Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Erdoğan'dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle biraraya geldiği etkinlikte Suriyelilere vatandaşlık vermenin kayırdışı işsizliğin önüne geçeceğini söyledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:25 - 1175 Okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle biraraya geldiği etkinlikte Suriyelilere vatandaşlık vermenin kayırdışı işsizliğin önüne geçeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde İstanbul Gençlik Festivali kapsamında gençler ile biraraya geldi. Erdoğan gençlerin sorularını cevaplandırdı.

''Seçme yaşı 18 seçilme yaşı 25'' diyen Erdoğan ''zor olan seçilmek değil seçmek'' dedi. Erdoğan bazı liderlerin ''ben Taksim meydanına dört ayaklı koysam seçtiririm'' dediğini hatırlattı.

''Biz kendimizi (siyasette bir noktaya gelmek için) 30'a kilitlemişitk fakat 30'a kilitlerken, biz siyaseti daha üniversite sıralarında parti çatısı altında yaşadık ve yaptık. Bizim zamanımızda propaganda metotları farklıydı, biz duvaralara afiş asardık. Anacığım beni balkonunda beklerdi ben afiş asmaktan gelirdim''şeklinde konuştu.

Erdoğan gündem konusunda önemli açıklamalar da bulundu.

SURİYE VE AFRİN

Suriye ve uluslararası hukuk sorusuna ''Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz bildiğimizi bugüne kadar okuduk ve okumaya devam edeceğiz'' diyen Erdoğan ''Uluslararası hukuk onların hukuku mu yoksa uluslararası hukuk mu? Biz de uluslararası hukuktan anlıyoruz'' dedi. ''Afrin'de güvenliği tesis edene kadar oradayız. sonra önümüzde Münbiç var, İdlib var. Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama Suriye'nin refahı bizim için son derece önemli'' şeklinde konuştu.

FIRAT KALKANI

Erdoğan ''Baktık ki bu olmayacak, artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kestik. Tuttuk Fırat Kalkanı harekatını yaptık. Uzun sayılmaz, 2000 kilometrelik alanı DEAŞ'tan temizledik. Ama bunu dostlara anlatamadık. Cerablus Er Rari El Bab üçgeninden çıktılar, çıktıktan sonra biz 16 Mayıs 2016 ABD seyahatimde sayın Trump ile ikili görüşmem ve heyetler arası görüşmelerimde de, gelin bu işi beraber yürütelim dedik. Baktık ki bunlar başka hayallerin içindeler, 'benim generallerim sizin şu anda attığınız adımı uygun bulmuyor' denildi. Neden? 'Sizin şu anda oraya tahsis ettiğiniz sayı ki iki tugay ve ayrıca ÖSO'dan bir ekip, bu sayı, PYD YPG ile mücadeleye yetmez' dediler. 'Hava desteği verin yeter' dedik. 'Siz teröristler ile el ele veriyorsunuz, Geride çok ağır bir fatura bırakıyorsunuz' dedik. Heyetler arası görüşmede 'tarih sizi bununla anacak' dedik. ÖSO kahramanca savaştı biz 60, ÖSO 200 üstü şehit verdi. Teröristler, 3500e yakın terörist etkisiz hale getirildi. Demek ki askerimizin ufku daha isabetli.'' şeklinde konuştu.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Suriyelileri vatandaşlığa almanın kaçak çalışmayı önleyeceğini belirten Erdoğan ''vatandaşımız olarak ülkemizde çalışarak ekmeklerini kazanmış olurlar. Biz bakalım onlar geçinsin olmaz, kendi kendilerini geçindirir hale gelirler'' dedi. Erdoğan ''Vatandaşlığa almadığım zaman kaçak çalışıyorlar vatandaşlığa alırsak kimisi doktor, mühendis, avukat, ebe var içlerinde bunları bizim vatandaşımız olursa hiç olmazsa vatandaşımız olarak SSK’lı gibi bizim ülkemizde çalışarak ekmek kazınmış olur. Biz bakalım onlar geçinsin yok kendi kendini geçindirir hale gelir” diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİ

Erdoğan ittifak ve Cumhurbşkanlığı seçimi sürecine ilişkin ''Koreden gelirken gerekli çalışmaları arkadaşlarımla yolda yaptık, bu akşam nihai şeklini verip Pazar günü İstanbul il kongresinde manifestomuzu açıklayacağız.'' dedi.

Erdoğan seçime hazırlıksız yakalanıldığı noktasında ''bu işlerin hazırlığı olmaz, bizim hazırlığımız hep var, onların bir Osmangazi köprüsü var mı'' ifadesini kullandı.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI

Uyuşturucu bağımlılığına ilişkin sorulan soruya cevaben ise Erdoğan ''bunun bedeli öyle sıradan rakamlar değil bir neslin kopması gitmesi, buna karşı çok ciddi tedbriler almak durumundayız, en önemli adım eğitim öğretimdir, Yeşilay ile birlikte STK'lardan destek bekliyoruz. Manevi eğitimi de vermek zorundayız'' dedi.

ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİ

Üniversitelerin köklü isimlerinden ayrılmasını istemeyenlerin görüşünü ifade eden soruya Erdoğan ''Mevcut isimlerden ismi kalkan kaldırılan yok'' açıklamasını yaptı. Erdoğan, ''İstanbul Üniversitesi'nin şu andaki 105 binlik kapasitesi, kaliteyi düşürüyor. Bu nedenle YÖK ile görüşme yaptık YÖK bir çalışma yaptı. Bunu yaptıktan sonra ''burayı ikiye bölelim'' dediler, ''fakültelerdeki sayıda öğrenci kapasitesi gözönüne alınmak üzere düzenleyelim'' teklifi ile geldiler. Cerrahpaşa Tıp ve Çapa tıp konusunda tepki aldık. Dekanlar ile YÖK başkanı bir toplantı yaptı. Her ikisinin de başında İstanbul Üniversitesi ibaresi olacak'' şeklinde konuştu.

SAMSUNG İLE ORTAK YATIRIM

Kore ziyaretinin sorulması üzerine Erdoğan yatırımlara dikkat çekti. Kore'de Samsung'u ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, yatırım için işbirliği çağrısı yaptığını açıkladı.

''Arazi tahsisinden KDV ve enerji indirimine varana kadar vereceğimiz teşvikler ile sizlere getiri sağlamış olacağız dedik. Koreliler bize, Kore savaşından dolayı kan kardeş derler, 'madem kan kardeşiz gereğini yapalım' dedik. Ortak yatırıma gireceğiz. Biliyorsunuz Samsung, Vestel ile ortaklıkarı var ama bu alanda Türkiye'de yeni bir ortaklığa girerlerse bizi güçlendirecek ve rahatlatacak. İnşallah hayırlı olur'' dedi.

SİYASETTE GENÇLERİN YERİ

Erdoğan, seçilme yaşına dair de ''18 kararını verirken 'parlamentoyu çoluk çocukla mı doldurcaksınız' diyenleri gördük, kim bunu diyen, parlamentoda bir profesör diyor. Bir profesör nasıl olurda kendi öğrencisine güvenmez'' şeklinde konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:25 - 1175 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım