Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Ali Ekber (as)'ın Viladeti Coşkuyla Kutlandı (FOTO)
Kerbela'nın genç yiğidi, İmam Hüseyin (as)'ın oğlu Hazreti Ali Ekber (as) doğum yıldönümünde İstanbul Ali Ekber Mahallesi’nde anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-05-2017 10:56 - 2813 Okunma
07 Mayıs 2017 Pazar günü öğlen namazından sonra Hz.Ali Ekber’in viladeti Dünya’da ve ülkemizde düzenlenen törenlerle kutlandı. Ülkemizde en kapsamlı viladet programı  Şahintepe Hz.Ali Ekber Cami’nde kutlandı.
 
ZHGM yönetim kurulu üyelerinden Mehdi Atam'ın sunduğu viladet programı, Önder Şayir'in Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından Şahintepe Hz. Ali Ekber Camii İmamı Ş. Resul Nur bir konuşma yaptı. Resul Nur: " Değerli Liderimiz sayın Selahattin Özgündüz, değerli Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, protokoldeki pek kıymetli misafirler alimler ve siz Ehl-i Beyt aşıkları hoş geldiniz sefa getirdiniz.
 
Günün anlam ve önemi hakkında değerli liderimizden istifade edeceğimizden dolayı ben vaktinizi fazla almayacağım ve özeliklide bugün Hz. Ali Ekber (a.s)'ın doğum günü ve bu münasebetle de Dünya Gençlik Günü olması hasebiyle programı daha fazla gençlere ayıracağız ve faaliyetlerini hep birlikte izleyeceğiz ve Allah'ın izniyle toplumumuzda ne denli bir ilerleme olduğunu nasıl bir başarı elde ettiğini göreceğiz, Son olarak bu programın tertiplenmesinde zahmet çeken küçük büyük kadın erkek her kim var ise hepsine buradan teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum ve bu zahmet çekenlerin hepsinin mükafatını sizinle birlikte uzaktan yakından zahmet çektiniz hepinizin mükafatını Allah-u Teala Hz. Ali Ekber eli ile versin diyorum" tekrardan hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz.
 
Daha sonra kürsüye salavatlarla gelen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bir konuşma yaptı. Özgündüz; " Değerli Cabir Başkanı, Belediye temsilcileri, protokolü süsleyen meslektaşlarım ve meydanı süsleyen bacılarım kardeşlerim bu kutlu günü sahibimizin amcasının viladetini sahibimize sizin adınıza ve kendi adıma tebrik arz ediyorum.
 
Bu doğum günleri şahadet günleri Peygamber ve hanedanıyla ilgili genelde tutulmaktadır bizim camiada adet bu oldu Peygamber'imiz ve hanedanının şad gününde şad olmak, yas gününde yaslı olmak İmamlarımız bize böyle öğretti. Büyüklerimiz bize böyle öğretti. Ehl-i Beyt ile yani Peygamber ve hanedanıyla sevinip onlarla üzülmek yani gönlümüzün onlarla beraber çarpması Muhammed Mustafa (s.a.a) ümmetti olarak onun şad gününde yaslı olmayı o nasıl olacaksa ama genelde görünen yaslı gününde şad olmayı ümmet olmaya aykırı görüyoruz. Onun ümmeti olmaya vefalı insana yakışmaz diyoruz. Biz Peygamberimiz'den memnunuz dolayısıyla onun yası da sevinci de bizi kendimizinkinden daha çok ilgilendirir. Ehl-i Sünnet kaynaklarından Peygamberimiz'den şöyle bir hadis naklediliyor "Bir insan benim canımı canından, evladımı da evladında daha çok sevmez ise mümin olmaz, kamil mümin olamaz." Mümin olmanın gereği Resulullah'ı canınızdan çok evladını da evladımızdan çok sevmek durumundayız. Buna bizim camia burada oturanlar bir itirazı yok bu konuda bir teredütü de yok  öyleyse neden dedik, herkes bir kez daha görüşümüzü bu duruşumuzu desinler öğrensinler biz gerçek manada Muhammediyiz fakat bütün Müslümanlar Ehl-i Beyt'i severiz derler, biz Ehl-i Beyt'i sevmeyiz diyenin Müslümanlığı tartışılır Peygamber  hanedanını sevmeyiz diyenin Müslümanlığı tartışılır onun için bir husus ülkemizdeki herkesin Hanefisi de, Alevisi de, Şafisi de  bunun yanında balkanlar ve Kafkaslar ve de Orta Asya bu noktada bizimle fikirleri aynıdır. Bizi farklı kılan ne öyleyse madem hepimiz Ehl-i Beyt'i sevmekte Ehl-i Beyt sevdasında ortaksak bizi farklı kılan ne meselede tam  burada bir bu sözün cevabı sevgi cezp eder Hz. Ali diyor ki; "Sizin dostunuz da düşmanınız da üçtür" üç dostunuz kimdir bir kendi dostunuz iki dostunuzun dostu yani birisini seviyorsan birisi ile dost isen, onun dostuna sevenlerininde dostu olacaksın birisine dost isen onun düşmanlarına dost olacaksan o dostluğun samimiyetsizliktir. Ya da eksik bir dostluktur.  Birisi senin dostunsa onun dostunu da dost göreceksin Ali dostun ise Ali'nin dostları da dostundur. Ali'ye dost olup dostlarına düşman olamazsın. 
 
Özgündüz sözlerine şöyle devam etti. Bildiğiniz üzere Zeynebiye Camimiz hızla yapımı devam ediyor o devasal proje için 313 komutan gerekmektedir o komutanlardan birde siz olabilirsiniz, bacılar size gelince Zehra analar siz de birer pencere alarak bu kampanyaya destek verebilirsiniz.
 
Allah akıbetinizi hayır etsin Hz. Ali Ekber'in viladeti için buraya toplandınız hepimizi kutluyorum. İmam Hüseyin (a.s) Ali Ekber'i çok istiyor birisinden duymuştum diyor ki imam Hüseyin'den bir şey koparmak istiyorsanız ona Ali Ekber'in canını and verin Ali Ekber imam Hüseyin'in bir tanesiydi. Ali Ekber hatırı için Allah size dünya ahiret saadeti versin akıbetinizi hayır etsin geleceğinizi aydınlık etsin. Bugünleri aratmayıp daha güzel günler inşallah karşınıza çıkartsın İmam Zaman sizden razı olsun hepinizi saygıyla selamlıyorum."
 
Ehli Beyt meddahlarından Subhan Abatay ilahi okudu. Erbay Ardeniz ‘Hz. Ali ekber’ adlı duygu dolu bir şiiri seslendirdi. Şiirin ardından Hz. Ali Ekber Cami Gençliği tarafından hazırlanan komedi tiyatrosu sergilendi. İFA Spor Karate Okulu'unun düzenlediği karate gösterisi izleyicilere ayrı bir neşe kattı. 
 
Daha sonra çeşitli yarışmalarla ve çekilişle program Hz. Ali Ekber’in viladeti için kesilen pasta ve okunan dualarla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-05-2017 10:56 - 2813 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım