Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD IŞİD'e 30 Yıl Ömür Biçti Biz Birkaç Yılda Hallettik
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın Yemen'e balistik füze gönderdiğine dair Arap Birliği kapanış bildirisindeki iddiaları "mesnetsiz ve gülünç" olarak değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-11-2017 07:44 - 513 Okunma
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, dün akşam saatlerinde yaptığı bir konuşmada, Lübnan ile bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. 
 
Nasrallah konuşmasının başında İran’ın batısında bulunan Kirmanşah eyaletinde meydana gelen deprem dolayısıyla İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’daki önde gelen taklit mercileri, İslami Şura Meclisi ve İran halkına taziyelerini bildirdi.
 
Irak güçlerinin terör örgütü IŞİD'in bu ülkede sultasına son vermesini çok büyük bir kazanım olarak niteleyen Nasrallah, Iraklı güçlerin Suriye sınırlarına ulaştıklarını söyledi.
 
Nasrallah; IŞİD fitnesi Irak’ta başladığında bizim birçok kardeşimiz, komutanımız Irak’a gitti ve biz orada çok sayıda şehit ve yaralı verdik. Kardeşlerimiz, Irak’ın teröristlerden temizlenmesinde etkili oldular ve orada bize ihtiyaç kalmayınca başka bölgelere gittiler. Arap Birliği’nin kapanış bildirisinde bu konuya hiç değinilmedi belki de Irak’ta IŞİD’in son bulması ile bağlantıları var. 
 
IŞİD'in Irak ve Suriye'de askeri bir örgüt olarak işinin bittiğini belirten Nasrallah, Suriye güçlerinin Ebu Kemal kentini IŞİD'in sultasından kurtarmasına da işaretle, Suriye'nin birliği bu zaferle güçlendi ve şimdi IŞİD'in sultasında çok az yer kaldı dedi. Nasrallah, Ebu Kemal kentinin işgalden kurtarılmasını, Amerika'nın Suriye'yi bölmeye yönelik komplosunun da bozulması olarak niteledi. Ebu Kemal’in kurtarılması terör devletinin çöktüğü anlamına gelir ama bu IŞİD’in bittiği anlamına gelmemektedir. 
 
Ebu Kemal’in kurtarılmasıyla IŞİD’in kuruluşu son buldu. Suriye’nin bazı şehirlerinde IŞİD teröristleri olsa da bu devletin sonu gelmiştir.
 
Nasrallah; Suriyelilerin ve Iraklıların IŞİD’e karşı kazandıkları büyük zaferi kutlama zamanıdır. Şimdi bölgede tekfirci teröristleri oluşturanlarla, hamileriyle ve onlarla kimlerin mücadele ettiği sorusunu tekrar sormamız gereklidir.
 
ABD, Ebu Kemal’de ne yaptı? IŞİD’e elinden gelen tüm yardımı yaptı, hava saldırıları ile IŞİD’e yardımda bulundu, açık bir şekilde IŞİD teröristlerinin yer değiştirmesine yardım etti, IŞİD için güvenli bölge oluşturdu, Rus uçaklarının IŞİD teröristlerini vurmasına izin vermedi hatta Rus uçaklarının IŞİD mevzilerini vurması karşılığında ABD uçaklarının Suriye ordusunu vuracağı uyarısında bulundu. Amerikalılar IŞİD teröristlerine istihbarat sağladılar.
 
ABD, IŞİD’in yok edilmesi için 30 yıla ihtiyaç olduğunu söyledi ama biz birkaç yılda IŞİD’e son vermeyi başardık. 
 
Nasrallah: “Utanılacak bir şeyde var ki ABD’nin ortağı olan Erdoğan açık bir şekilde ABD’nin IŞİD’i oluşturduğunu söylüyor bu bizim için yeterlidir.” dedi.
 
Hizbullah Genel Sekreteri, bütün direnişçilere ve özellikle de Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı General Kasım Süleymani'ye teşekkür etti. 
 
Hasan Nasrallah ilaveten, İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Tümgeneral Süleymani’yi terörle mücadele konusunda Suriye’de özellikle Ebu Kemal’de verdiği desteklerden dolayı takdir etti.
 
Nasrallah, Hizbullah hareketinin teröristlikle ve İran'ın teröristlere destek vermekle suçlanmasının yeni bir şey olmadığını ve bu gibi asılsız ve temelden yoksun iddiaların her zaman düşmanlar tarafından gündeme getirildiğini söyledi.
 
Seyyid Hasan Nasrallah, Arap Birliği’nin yayınladığı bildiriyi "mesnetsiz ve gülünç" olarak değerlendirerek, Hizbullah'ın Yemen, Bahreyn, Irak ya da başka herhangi bir Arap ülkesine asla silah göndermediğini kaydetti.
 
Lübnan’ın güvenlik ile istikrarını tehdit eden başlıca unsurun her zaman Siyonist Rejim’in olduğunun altını çizen Hasan Nasrallah; “İsrail saldırıları ve tehditlerine karşı Lübnan'ın güvenliğini koruyan en önemli faktör Hizbullah'ın silahlarıdır” ifadesini kullandı.
 
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Arap Birliği’nin kapanış bildirisinde Yemen’e işaret edilmediğini eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti: BM, Yemen'deki milyonlarca kişinin yok olma riski altında bulunduğu konusunda uyarıda bulundu. Bunlar Arap değil mi? Din ve imanınız yok mu? Sizler Müslüman değil misiniz? Bu Arap onuru mu? Sizler insan değil misiniz? Bütün dünya ve uluslararası kuruluşlar Yemen halkının açlıktan öleceğini söylüyor, ancak Arap Birliği bildirisinde Yemen’le ilgili tek bir kelime edilmiyor. Çünkü Suudi
 
Arabistan’ın Yemen’e karşı yaptığı saldırıyı eleştirmek yasaktır.
 
Hizbullah için önceliğin Lübnan Başbakanı Hariri'nin Beyrut'a dönmesi olduğunu belirten Nasrallah, Lübnan sorununun görüşmelerle halledilmesi gerektiğini bildirdi ve 'Hizbullah Hariri'yi istifa eden başbakan olarak görmediğini' söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-11-2017 07:44 - 513 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım