Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER'in 7. Olağan Kongresi Gerçekleşti
Kısa adı CAFERİDER olan “ Caferilik İnancını Tanıtma, Eğitim ve Araştırma Derneği 7. Olağan Kongresini 18 Mart Pazar günü Halkalı’da gerçekleşti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-03-2018 13:20 - 15898 Okunma

Kongre İstiklal marşı ve saygı duruyuşla başladı. Genel kurul divan başkanlığına H. Bedri Buyruk Divan Başkan Yardımcısı, Hüseyin Atam, Nevruz Ali Ünlü oy birliğiyle seçildiler.

Toplanan genel kurulda yönetim kurulunun çalışma raporu değerlendirilip, yeni dönem çalışma programının ana hatları belirlendi. Üyelere madde halinde okundu.
Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde sırasıyla Mehmet Hanbaba, Suca Kaçan, Aydın Çimen, Ekber Yeşil, Faik Çeçe duygu ve düşüncelerini, eleştiri ve önerilerini katılımcılarla paylaştılar. Birlik ve beraberlik mesajları verdiler. CAFERİDER adına Av. Sinan Kılıç ve Kasım Nas bazı hususları cevaplandırdılar.

Divan başkanı Bedri Buyruk'un isteyen herkese söz hakkı tanıdığı dilek ve temenni bölümünün ardından Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları asıl ve yedek üyelerinin belirlenmesine geçildi.

CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç şunları söyledi. Caferider’i kurarken ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. 7. Olağan kongremizi yaparken öncelikle önceki yönetimde görev alarak büyük hizmetler veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hizmet yarışında yeni yönetimde bayrağı devralacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.
Bütün üyelerimizin bu bilinç içinde olduğuna inanıyorum. Derneğimiz bünyesinde her alanda görev yapan, her meslekten üye ve yöneticinin bulunduğunu göz önüne alarak ortak hedef ve ülkü etrafında bir bütün olarak hareket etmek ve daha fazla çaba ve gayret içinde olmamız gerekmektedir.
Yaptığımız faaliyetlerin başta ülkemizin en üst makamı olan Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemizin en önemli kurumları tarafından büyük takdirle karşılandığını gördük.
Bu yeni dönemde daha etkin faaliyetler için çaba göstereceğiz. Derneğimizin kuruluş amaç ve ilkelerine göre faaliyetlerimize etkin bir biçimde hız vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Ben başta âlimlerimize, onursal başkanımız Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e camiamızın ileri gelenlerine, siyasilerimize, işadamlarımıza ve gençliğimize teşekkür ediyorum. Allah hepimize gayret versin. Her şeyin başı birliktir, birliğimiz olmadıkça elde edeceğimiz bir şey de yok demektir.
İçinden geçtiğimiz süreçte birliğin önemi daha büyük anlam ve zorunluluk arz etmemektedir. Bizim açımızdan Ülkemizin milli birliği, toprak bütünlüğü ve devletimizin bekası birincil önceliğimizdir. Bu ülkenin en güzide mensupları olarak mensubu bulunduğumuz toplumu, her anlamda ileriye taşımak, misyonunu ve vizyonunu geliştirmek, fikir üreten ve model alınan bir toplum haline getirme çabası içinde olacağız diye konuştu.

CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Görevli olur yönetimde olmaz tüm üyelere aynı sorumluluk düşüyor. CAFERİDER Derneği'ne üye olmak ayrıcalık gibi geliyor. CAFERİDER'de hizmet etmek için üye olmaya gerek yok. Birçok isimsiz kahramanımız var. Aşura ve diğer düzenlediğimiz etkinlik ve programlarda adı geçmeyen arkadaşlarımız var. Burada hizmet için illa yönetimde olmak gerekmiyor. Birazcık hizmet, birazcık destek lazım. Burada on üç kişi var yönetim kurulunda ama yönetimde olmak isteyen yirmi üç kişi talepte bulunuyor. Yönetmeliğin vermiş olduğu gerekçe ile on üç kişi olması lazım. Dışarıda kalanlar üzülmesin, o kapı yine hepinize açık ve isteyen herkes hizmet edebilir şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Yönetim ve Denetleme Kurulları faaliyet raporlarının okunması ve müzakeresi, Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası, kesin bütçenin okunarak onaylanması, tahmini bütçenin görüşülerek onaylanmasının ardından, Divan heyetine mevcut yönetimin hazırladığı liste dışında bir başka liste iletilmeyince o liste kabul edilerek yeni yönetim ve denetim kurulları asıl ve yedek üyeleri belirlendi.

Yönetim Kuruluna dernek adına Taşınmaz mal alımı ve satımı yetkisinin verilmesi ve tüzük değişiklikleri konularının da oylanmasıyla CAFERİDER'in, 7. Olağan Kongresi gerçekleşmiş oldu.


Caferilik İnancını Tanıt. Arşt. ve Eğitim Derneği
7. Olağan Genel Kurul 18 Mart 2018
Dernek Yönetim Kurulu
ASIL Aday Listesi


01 Av.Sinan KILIÇ
02 Niyazi ŞEREN
03 Haydar FİDANBOY
04 Kasım NAS
05 Cafer DİLEKÇİ
06 Ahmet TURAN
07 Çetin ACARLI
08 Kıyas TUNCAY
09 Ali OLGUN
10 Kubilay BUDAK
12 Cafer YAZAR
13 Volkan ATAİBİŞ

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-03-2018 13:20 - 15898 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım