Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'da İmam Mehdi'nin (a.f) Viladeti Kutlandı (Foto)
Hz. Mehdi'nin (a.s) 1183. doğum günü münasebetiyle, Alyans Düğün Salonunda bir kutlama programı düzenlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2017 09:14 - 2701 Okunma
Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen programa Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Merağe temsilcisi Ayetullah Muhammet Tagı Pur Muhammedi, birçok Ehlibeyt alimi, siyasi parti il başkanları ve Iğdır halkı katıldı.
 
Programı, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kuran tilavetiyle başladı. Kuran tilavetinin ardından açılış ve selamlama konuşmasını yapan Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, “Hristiyanlar, Yahudiler ve hatta Müslümanların tümü bir bekleyiş içerisindedir. Bir kurtuluş aramaktadır” dedi. Behlül Salmanlı sözlerine şöyle devam etti: “Günümüz dünyasında zulümden işkenceden fitne ve fesattan dolayı Hz. Zeyneb'in etrafında bir çatışma var. Suriye'ye uzanan fitne elleri var. Temennimiz İslam aleminin birlik ve beraberlik içersinde olmasıdır. Şii, Sünni, Caferi deyip ayrım yapmayalım. Oyunlara gelmeyelim. Müslümanlar gerçek Müslümanlığı yaşasa mezhebi bir kenara bıraksa birinci öncelik İslam Kuranı Kerim olsa bugünkü ayrılıklar savaşlar olmazdı" dedi.

Azerbaycan meddahlarından Seyyid Taleh Boradigahi, Seyyit Farig Boradigahi İmam Mehdi (a.f) ilahiler okudular.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de bir konuşma yaptı.  “Her mümin, İmam Mehdi'nin (a.f) zuhurunu arzu eder. Zuhurla birlikte yeryüzünde ezen ezilen olmayacak, zalim mazlum olmayacak her yerde adalet olacak” dedi.
 
İmam Mehdi'nin (a.f) 1183. doğum yıldönümü dolayısıyla İslam kaynaklarında Mehdilik inancının ortak bir değer olduğunu belirten Özgündüz, “Kur'an ve sahih hadis ışığında doğruların arayışı içinde olmalıyız” ifadesini kullandı.
 
İmam Mehdi'nin (a.f) zuhur edeceğine ilişkin 400'den fazla sahih hadis olduğuna dikkati çeken Özgündüz, özgürlüğü, kurtuluşu, adaleti, bereketi beklemenin de sevap olduğunu kaydetti.
 
Özgündüz, İmam Mehdi (a.f) için yazılmış bir şiirden “Zülfikarlı ellerine, yüzündeki benlerine, mübarek kademlerine kurban eyle hepimizi, Allah'ım gönder gelsin Mehdi'mizi” mısralarını okudu.
 
Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Cafer Yusufi  ayetlerle ve hadislerle İmam Mehdi’yi anlatarak: “İmam Mehdi konusunda ümmetin içerisinde hiçbir ihtilaf yoktur. Ehli Sünnet’de Ehlibeyt Mektebinin yolundan gidenlerde İmam Mehdi’nin varlığını kabul etmektedirler” dedi.
 
Merağe temsilcisi Ayetullah Muhammet Tagı Pur Muhammedi, "Hz. Mehdi'nin (a.s) doğum gününde bütün insanlığı ve Müslümanlığı tebrik ederim. Hz. Mehdi'nin (a.a) doğum günü, sadece bir şahsın doğum günü değil, insanların zulümlere karşı doğum günüdür. İmam Mehdi'nin (a.a) kıyamı, yeryüzündeki iktidarı ilgili 6000'e yakın hadis nakledilmiştir. Hiçbir konuda bu kadar hadis rivayet edilmemiştir" dedi.
 
 Program, verilen ikramlarla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2017 09:14 - 2701 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım