Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslam Ülkeleri Silaha Boğuldu
ABD ve Fransa, geçen yıl Ortadoğu’yu silah deposu haline getirerek, kasalarını doldurdu; bu yıl da doldurmaya devam ediyor. Almanya’nın mühimmat satışı, 2016’nın Ocak-Haziran döneminde, 2015’in aynı dönemine göre 10 kat artış gösterdi. Söz konusu silahlarla boğazlananlar Müslümanlardan başkası değil.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2016 08:36 - 958 Okunma
 
Alman hükümetinin silah ihracatı raporu 26 Ekim Çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alındı. Rapora göre küçük çaplı silah satışları 2016’nın Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre düştü ancak bu silahlarda kullanılan mühimmat satışı önemli oranda arttı! Raporda Alman hükümetinin bu yılın ilk altı ayında 11.6 milyon Euro’luk küçük çaplı silahların satışına onay verdiği belirtildi. 2015’in ilk 6 ayında bu rakam 12.4 milyon Euro olarak açıklanmıştı. Ancak 2015’in ilk yarısında 27 milyon Euro’luk ihracat onayı verilen küçük çaplı silahlarda kullanılan mühimmat için bu meblağ 2016’nın aynı döneminde 10 kat artarak 283.8 milyon Euro’ya yükseldiği kaydedildi. Bunun 275 milyon Euro’luk bölümünün NATO ve benzeri müttefik ülkelere, 5.4 milyon avroluk kesiminin de Irak’a satılmasına izin verildiği belirtilen raporda, küçük çaplı silah ve bunlara ait mühimmat alımında Fransa, Irak ve Polonya’nın ilk sırada gelen ülkeler olduğuna dikkat çekildi.
 
Türkiye ne aldı?
 
Türkiye, Almanya’dan uçak, insansız hava aracı, uçak motorları ve yer ekipmanları için parçalar ithal etti. Rapora göre Alman hükümeti 2016’nın Ocak-Haziran döneminde yaklaşık 4 milyar 3o milyon Euro’luk silah satışına izin verdi. Almanya’nın en fazla silah satışı yaptığı ülkeler sıralamasında 1.04 milyar Euro ile Cezayir ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 914 milyon Euro ile ABD, 484 milyon Euro ile Suudi Arabistan ve 205 milyon Euro ile Güney Kore izledi. Raporda, Türkiye’nin Almanya’dan silah alan ülkeler sıralamasında 25’ten 8. sıraya yükseldiği ifade edildi. Türkiye’ye 76.4 milyon Euro’luk silah alımı izni verildiği belirtilen raporda, Türkiye’ye yapılan ihracatın büyük bölümünün uçak, insansız hava aracı, uçak motorları ve yer ekipmanlar için parçalar olduğu kaydedildi. Almanya’dan 205 milyon Euro’luk silah ve mühimmat ithal eden Güney Kore’nin de 10’dan 4. sıraya yükseldiği ifade edildi. Güney Kore’nin savaş gemisi ve deniz altı parçaları ile roket, roket savar, helikopter ve savaş uçağı satın aldığı belirtildi. Hükümetin küçük çaplı silahların satışını eleştiren Sol Parti dış politika sözcüsü Jan von Aken, bu silahların satışının yasaklanması gerektiğini söyledi. Dünyanın herhangi bir yerinde Alman silah ve mühimmatıyla insanların öldürülmesinin tahammül edilemeyecek bir düşünce olduğunu belirten Aken, “Şimdi küçük çaplı silah silahların ihracatının yasaklanmasına ihtiyacımız var” dedi.
 
Körfez ülkeleri ana pazar
 
Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü’nün (SIPRI) raporuna göre de son 5 yılda Körfez ülkelerine silah satışı yüzde 70 artış gösterdi. Bahreyn, Kuveyt, Umman, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan aynı zamanda İngiltere ve Fransa’nın önemli silah pazarları arasında yer alıyor.
 
Ekonomisi yalpalayan Fransa’nın silah sanayinde ise patlama yaşanıyor! Fransa, silah satışında dünya genelinde ABD, Rusya ve Çin’in ardından 4. sırada geliyor. Ülkenin geçen yılki silah ihracatı 30 milyar doları geçti. Fransa’nın 2010’dan 2014’e kadar ihraç ettiği silahların yüzde 38’i Körfez ülkelerine gitti.  Fransa’da silah satışındaki patlama geçen yılın ilk 6 ayı sonunda 30 bin ek iş yarattı. Onlar iş buldu; Suriye, Irak, Afganistan’daki Müslümanlar can verdi!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2016 08:36 - 958 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım