Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD silahlarına Suriye el koydu
ABD’nin Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekatına karşı PKK/PYD’ye gönderdiği silahlar, Suriye yönetimine yakın 'Suriye Mukavemet Güçleri'nin eline geçti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2018 08:58 - 478 Okunma

ABD, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sonrasında da Afrin’deki PKK/PYD’lilere silah yardımını sürdürdü. Çeşitli yollardan gizlice sevk edilen silahların önemli bir bölümünün bölgede faaliyet gösteren Suriye yönetimine bağlı sivil “Suriye Mukavemet Güçleri”nin eline geçtiği ortaya çıktı. Rusya’nın da gelişmelerden haberdar olduğu, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın, “ABD, Irak toprakları üzerinden Kürtlere yeni konvoylarla silah göndererek Türkiye’yi kışkırttı” açıklamasının da bu bilgiler ışığında yapıldığı belirtildi.

AMERİKA RAHATSIZ OLDU

ABD’nin silahların Suriye yönetimi ile birlikte hareket eden içinde Hizbullah militanlarının da bulunduğu grubun eline geçmesinden büyük rahatsızlık duydukları öğrenildi. Afrin’e PKK/PYD’ye gönderilen silah ve mühimmatların Esad yanlısı sivil milis güçlerinin eline geçmesinden sonra ABD’nin Afrin’deki PKK/PYD’ye silah sevkiyatını önemli ölçüde askıya aldığı kaydedildi. Daha önce ÖSO, bir tankerin içinde Afrin’e gönderilen silahları yakalamıştı. Suriye’nin batı Halep kırsalında yakalanan ve Afrin’deki PKK/PYD’lilere gönderildiği anlaşılan tankerde yakalanan silahların Afrin Harekatını yürüten Türk askerine karşı kullanılmak üzere gönderildiği anlaşılmıştı. Tankerde yakalanan silahlardan bazıları şunlardı: Anti tank füzeleri, RPG-7 roket atar, piyade tüfekleri, NATO üyeleri ülkelerin ortak imalatı 7.62 mm silah mühimmatı, otomatik silah şeritleri, otomatik silahlar, çok miktarda şarjör, uçak savar silahları ve bu silahlara ait yüklü miktarda mühimmat.

İTİRAF ETMİŞTİ

ABD’nin PKK/PYD’ye verdiği 4 kilometre menzile sahip Konkurs ve Tow tanksavar füzeleri Türk tanklarına karşı kullanılmak üzere sınıra yerleştirildiği tespit edilmişti. Suriye’deki gelişmelere ilişkin analizler yayınlayan NSO haber portalına konuşan bir ABD’li yetkili de omuzdan fırlatılan ve hava araçlarına karşı 8 kilometreye kadar etkili olan güdümlü sistemlerin PKK’ya yollandığını itiraf etmişti. ABD’nin bu silahları Afrin’e göndermesinden sonra bir helikopterimiz düştü, iki tankımız vuruldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2018 08:58 - 478 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım