Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dünya Genelinde 40 Milyon Modern Köle Yaşıyor
Uluslararası Çalışma Örgütü yaptığı çalışmada, günümüzde modern köleliğin yaşandığını belirterek, dünya genelinde 40.3 milyon insanın 'modern köle' olduğunu ifade etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-09-2017 08:48 - 487 Okunma
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yaptığı araştırmada, dünya genelinde 40.3 milyon insanın modern kölelik koşullarında yaşadığını açıkladı.
 
Washington Post'ta yer alan habere göre, ILO, veriler arasında farklılıklar olacağını belirterek, Birleşmiş Milletler'in geniş kapsamlı çalışmasında dahi bazı ülkelerin ve alt ulusal bölgelere ait verilerin eksik olduğunu ifade etti.
 
Çatışmaların olduğu bölgelerin araştırmanın kapsamında olmadığı belirtilerek, Suriye ve kuzey Nijerya'ya dair araştırma yapılamadığı açıklandı.
 
ILO'nun yaptığı Modern Köleliğin Küresel Tahminleri çalışmasında, köleliğin her bölgede yaşandığı belirtildi. Modern köleliğin çoğunun Asya ve Pasifik bölgesinde yaşandığı vurgulanırken, en yaygın olarak da Afrika bölgesinde var olduğu ifade edildi.
 
Araştırmacılar ulaşılamayan alanlar için yeni bir metodoloji gerektiğini belirterek, özellikle göçmenlerin de bu kapsama alınması gerektiğini vurguladı. ILO, yapılan küresel ölçekli araştırmaların özellikle emek sömürüsünün önüne geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Raporun sadece oranları değil, modern kölelikte yaşam koşullarını da anlattığı belirtilen açıklamada, 28.7 milyon kadının kölelik koşullarında çalıştığı, toplamın yüzde 71'ine denk geldiği belirtildi. Her dört modern köleden birinin 18 yaş altı olduğu belirtilen raporda, köleliğin farklı çeşitleri olduğu söylendi. 24.9 milyon insanın zorla emek sömürüsünden geçtiği belirtilerek, yüzde 64'ünün özel sektörde çalışanlar olduğu aktarıldı.Özellikle ev işçileri, inşaat işçileri ve tekstil işçilerinin yoğun sömürüye maruz kaldığı belirtildi. Yüzde 19'un çalışırken cinsel istismara uğradığı belirtilen raporda, zorla yapılan evliliklerinin oranının da yüzde 38'e çıktığı belirtildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-09-2017 08:48 - 487 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım