Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dışişleri'nden İsviçre gazetesindeki küstah habere kınama
Dışi̇şleri̇ Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi̇ Müftüoğlu, İsviçre'deki Blick gazetesindeki referandum haberine ilişkin, "Haberi güçlü bir biçimde kınıyoruz. İthamları ve iddiaları kabul etmemiz söz konusu değildir" ifadesini kullandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2017 08:38 - 1004 Okunma
Dışi̇şleri̇ Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi̇ Hüseyi̇n Müftüoğlu, İsviçre'deki Blick gazetesince halk oylamasıyla ilgili olarak yapılan yayınla ilgili bir soruya cevabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret dolu sözler içeren ve 16 Nisan 2017'de düzenlenecek anayasa değişikliği halk oylaması süreci bağlamında yanıltıcı ifadelere yer veren haberi güçlü bir biçimde kınadıklarını vurgulayarak, ithamların ve iddiaların kabul edilmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.
 
Müftüoğlu, şunları kaydetti:
 
"Ülkemizde demokratik ve şeffaf bir süreç çerçevesinde gerçekleştirilecek referandum hakkında bu derece taraflı ve önyargılı bir tutum benimsenmesinin, vatandaşlarımıza açıkça belirli bir yönde oy verme çağrısında bulunulmasının, ayrıca bir ülkenin halkının büyük desteğini alarak seçilmiş Cumhurbaşkanına yönelik hakaretamiz sıfatlar kullanılmasının basın özgürlüğüyle de gazetecilikle de hiçbir alakası olamaz.
 
Bir yandan ülkemizin iç siyasetindeki gelişmelerin ve tartışmaların üçüncü ülkelere taşınması yönünde eleştiriler dile getirilirken, aynı zamanda yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik propaganda faaliyetine girişilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı açıktır. Bu iddiaları dile getiren çevrelerin Türkiye ve referandum süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları, belli çevrelerin hasmane tutumunun etkisinde kaldıkları görülmektedir."
 
Blick gazetesi yönetici ve yazarlarından, Türkiye ile ilgili haber yaparken tarafsız yayıncılık anlayışına saygı göstermelerini ve basın etiği kurallarına uymalarını beklediklerini belirten Müftüoğlu, bir diğer beklentilerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan bu saygısızlığı telafi edecek adımların atılması olduğunu ve tarafsız gazeteciliğin bunu gerektirdiğini bildirdi.
 
AŞIRI SAĞCI VE PROVOKATİF HABERLER YAPAN BİR GAZETE
 
İsviçre'nin Blick gazetesi, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına manşetten, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda hem Türkçe hem de Almanca "Hayır oyu verin" çağrısında bulunmuştu.
 
Almanca ulusal yayın yapan, aşırı sağcı ve provokatif haberleriyle tanınan gazete, manşetten verdiği haberinde, "Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın." ifadesine yer vermişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2017 08:38 - 1004 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım