Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad:Terörizmi Yendikten Sonra Uzlaşıya Daha Fazla Ağırlık Vereceğim
Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, İspanya basınından La Vangvardiya adlı gazeteye verdiği demeçte, terörizmi yendikten sonra ülkede uzlaşıya ağırlık vereceğini belirterek, o zaman siyasi sistem ve referandum gibi konuların da gündeme gelebileceğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2017 09:50 - 408 Okunma
Suriye ve bölgede yaşanan gelişmelerin Suudi rejiminin Vahhabiyet düşüncesinden ve onların desteğindeki teröristlerden kaynaklandığını belirterek,  bu düşüncenin bölgede şiddetten başka sonucunun olmadığını ve hatta Avrupa’yı da etkisi altına aldığını söyledi.
 
Bu arada Cumhurbaşkanı Beşar Esad Rus medya araçlarına verdiği röportajda da; devletin, anayasa dahil her meseleyi tartışmaya hazır olduğunu vurgularken, sınırları savunmanın Suriye devletinin meşru hakkı ve doğal görevi olduğunun da altını çizdi.
 
Esad Rusya’nın teröre karşı mücadelede hava operasyonları ile destek vermesinin, Suriye ordusunun başta Halep ve Tedmur – Palmira bölgelerinde olmak üzere muhtelif yerlerde teröre karşı önemli ilerlemeler kaydetmek için yeterli olduğunu kaydetti.
 
Suriye Halk Meclisinde yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda inceleme ve hazırlık yapacak bir komitesinin teşkil edilmesine ilişkin Rus önerisiyle ilgili bir soruya cevabında Esad; Suriye’nin Rusya’nın bulunduğu önerilerin tümünü başlık olarak desteklediğini belirtti.
 
Sözlerine devam eden el Esad; başlıkların desteklenmesiyle bu önerilerin ayrıntıları konusunda Ruslarla temasların yürütüldüğünü belirtti. El Esad fakat adımların atılması ve somut bir sonucun alınması için karşı tarafın bulunması gerektiğini söyledi. Son olarak Astana görüşmelerinde Türkiye rejiminin olumsuz etkisi nedeniyle ‘silahlı muhalifler’ heyetinin bulunmadığına dikkat çeken el Esad; Suriye’nin anayasa dahil her meseleyi diyalog yoluyla ele alma ve halletmeye hazır olduğunu açıkça ilan ettiğini hatırlattı.
 
Esad herhangi bir nedenden dolayı Suriye devletinin onayı ve koordinasyonu haricinde Suriye’ye girecek herhangi bir gücün işgalci ve saldırgan güç sayılacağını belirtti.
 
Irkçı İsrail’in tehditlerinden sonra Suriye’nin sınırlarını savunmaya devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya cevabında el Esad; Suriye’nin sınırlarını savunmasının meşru bir hakkı ve görevi olduğunun altını çizdi.
 
Suriye’nin sahip olduğu tüm olanaklarla topraklarını, sınırlarını ve havasa hasını savunacağının altını çizen el Esad; bunun gayet meşru bir hak ve doğal bir görev olduğunu bir kez daha kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2017 09:50 - 408 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım