Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Esad Şii de Maduro Sünni mi?
ABD, Venezuela'ya "demokrasi" götürmek için kolları sıvadı. Bilirsiniz ABD'nin "demokrasi" götürme, metodları bir kaç çeşittir. Irak ve Afganistan'ı bizzat işgal ederek, "özgürleştirmek" istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2019 10:45 - 1033 Okunma
Suriye'yi dünyanın dört bir yanından topladığı teröristlerle, "özgürleştirmek" istedi. Suriye olayı, ABD'nin "radikal İslam'a" yıllardır nasıl bir yatırım yaptığını da, gözler önüne serdi.
 
Dünyanın dört bir yanından, Avrupa ülkeleri dahil, bugüne kadar yetiştirdiği ne kadar "Amerikan Mücahidi" varsa, hepsini Suriye topraklarına döktü. Türkiye'yi nerelerde ve nasıl olaya dahil etti, buna hiç girmeyelim.
 
Gülen dışında ABD'de "Türk kökenli" bir "Mücahit" daha dolaşıyor, bakalım nerelerde kullanılacak şimdilik ABD'nin Letonya'nın New Yorg fahri konsolosu olmuş. Ne kadar "ihlaslı" bir seçim görüyorsunuz! Gülen'e ödül veren EWI'nin de yönetim kululu üyesi de olmuş.
 
 Neyse!
 
ABD, her ülkeye değişik şekillerde demokrasi götürür. Türkiye'ye 15 Temmuz'da getiriyordu ki, Allah'tan, Atatürkçü subayların karşı duruşu ile engellendi.
 
"Demokrasi" getirilecekler listesinden, çıktığımızı sanmam. Olayın ekonomik, psikolojike ve de sosyolojik alt yapılarının tamamlanmasını bekliyorlar. Allah, devlete ve millete zeval vermesin ama durum bu!
 
Maduro'nun işi çok zor. Ben şuanda, Maduro'yu ne yazık ki ölü olarak görüyorum. Türkiye, çok doğru bir adım attı. ABD'nin karşısında Maduro'nun yanında yer aldı. İster istemez insanın aklına şu soru geliyor.
 
Irak, Afganistan ve Suriye'de ABD ile birlikte olmuş, AKP iktidarı nasıl oldu da, Maduro'nun yanında yer aldı. Bunu eleştirmiyor, alkışlıyorum. Fakat neden Müslüman ülkeler ABD tarafından işgal edelirken, ABD'ye yardım etti de, Venezuela gibi bir ülke konusunda farklı davrandı?
 
Kaddafi, bir hayvana dahi reva görülmeyecek ölümle yok edildiği halde gıkını çıkarmayanlar, bir eleştiri getirmeyenler, neden Maduru konusunda "Reis bizi Venezuela'ya götür" diye bağırıyorlar.
 
O Kaddafi ki bize Kıbrıs harbinde sırtı ile malzeme taşımız bir insandı. Elbette ABD karşısında Maduro kazanmalı ama Maduro veya ülkesiyle hiç bir tarihi bağımız yok. Ortak bir inancımız yok. Tek ortak yanımız, Emperyalist  sofrada yenmeye hazır "kuzu" olmamız.
 
Halen, Esad konusunda bu inat neden? Yürüyen bir proje var(BOP), bu projede "aldığımız görevler" mi var? Diyelim "yanıldık", yani bu işin bir "U" dönüşü yok mu? Böyle mi devam edecek?
 
Yani;
 
 Esad zalim de, Trump alim mi!
 
Esad'ın eli kanlı da Trump'ın eli çok mu temiz?
 
Anlamak mümkün değil. Suriye ile Adana Mutabakatı'nı, gidip Rusya'dan öğrenip dönmek çok acı. Suriye devrilince Türkiye devrilecek bunu görmüyoruz, ama Maduro devrilince sıra Türkiye'de, diye ağlıyoruz.
 
Bu nasıl çelişki, bu nasıl bir bakış!
 
Elbette Maduro konusu bir deney... ABD, Venezuela'da denediğini, tabi ki Türkiye'de deneyecek ve buna karşı, ne olursa olsun seçilmiş hükümet yanında olmak boynumuzun borcu...
 
İyi de birader, ne diye Veneuzela gibi bir ülke için Maduro yanında durmak gibi bir adım, komşumuz Suriye'de söz konusu olmuyor. Bize ne, Suriye'de ülkenin başında kimin olduğu!
 
Esad Şii de Maduro Sünni mi!
 
Bir lider arkasında durmak, mezhebe bağlı ise adama böyle bir soru sorarlar. Venezuela, ABD'nin ekonomilerinde delik aça aça kevgire çevirdiği bir ülke. ABD, bu ülkede bir iç savaş  için düğmeye bastı.
 
Ya bundan önce Maduro, ne yaptı da, bu noktalara geldi. OPEC'i kuran dünyad  büyük petrol ülkesi... OPEC kurulduğunda(1960) Venezuela günlük 2,8 milyon varil petrol çıkarıyordu. 
 
Irak, iran, Kuveyt ve Suudi Arabistan günde bir küsür milyon varil çıkarırken, Venezuela iki kat daha fazla çıkarıyordu. Maduro, ABD ile her türlü diyaloğu askıya aldıdığı halde, en büyük müşterisi ABD'ye, petrol satmaya devam edeceğini açıkladı.
 
Sizce savaşın kazanan tarafı belli değil mi?
 
Belgesel izlemeyi seven bir insan olarak ifade edeyim ki,  sırtlanlar Maduro'yu boğazından yakalamış durumda. Maduro'ya kimsenin yardım etmesi mümkün değil. Esad ile Maduro arasındaki farkı size söyleyim mi?
 
Maduro çok mal bir adam. Esad ise çok zeki...
 
Esad iç kaleyi sağlam tutan bir lider ve halkı arasında hiç bir ayırım yapmayan biri. Maduro ise yandaşları tutmak adına, sürekli ötekileştiren biri... Chavez'in birleştirici dili yerini, rakiplerini susturmak için güçle korkutan bir dil almış.
 
Esad cesur, Maduro korkak biri... Koktukça ABD'nin işini kolalaştırıyor. Korktukça, güce başvuruyor, güce başvurdukça, kendi taraftarlarını bile korkutuyor. Kamyon şoförü Maduro, eline levyeyi kapıp saldıracak kafada iken Esad, strateji ve taktik sahibi biri...
 
ABD'nin sandıktan çıkmayan Gaıdo nasıl biri peki? 
 
Batı'nın parlattığı bir artist... 
 
Maduro'nun ne yazık ki, hiç bir şansı yok. ABD halen günlük, bu ülkede 720 bin varil petrol ithal ediyor. Bu para Maduro yerine Gaıdo'nun kasasına girerse, Maduro'yu herkes satar. Halk perma perişan.
 
Maduro'nun kuru ABD karşıtlığı, gerçekler kaşrısında hikaye kalır. Ordu, belirleyici unsurdur, bu ülkede. ABD o parayı orduya dağıtması için  artist Gaıdo'ya verirse, Maduro'nun işi biter. Bu arada İngiltere Venezuela'ya ait altınları vermedi.
 
Sizlere neyi hatırlatıyor?
 
Türkiye'nin sahibi olduğu 490 altının, 450 tonu İngiltere'de biliyorsunuz. Bunu Türkiye'de ilk yazan kişiyim. Veneuzela'yı ne yapalım, biz kendi derdimize düşelim. Kendi ülkemiz, çok mu farklı Venezuela'dan.
 
 
Yumuşak karnımız ekonomimiz ne durumda, belli... Maduro yanında durmak güzel de, kendi ülkemiz yanında, ne zaman duracağız. Maduro usulü levye ile mi  ABD karşısında duracağız, yoksa sahibi olduğumuz bir ekonomi sistemi var mı?
 
"Kapitalizm" mi dediniz!
 
yusufkaraca yenimesaj
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2019 10:45 - 1033 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım