Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Çin: Tahran ve Pekin, KOEP ile ilgili birçok anlaşmaya vardılar
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çin Yiing, Tahran ve Pekin’in Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili istişarede bulunduklarını ve bir çok konuda anlaştıklarını belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2019 10:07 - 578 Okunma
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi’nin Pazar günü Pekin’de Çin Dışişleri Bakan yardımcısı Ma jap Şu ile görüşmesine değinerek, ‘’Amerika’nın KOEP’ten ayrılması ve İran’a azami baskı politikası uygulaması, nükleer konusunda durumun kötüleşmesine ve KOEP’in yok olması tehlikesini doğurmuştur. ‘’ dedi.
 
Hua, Pekin’deki görüşmelerde iki ülkenin KOEP’in daha etkili uygulaması için işbirliği, uluslararası hukuk temelinde uluslararası dengelerin korunması, konunun siyasi yollardan çözümü ve bölge barış ve istikrarı için anlaşmaya vardığını söyledi.
 
Hua, iki ülkenin tüm alanlarda stratejik ilişkilere sahip olduğunu belirterek, karşılıklı siyasi güven çerçevesinde tüm alanlarında işbirliğini arttıracaklarını söyledi.
 
İran nükleer konusunun iki ülke stratejik ilişkilerinin önemli bölümünü oluşturduğunu belirterek, iki tarafında KOEP’in korunması için çabalarına devam edeceklerini söyledi.
 
ABD Başkanı Trump, geçen sene Mayıs ayında Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çekilerek, İran aleyhindeki ambargoları 3 ve 6 aylık dönemlerde yeniden uygulayacağını bildirdi.
 
İran, Amerika’nın KOEP’ten çekilmesinin birinci yıldönümünde KOEP’in bozulan iç dengelerini kurmak amacıyla KOEP çerçevesinde bazı taahhütlerini azaltacağını bildirdi.
 
İran diğer tarafların taahhütlerini yerine getirmeleri durumunda çok hızlı şekilde eski duruma geri döneceğini bunun iki ay zarfında olmaması durumunda taahhütlerin azalmasının devam edeceğini bildirdi.
 
Karşı taraf şu ana kadar taahhütlerinin yerine getirmesi yönünde bir adım atmadığından İran şu ana kadar 4 adımda bazı taahhütlerini azalttığını ilan etmiştir.

 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2019 10:07 - 578 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım