi Muhammed Hanefiye'ye yazdığı vasiyetnamede yatar. Hz. Hüseyin (a.s) vasiyetinde şöyle buyuruyor: "… Hüseyin şahadet eder ki Allah birdir, tektir ve eşi benzeri yoktur… Ben zulmetmek, fitne fesat çıkarmak, para, altın, arazi toplamak ve birilerine hâkim olmak için hareket etmiyorum. Doğrusu ben ceddim Resulullah'ın ümmetinin ıslah olması için hareket ediyorum. Ben marufa emretmek ve münkerdennehyetmek için hareket ediyorum. Ben ceddim Resulullah ve babam Ali gibi yaşamak için hareket ediyorum." 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-10-2015 14:08 - 2151 Okunma
Mehdi AKSU yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
İRAN’DA SÜNNİLER! 14-12-2018 tarihinde eklendi
DİRENİŞİN ADI FİLİSTİN! 15-05-2018 tarihinde eklendi
UKRAYNA'DA HZ. MEHDİ COŞKUSU! 03-05-2018 tarihinde eklendi
DÖRT ZÜMREYE ÇOK DİKKAT ETMEK İNDİRİLEN DİNİN EMRİDİR! 20-02-2018 tarihinde eklendi
RABBANİ ALİM ÜSTAT HAMİT TURAN’IN ANISINA! 10-02-2018 tarihinde eklendi
EHLİBEYTİN LİSANINDA AMİN KELİMESİ VARMIDIR? 07-02-2018 tarihinde eklendi
AHMAK VE CAHİL ŞİA! 27-01-2018 tarihinde eklendi
SALAT: DUA MI NAMAZ MI? 16-01-2018 tarihinde eklendi
ASRIMIZIN FİTNELERİ! 01-01-2018 tarihinde eklendi
EMEK VE HİZMETE KADİR ŞİNAS OLMAK! 15-11-2017 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım