Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstanbul'da Hz. Fatıma Coşkusu (Foto)
Cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma (sa) 1444. doğum yıldönümünde, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği programla büyük bir coşkuyla anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2015 22:50 - 2342 Okunma

Bütün Dünya’da düzenlenen törenlerle Hz. Fatıma (sa) anılıyor. İslam Dünyasındaki en görkemli törenlerden biri de İstanbul Halkalı’da gerçekleşti.

12 Nisan Pazar günü Zehra Ana Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kutlama töreni, Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi olan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Her kesimden Ehlibeyt sevdalılarının büyük ilgi gösterdiği törene yurtiçi ve yurt dışından da önemli isimler katıldı.

Program öncesinde Türkiye'de önde gelen ilahi sanatcılarından Ali Kaçan okuduğu şiir ve ilahileriyle gönülleri mest etti.

Zeynebiye Tv Müdürü Ali Demirtekin'in sunduğu program Ehlibeyt Alimlerinden Ş. Ehat Talan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran tilavetinin ardından Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Taşdemir, hoş geldiniz konuşması yaparak Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşundan bugüne faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Taşdemir: “Bizler Zehra Ana Yardımlaşma Derneği olarak hayırsever insanımızla, yardım sever insanımızı buluşturarak veren el ile alan el arasında köprü oluyoruz.”dedi.

Taşdemir’in hoş geldiniz konuşmasının ardından izletilen tanıtım filmi, salonda duygusal anlar yaşattı.

Klibin ardından program Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz: “Fatıma duruşuyla oturuşuyla kalkışıyla konuşmasıyla Peygamber Efendimizin kopyasıydı. İyi ki Fatıma var bizler onun yamalı elbisesinin tozuna kurban olalım.  

Bizler bu topraklara göçmen olarak gelmedik. Bizler ırkçı değiliz kavmiyetçi değiliz ama milletimizle de övünüyoruz iftihar ediyoruz. Ülkenin malını yiyenlerin her hakkı varda bizim neden yok? Ezandaki Muhammed adından rahatsız olan bu ezandan bunu çıkaracağım diyen Muaviye’yi sevmiyoruz diye mi hakkımız verilmiyor bu yurtta yoksa Alemin Şahı olan Hz Ali’yi sevdiğimiz için mi?

Muaviye uşakları bu yurdu Türk yurdu yapmamıştır, bu yurdu Hanedanı Celile’ye bağlı erenler Türk yurdu yapmıştır. Bu yurtta biz yabancı değiliz Emeviler yabancıdır, Vahabiler yabancıdır, tekfirciler yabancıdır bu yurt bizim yurdumuzdur!” dedi.

Özgündüz’ün coşkulu konuşmasının ardından Zehra Ana İlimler Akademisi Müdürü Önder Şayir ve Zehra Ana İlimler Akademisi Çocuk Kuran-ı Kerim Korosu Kuran tilaveti yaptı.

Koronun ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Meral Akşener bir konuşma yaptı. Akşener: “Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e teşekkür ederek ben bu salondan gönlü yıkanmış bir şekilde gidiyorum hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Akşener’in ardından Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Güllü Çayır kürsüye geldi. Çayır: Zehra Ana Derneği’ne bölüşmeyi, muhtaç insanlara yardım götürmeyi amaç edindiği için tebrik ediyorum”dedi.

Çayır’ın ardından, İran İstanbul Başkonsolosu Murtaza İfer, bir konuşma yaptı. İfer konuşmasının ardından Zakir Gürkan Ehlibeyt'in zikredildiği deyiş ve nefesleriyle salonda coşku dolu anlar yaşattı.

Deyişlerin ardından kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz geldi. Özgündüz:  “Fatıma olmasaydı Ali eksik kalırdı Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin olmazdı şükür ki Fatıma var ve şükür ki biz onun yolunun takipçileriyiz” dedi

Özgündüz’ün ardından Ş. Mücahidi Talan tarafından Büyük Taklit Merci Ayetullah Mekarim Şirazi’nin programa yolladığı mesajlarını okundu.

El-Zehra Üniversitesi Müdüresi Dr.İnsiye Xezeli kürsüye geldi. Xezeli:  “Bizler öyle bir hanımı örnek almışız ki Peygamber Efendimiz onun için: “Fatıma tüm hanımların en üstünüdür” buyurmuşlardır.

Hz. Fatıma (s.a) fedakar bir eş olarak Hz. Ali (a.s)’ın hep yanında olmuştur. Bugün gençleri doğru yola götürecek bir şeyler yapılmadığından gençler Batının etkisiyle bataklığa saplanmışlardır. Gençleri bataklıktan kurtaracak anlayış Fatıma anlayışıdır”dedi

Program, Fetullah Badem Tasavvuf Ekibi'nin sahnelediği semazen gösterisi ve ilahilerle devam etti.

Semazen gösterisinin ardından İranlı Ehlibeyt Meddahı Şehruz Hebibi’nin okuduğu methiyeler büyük alkış aldı.

Programın sonunda yapılan çekilişlerle 9 kişi Meşhed, Kerbela ve Umre ziyareti kazanırken, onlarca kişiye de çeyrek altın hediye edildi.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2015 22:50 - 2342 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım