Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Savunma Bakanı’ndan Suud’a tam destek: “Bölgede nerede sorun varsa orada İran’ı görüyoruz”
Amerikan Savunma Bakanı James Mattis, Suud’un başkenti Riyad’da gazetecilere verdiği demeçte, İran’a ve İran’ın bölgedeki rolüne değindi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-04-2017 08:25 - 657 Okunma
 İran’ın Ortadoğu’da istikrarı sarstığını, Yemen’deki çatışmanın sonlanmasına engel olduğunu iddia eden Mattis, ABD’nin Yemen’de savaşan Suud öncülüğündeki koalisyona yönelik destekleri artırmak için çalışma yürüttüğüne değindi.
 
 Suud’un üst düzey yetkilileri ile bir araya gelen Mattis “Bölgede nerede sorun varsa orada İran’ı görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 İran’ın başka bir ülkenin (Yemen’in) istikrarını bozma yönündeki çabalarının ve Lübnan’daki Hizbullah örneğinde olduğu yeni gruplar oluşturmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden ABD Savunma Bakanı, bu hedef yolunda doğru adımlarla yürüdüklerini savundu.
 
 Mattis Yemen’deki krizin son bulması için hedefin BM’nin aracılığıyla siyasi çözümün sağlanması olduğunu belirtti.
 
 Öte yandan Amerikalı bazı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Yemen’deki çatışmada daha aktif bir rol oynamak için kolları sıvadığı, Ensarullah’a karşı savaşan Körfezli müttefiklerine doğrudan büyük yardımlar yapmaya hazırlandığı ifade edildi.
 
 ABD’li yetkililer, Suud Kralı Selman bin Abdülaziz, Suud Veliahdı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ve Suudlu yetkililerle yapılan görüşmelerde Yemen hususunun ve yanı sıra ABD’nin Suud’un öncülüğündeki koalisyona verdiği desteğin masaya yatırıldığını, ABD’den başta istihbarat olmak üzere çeşitli alanlardaki desteğini artırması hususunda talepte bulunulduğunu belirttiler.
 
 Ensarullah’ın görünen tabloda, müzakere masasına oturmasının çok da muhtemel olmadığını ifade eden Suudlu yetkililer, bunu sağlamak için askeri anlamdaki baskının artırılması gerektiğini belirttiler. Ayrıca ABD’nin Amerikan askerlerini göndererek destek verme şeklindeki bir planının da olmadığını söylediler.
 
 Ensarullah’ın Yemen’in başkenti San’a’ya ve Yemen’deki geniş bir alana hâkim oldukları, buna mukabil Abdi Rabbih Mansur Hadi hükümetini yeniden başa geçirmek isteyen Suud öncülüğündeki koalisyonun ise ABD’den destek aldığı biliniyor.
 
 Suud koalisyonunun Yemen halkı için can damarı olma özelliğini taşıyan El-Hudeyde limanını vurmaya hazırlandığı bu günlerde BM, Yemen’in gıda ithalatının %80’inin bu limandan yapılıyor olması sebebiyle böyle bir saldırının büyük bir açlık yaşanmasına sebep olacağını söyleyerek tarafları uyardı.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-04-2017 08:25 - 657 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım