Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Aksu, Azerbaycan’da Ehl-i Beyt Dostlarına Konferans Verdi (Foto)
Müslüman Birliği Hareketinin davetlisi olarak "Nur Asrı" konulu konferans için kardeş ülke Azerbaycan'a giden Cabir üyesi ilahiyatçı araştırmacı yazar Mehdi Aksu Azerbaycan'da çok sıcak bir şekilde karşılandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-04-2015 11:08 - 3617 Okunma
08 Nisan 2015 tarihinde Müslüman Birliği Hareketinin davetlisi olarak "Nur Asrı" konulu konferans için kardeş ülke Azerbaycan'a giden Cabir üyesi ilahiyatçı araştırmacı yazar Mehdi Aksu Azerbaycan'da çok sıcak bir şekilde karşılandı. 09 Nisan'da Müslüman birliğinin düzenlediği ve Azerbaycan'ın tanınmış 30 ilim adamının konuşma yapacağı ilmi konferansta konuşmasını yapan Aksu kısaca şunlara değindi: “Üyesi olduğum Dünya Caferi Âlimler Birliğinin (Cabir), Ülkemdeki Ehlibeyt dostlarının sizlere selamlarını getirdim. Bugün Yusufiye medresesinde bulunan Tale Bagırov, Abgül Süleymanov, Mövsüm Semedov, Seyid Feramiz Abbasov kardeşlerimin şahsında bütün kardeşlerimi saygıyla selamlarım. Konuşmasında İmam Mehdi'nin özelliklerin, O hazrete karşı vazifeler ve rabıta kurmanın yollarını ele aldı."
 
 
 
 
 
 
 
 
Aksu aynı gün saat 17.00 da Azerbaycan'ın tanınmış, aktif, imanlı yaklaşık 300 gencin ve meddahların bulunduğu bir programa katılarak Ehlibeyt'in özellikleri ve Ehlibeyte layık olma konulu uzun bir konuşma yaptılar. Yine aynı gün akşam saat 22.00 da Bakü Hüseyniye sinde yapılan bir programa katılarak saat 24:00 a kadar iki saat boyunca Ehlibeyt nimetine yapılan nankörlük ve zulümlerin dünyevi ve uhrevi cezalarından söz ettiler. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 Nisan cuma günü önceden kararlaştırıldığı ve ilan edildiği gibi Aksu cuma Namazını Meşhedi Dadaş Mescidinde Azerbaycan'ın değerli âlimlerinde hacı Şahin Hesenli'nin imametinde kıldı. Aksu Hacı Şahin Hesenli ve cuma namazı öncesi ve sonrası namaza katılanlar tarafından çok sıcak bir şekilde coşku ile karşılandı. 
 
 
 
 
 
Cuma namazından sonra İnteraz tv ye davet edilen Aksu İnteraz  tv de bir buçuk saat boyunca İmam Muhammed Bakır (a.s) ve ilahi aşk konulu bir konuşma yaptı. 
 
 
11 Nisan cumartesi günü Azad TV’de Üstat Mehdi Aksu Yemen ve bölgedeki savaşlar konulu programda konuşmacı oldu. Aynı gün Azad TV’ye konuk olan Aksu Müslümanları tehdit eden faktörler ve Müslümanların vahdetinin önemi hakkında geniş yelpazeli açıklamalar içeren bir konuşma yaptı. Program sonrası Müslüman Birliği hareketinde Fahri üyelik teklifi alan Aksu, Müslüman birliği hareketinin fahri üyesi oldular ve Müslüman birliği hareketi tarafından Aksu'ya onur belgesi taktim edildi. 
 
 
 
Aksu 12 Nisan Bakü'de bulunan ve Azerbaycan'lı müslümanlar tarafından çok sevilen Makam-ı muazzamı rehberi Seyyid Ali Hamanei'nin Azerbaycan temsilcisi Hüccetül İslam Seyyid Ocak Nejad ağanın Aksu'nun onuruna verdiği yemeye katıldılar. Aksu önce Seyyid Ocak Nejad'ı makamında ziyaret ettiler bazı müzakerelerden sonra yemeye geçildi. Yemek sonrası Aksu o günü Bakü'de bulunan kutsal mekanların ziyaretine ayırdı. Aynı gün akşam Bakü'de Müslümanlar Birliği hareketinin yönetim kurulu ve üyelerinden yaklaşık 100 kişinin yaptığı özel meclise katılan Aksu bu meclisde "Hz. İmam Ali Bizlerden Neleri İstiyor" konulu gece saat 01'e kadar bir konuşma yaptı. Aksu Haziran ayının ikisinde Maştaga'da yapılacak İmam Mehdi'nin tevellüdü konulu programa katılım daveti de aldı. Aksu bu davete inşaallah davet edeceği sözünü vererek çok verimli, faydalı bulduğu beş günlük seferi sonrası bugün yurda dönüş yaptı. 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-04-2015 11:08 - 3617 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım