Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Fatıma (s.a) Şehadet Yıldönümünde Arnavutköy'de Anıldı (Foto)
Hz Fatıma-tuz Zehra (sa) şehadeti münasebetiyle dünyanın dört bir yanında merasimler düzenleniyor. Bu kapsamda İstanbul Arnavutköy’de bulunan Hz Fatıma-tuz Zehra camii’nde bir anma programı düzenlendi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-02-2018 14:46 - 1650 Okunma

Arnavutköy Hz. Fatıma-tuz Zehra Camii Derneği Başkanı Mehmet Tuncay'ın öncülüğünde düzenlenen Hz Fatıma-tuz Zehra'yı (sa) Anma Programı CABİR alimlerinden Muhammet Karaduman'ın Kuran Tilavetiyle başladı.

 İstanbul Arnavutköy Boğazköy’de Hz. Fatıma-tuz Zehra Camii’nde Hz. Fatıma-tüz Zehra'yı (s.a) anma programı düzenlendi.
 
 Arnavutköy Hz. Fatıma-tuz  Zehra  Camii İmamı Yunus Gürel bir selamlama konuşması yaptı.

Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Agende bir selamla konuşması yaptı konuşmasını yaptı.


Arnavutköy İlçe Müftüsü Bahri ŞAMAT da bir konuşma yaptı. Müftü Şamat şunları söyledi: Hazreti Fâtıma, Resûl-i ekreme (s.a.v) Peygamberliği bildirildiği sene dünyâya teşrîf etmişlerdir. En küçük kızları idi. Annesi Hazreti Hadîce Resûlullah’ın (s.a.v) ilk hanımıdır. Hazreti Fâtıma, Hz. Ali’yi (a.s) üzecek ve gazap verecek bir şey yapmadı. Asla emrine muhalefet etmedi. Hazreti Ali de Hz. Fâtıma’nın (s.a)gönlünü, kıracak bir harekette bulunmadı.” dedi.


Turkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türk milleti Ehlibeyt sevgisinde birleşmiştir. Bizim hoyratlığımıza rağmen bu ülke halen ayakta duruyorsa, bunun iki sebebi var. Biri Ehl-i Beyt sevgisi diğeri de şehitlerimizin kanıdır.
Özgündüz, kadınlara rol model olacak dört kadın vardır, biri Firavuna başkaldıran Asiye, biri ismetiyle tarihe geçen Hz. Meryem, biri, malıyla canıyla İslam'ı ihya eden Peygamberimizin eşi Hz. Hatice, biri de cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma'dir.
Özgündüz, Hz. Fatıma’nın insanlık için öneminden ve bayanların yaşamına yön verecek davranışlarından bahsederek şunları söyledi: “Ehlibeyt'in merkezi Fatıma'dır. Babası Muhammed, kocası Ali, çocukları Hasan ve Hüseyin'dir. Kimse Fatıma'yla başkasını fazilet mukayesesine giremez, kıyas normal insanlar arasında yapılır, Fatıma'yla kim fazilet yarışına girebilir?”
Kadınlar ona benzediği ölçüde değerlidir, uzaklaştığı ölçüde değersizleşir diyen Özgündüz, bu kültür İslam'ın gülen yüzdür. Tekfirci anlayışı kenarda tutarak diyorum, bu ülkede Hanefisi, Şafii'si, Hanbeli ve Maliki'siyle bütün mezheplere mensup olan Müslümanlar için, Ehl-i Beyt'in aşkında, yolunda, mevedetinde birleşmiştir. Ehli Sünnet ulemasından Şeyh Hanefi Kunduzi Ehl-i Beyt'in fazileti ve aşkı konusunda yazdığı eseri kanaatimce Şia uleması yazamamıştır. Allah bizi bu yoldan ayırmasın' diye konuştu.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Azerbaycan Okul’u öğrencilerinden küçük Latif'in okuduğu Hz.Fatima (sa) şiiri ise katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programda Zehraana Derneği Hz Fatıma-tüz Zehra'nın (s.a) şehadeti münasebetiyle Arnavutköy Hz. Fatıma-tüz zehra camii'nde helva dağıttı.

Programın son bölümünde ise,  Arnavutköy Hz Fatıma-tuz Zehra camii gençlerinden Ali Tuncay’ın seslendirdiği mersiyeler ve sinevizyon gösterimi Ehlibeyt aşıklarını göz yaşlarına boğdu.

Program sonrası yaklaşık iki bin kişiye yemek ikramı yapıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-02-2018 14:46 - 1650 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım