Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'li Eski Bakan: ABD Diktatörlüğe Doğru Gidiyor
Üniversite profesörü ve eski ABD bakanı Salı günü yaptığı bir açıklamada, ülkesinin diktatörlüğe doğru gittiğini dile getirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2019 10:29 - 546 Okunma
Kaliforniya üniversitesi profesörü ve ABD eski başkanı Bill Clinton hükümetinde Çalışma bakanı olan Robert Reich, kaleme aldığı bir yazıda ABD'nin diktatörlüğe doğru hareket ettiğini yazdı. 
 
Robert Reich kaleme aldığı yazısında ABD başkanı Donald Trump hükümeti hakkında şöyle dedi: “Trump’ın başkanlığının tek açık yönü, bizi temel meselelere geri getirmesi. Demokrasi ve diktatörlük arasındaki farktan daha temel ne olabilir!” 
 
Robert Reich devamında; “Demokrasi, amaçlarla değil araçlarla ilgilidir. Eğer hepimiz hedefler üzerinde mutabık kalırsak (örneğin, Meksika sınırına bir duvar inşa edip edelim mi etmeyelim mi) demokrasiye gerek yoktur.” diye yazdı. 
 
Reich devamında şöyle bir açıklamada bulundu: “Diktatörlük yalnızca hedeflerle ilgilenir. Bu hedefler diktatörlüğün hedefleridir ve gücün korunmasına ve asimile edilmesine yardımcı olurlar. Bir diktatör bu hedeflere ulaşmak için tüm araçları kullanır. Bu durum, konumuzu Trump'a geri getiriyor.” 
 
Eski ABD bakanı yazısının devamında; “Trump’a yöneltilen ortak eleştiri, başkanlığını yürütme yetkisine sahip olmadığıdır; çünkü başkanların davranışlarını düzenleyen yasaları sürekli ihlal ediyor. Lakin Trump'ın en temel aykırılığı; sık sık, gücü bir araya getirmek ve korumak için araçları feda ediyor.” 
 
Robert Reich yazısının devamında; “Başkan, Meksika sınırında bir duvar inşa etmek gibi tartışmalı bir konuda işleri kendi yöntemine göre düzenlemek için hükümeti kapattı. Muhalifleri teslim olduktan sonra hükümeti tekrar açmak için öneride bulunuyor, lakin bu demokrasiyi korumaz.  Trump, ABD hükümetini bir pazarlık unsuru olarak kullanıyor.” diye belirtti. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2019 10:29 - 546 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım