Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gürcistan’da Ehl-i Beyt Aşıkları Hz. Fatıma (s.a)’yı andı
Gürcistan Ehlibeyt Cemiyeti Marneuli şehrinde Hz. Fatıma (s.a)’nın şehadeti münasebetiyle anma konferansı düzenledi. Programa CABİR ( Dünya Caferi Alimler Birliği’nin) Üyesi, Ataşehir imam Hüseyin cami imamı Araştırmacı-Yazar Ş. Mehdi Aksu’da konuşmacı olarak katıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2015 16:04 - 3654 Okunma
Program Ahund İntizarın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Elçin Daşdanzadə’nin sunuculuğunu yaptığı konferansta konuşan CABİR alimlerinden ve Ataşehir Kayışdağı Camii İmamı Ş. Mehdi Aksu, Hz. Fatıma'nın genelde bilimneyen, konuşulmayan, duyulmayan yönlerini delilleri ile açıkladı ve sonrasında Hz. Fatıma hakkında nazil olan ayetlerden bazılarını farklı yönlerden anlatarak, Hz. Fatıma ve ibadet- Kuran- Gece-Gündüz- Eş-Kız Evlat- Yolculuk-Melekler-Kerbela-Tevhit-Nübüvvet-İmamet-İmam Ali-Ehlibeyt-İmam Mehdi-siyaset-Hz. Fatıma ve evlat terbiyesi konularına atıfta bulundu. 
 
"Təthir" ayeti hakkında konuşan Aksu, bu ayetin 33. sürenin 33. ayetinde olduğunu vurgulamış ve dört tane üçün 12 ettiğini ve bunun da 12 imamlar olduğunu belirtmiştir diyen Aksu; 
Hz. Peygamberden sonra Hz. Fatıma'nın musibetlerinden, gözyaşlarından ve şehit edilmesinden söz ederek Hz. Fatıma’nın  kadri meçhul, kabri meçhul diyerek onun musibetlerinden anlatarak salondakileri gözyaşlarına boğdu. 
 
Programın sonunda ise Aksu, uzun dualar yaparak Müslümanların, ümmetin birlik, beraberlik ve vahdetine vurgu yaparak Müslümanları bölüp parçalamak isteyenlere karşı uyarılarda bulundu. 
Matem konferansı Elçin Daşdanzade'nin okuduğu "Ferec" duası ile sona erdi. 
 
Aksu konferansın sonunda Tiflis Ehlibeyt âlimlerinin onuruna verdikleri yemeye katıldı. Aynı gün "Marneuli" şehrinde imam Ali Mescidi yönetim kurulu, alimi ve cemaati tarafından düzenlenen Hz. Fatıma ve İslam konulu programa da katıldı. Aksu, burada yaptığı konuşmada ise medrese öğrencilerine, gençlere nasihatlerde bulundu.  Aksu bölgede çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2015 16:04 - 3654 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım