Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran UGYK Genel Sekreteri Amiral Ali Şemhani Irak'ta
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2014 10:22 - 1478 Okunma

 Arapça yayın yapan El Alem televizyonu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani’nin Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve başta Ayetullah Sistani olmak üzere dini mercilerle görüştüğünü bildirdi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Şemhani’yi kabulü sırasında Irak’ın terörle mücadelesine değindi ve İran’ın verdiği manevi desteğe teşekkür etti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani de ülkesiyle Irak arasındaki toplumsal, kültürel siyasi ve jeopolitik ortaklıklara dikkat çekti.

Irak’ta yaşanan güvenlik sorunlarını ve siyasi krizi görüşmek için geldiğini belirten Şemhani,  siyasi krize bir çözüm bulmanın ve Irak halkını tehdit eden güvenlik sorunlarını kontrol altına almanın zorunluluğunu vurguladı.

Selim el-Cuburi’nin meclis başkanlığına seçilmesini tebrik eden Şemhani, “Irak’taki Kürt, Arap, Şii, Sünni bugün bölgedeki durumu son derece iyi bir şekilde değerlendirerek, Irak’ın içiyle ilgili olmayan, dışarıdan dayatılan sorunların üstesinden gelebilmek için bir araya gelmiştir. Biz Irak halkının özellikle de gençlerin bu sorunları çözeceğinden eminiz” dedi.

Irak'ın Toprak bütünlüğü vurgusu

Şemhani, İran’ın terörle mücadelede öncü bir ülke olarak bu konuda Irak’ın her zaman destekleyeceğini belirtti ve Irak’ın güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması için Irak’taki siyasi süreçlere verdikleri desteği sürdüreceklerini açıkladı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Iraklı resmi yetkililerle Bağdat’ta yaptığı görüşmelerden sonra Necef’e geçerek başta Ayetullah Sistani olmak üzere Ayetullah Muhammed Said el-Hekim, Ayetullah Beşir Necefi ve Ayetullah İshak Feyyaz ile görüştü.

Dini merciler, ülkenin içinde bulunduğu fitne ve terör ortamı içerisinde halkın birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekti ve halkın ihtiyaçlarının ve güvenlik sorunlarının bir an önce çözülebilmesi için de hükümetin acilen kurulması gerektiğini ifade etti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, dini mercilerin ülkedeki vahdetin korunmasında ve halkın terörle mücadeleye karşı seferber edilmesindeki önemli rolüne değindi ve “Irak hükümetinin talep etmesi halinde İran İslam Cumhuriyeti, uluslar arası yasalar çerçevesinde terörle mücadele konusunda Irak’a her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

     

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2014 10:22 - 1478 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım