Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Helikopter kazası Türkiye'yi yasa boğdu: 13 Şehit
Türkiye'yi kahreden kaza Şenoba beldesinde meydana geldi. Tugay Komutanlığı'ndan kalkan askeri helikopter, Irak sınırına yakın bölgede radardan kayboldu. 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da içinde bulunduğu helikopterin kalkışından üç dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü tespit edildi. Enkazda yapılan çalışmalarda 13 askerin şehit olduğu belirlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2017 10:31 - 1114 Okunma
Olay yerinde şehit düştüler
 
Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker,  Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay,  Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral, P. Uzman Çavuş Hakan İncekal kazada şehit düştü.
 
Cumhurbaşkanı bilgi aldı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığı bildirildi. Can kayıpları olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit askerlere Allah’tan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi. Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler için yayımladığı taziye mesajında, “Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.  Yıldırım ayrıca şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.
 
Orgenaral Hulusi Akar bölgeye gitti
 
Genelkurmay Başkanı Org. Akar da kazanın ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, olayla ilgili incelemenin devam ettiği bildirildi. 
 
KATO Dağı'nda Erdoğan'la görüşmüştü
 
Kazada şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın, İçişleri Bakanı Soylu’nun geçtiğimiz hafta Kato Dağına yaptığı ziyarette kendisini karşılamıştı. Tümgeneral Aydın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da telefonla görüşmüştü. Tümgeneral Aydın, 15 Temmuz sonrası gözaltına alınmış, ardından darbeye karşı olduğu  ortaya çıkınca serbest bırakılmıştı. Aydın, son yapılan YAŞ toplantısında  da Tümgeneralliğe yükseltilmişti.
 
İLK KADIN JANDARMA KOMUTANIYDI
 
Yarbay Songül Yakut, Jandarma tarihinde ilk kadın ilçe Jandarma komutanı olarak atanmıştı. Yüzbaşı olduğu dönemde Ankara Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı olarak atanan Yakut, terfi almasının ardından üç yıl görev yaptığı ilçeden Diyarbakır’a atanmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-06-2017 10:31 - 1114 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım