Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslam Düşmanları ile İşbirliği Yaparak İslam’ın İhyası Mümkün Değildir
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malezya’nın en büyük siyasi hareketi olan İslam Partisi’nin düzenlediği Ümmet Toplantısı’na katıldı. Birkaç gün süren etkinliklerde yer alan Karamollaoğlu, yüz binlerce kişiye hitap ederken, İslam ülkelerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu, etnik ve mezhepçi ayrılıklara karşı Müslüman toplulukları uyardı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-07-2017 09:59 - 1144 Okunma
“İSLAM DÜŞMANLARI İLE BİR OLARAK İHYA OLAMAYIZ”
 
Karamollaoğlu, “Bizim İslam Birliği’ne inanmamız lazım. Biz buna inanmadan başarılı olamayız. İnanmak demek bunu gerçekleştirmek için çaba sarf etmektir. Bunu başarmak için gayretle çalışmalıyız. Bu bizim için kalıcı ve olmazsa olmaz bir hedef olmalı, her programda, her mitingde birinin bunu dile getirmesi lazım ki hedefe ulaşılsın. İslam düşmanları ile işbirliği yaparak İslam’ın ihyası mümkün değildir. Bugün birçok Müslüman ülke bu yanlışı yapmaktadır” diye konuştu.
 
İslam ülkelerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Karamollaoğlu, ayrıca etnik ve mezhepçi ayrılıklara karşı da Müslüman toplulukları uyardı. Malezya programları boyunca Karamollaoğlu’na Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez eşlik etti.
 
MÜSLÜMAN ÜLKELER POTANSİYELİNİ KULLANMALI
 
Karamollaoğlu, düzenlenen ‘Ümmet Toplantısındaki’ konuşmasında İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, “Ne yazık ki bugün Müslüman âleminde ne huzur ve ne de barış var. Müslüman olarak bizim bir görevimiz vardır o da bu durumu değiştirmek.  Hâlbuki Müslüman dünyanın çok potansiyeli vardır. Müslüman ülkelerin stratejik konumu ve Fas’tan Endonezya’ya kadar çok büyük bir coğrafyaya sahibiz ve kıymetli madenler ve dünya enerjisinin yüzde 70-75’ne sahibiz. Dünya nüfusunun en dinamik ve en genç nüfusu Müslüman ülkelerde bulunmaktadır, Müslüman ülkelerde ortalama yaş 23. Bu bizim için önemli bir potansiyeldir.  Rusya ve Hindistan’da da büyük bir Müslüman çoğunluğu var.  Avrupa ve ABD de de müslümanların sayısı hızlı artıyor. Tabii bu potansiyellerin karşısında büyük bir tehlike de vardır. Müslümanlar bu potansiyeli tam manasıyla kullanamıyorlar. Bu konuda bizim çok çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
 
İSLAM ÂLEMİ SİYONİZMİNKISKACI ALTINDA
 
Karamollaoğlu, konuşmasının devamında Müslümanların bir araya gelmesinin şart olduğunu da belirterek, “Biz yeniden nasıl gücümüzü kazanabiliriz. İslam ülkelerinin yaptıkları emperyalistlerin çıkarlarını tehdit ederse, o zaman onlar ayaklanır, savaş ve katliamdan hiç çekinmezler. Biz, değerlerimizi yeniden canlandırmalıyız, biz güçlü olmak zorundayız, biz cihadı gerçek manada anlamak zorundayız. Biz o kelimeyi bilmeden ve doğru kullanmadan başarılı olamayız. Biz, niye kaybettik, eğer biz niye kaybettiğimizi anlamalıyız. Ne yazık ki İslam âlemi siyonistlerin ve emperyalistlerin kıskancında. Onlar kendi hedeflerine ulaşmak için ve bizim ülkemizde ve dünyada efendi olmak için çalışıyorlar” uyarısında bulundu.  Emperyalistlerin Müslümanların inancını zayıflatmak için çabaladığını da kaydeden Karamollaoğlu, “Birinci olarak, Müslümanların inancını zayıflatmaya çalışıyorlar, bu bir projedir, bu aniden olan bir şey değildir. Hatta İslam inancını da değiştirmek için çabalıyorlar. Bunun için de bizim ulema dediğimiz adamları kullanarak yapıyorlar. İslam düşmanlığını üreterek Müslümanları ekonomik, sanayi ve teknolojik olarak zayıflatıyorlar. Bu projelerin dışında onların küçük projeleri de vardır. Onlar etnik ve mezhebi farklılıkları tetikleyerek bizi savaşa sürüklüyorlar. Amerika, İsrail ve siyonistler bize karşı direkt savaşmıyorlar, onlar savaşmak için Müslümanları birbirlerine karşı kullanıyorlar” diye konuştu.
 
MÜSLÜMANLAR ARASINDA SIKI BAĞ KURMALIYIZ
 
Tüm bu yıpratma, değiştirme, yok etme çabalarına karşın ise İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Bizim, ne yapmamız lazım? Malezya, Pakistan, Endonezya, Türkiye, Sudan bu ülkelerin ve diğerlerinin bir araya gelmesi gerekir. Ülkelerimizin yaşanabilir hale gelmesi için çalışmamız gerekir. Ahlaki değerlerimizi canlandırarak, ekonomik ve maddi gelişmeleri desteklemeliyiz. Böylece tekrar İslam Birliği gündeme gelerek, birliktelikler oluşur. İslam Birliği olana kadar dünyanın bu halini değiştirmek mümkün değil. Müslüman topluluklar arasında güçlü bir bağ kurmalıyız” ifadesini kullandı.
 
İSLAM DÜŞMANLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPMAMALIYIZ
 
Karamollaoğlu, konuşmasının son bölümünde ise Müslüman ülkelerin öncelikle birlikteliğe inanmalarını istedi. Karamollaoğlu, “Bizim İslam Birliği’ne inanmamız lazım. Biz buna inanmadan başarılı olamayız. İnanmak demek bunu gerçekleştirmek için çaba sarf etmektir. Bunu başarmak için gayretle çalışmalıyız. Bu bizim kalıcı ve olmazsa olmaz bir hedef olmalı, her programda her mitingde birinin bunu dile getirmesi lazım ki, hedefe ulaşılsın. Sabırlı olmadan ve fedakârlık göstermeden biz bu yolda başarılı olamayız. Bu bakımda ben çok önemli bir şey ifade etmek istiyorum, İslam düşmanları ile işbirliği yaparak, İslam’ın ihyası mümkün değildir. Bugün birçok Müslüman ülke bu yanlışı yapmaktadır. Onlar İslam’ın düşmanlarından güç ve destek alıyorlar. Neden bunu yapıyorlar, başka bir Müslüman ülkeyi ele geçirmek için. Bu bir müslüman ülke için en büyük yanlıştır’’ uyarısını yaptı.
 
milligazete
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-07-2017 09:59 - 1144 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım