Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
15 Temmuzu Kimlerin Yaptığını Herkes Biliyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde önemli mesajlar verdi. Karamollaoğlu, “Aslında biz bunları kimlerin yaptığını biliyoruz, hükümet de biliyor. Batılı ülkeler bundan haberdardı. Gece saat ikiye kadar, bunun başarısız olacağını anlayana kadar tek bir Avrupa ülkesinden kınama mesajı gelmedi. Sadece Rusya bu mesajı önceden yayınladı. O zaman hükümetin şimdi oturup, başını iki elinin arasına alıp ben nerelerde hata yaptım diye düşünmesi ve nasıl düzeltirim diye çalışması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2017 10:04 - 1081 Okunma
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, “Allah bu milletin yüzüne güldü ve bu kalkışma engellendi. Milletimiz sokaklara çıkarak darbeyi başarısız kıldı” dedi. Karamollaoğlu, “Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması için bunun arkasında kimlerin olduğunun, kimlerin nasıl kandırıldığının anlaşılması gerekir. İyi tahlil etmek gerekir. İhtilal denemesinin hemen arkasından olağanüstü hal ilan edildi. Tabii ki bu tür olayların arkasından olağanüstü hal ilan etmek tabiidir ancak ihtilalle ilgisi olmayan kurumların düzenlenmesi yanlıştır. Bu girişimin arkasında uluslararası bir komplo olduğu kanaatindeyiz, yani birtakım dış güçler var olayın perde arkasında” şeklinde konuştu.
BUNDAN SONRA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI
 
“Aslında biz bunları kimlerin yaptığını biliyoruz, hükümet de biliyor. Batılı ülkeler bundan haberdardı” diyen Karamollaoğlu, “Gece saat ikiye kadar, bunun başarısız olacağını anlayana kadar tek bir Avrupa ülkesinden kınama mesajı gelmedi. Sadece Rusya bu mesajı önceden yayınladı. O zaman hükümetin şimdi oturup, başını iki elinin arasına alıp ben nerelerde hata yaptım diye düşünmesi ve nasıl düzeltirim diye çalışması gerekir. Kimlerin parmağı vardı bunun içinde diye düşünülmeli. Asıl yapılması icap eden bundan sonra böyle bir kalkışmanın bir daha tekrarlanmaması için hangi adımlar atılmalı, hangi tedbirler alınmalı”  diye konuştu.  
HİÇBİR ZAMAN BARIŞIKLIĞIMIZ OLMADI
 
Saadet Partisi İstanbul il Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi ve HUDER İstanbul İl Başkanı Mustafa Yaman’ın FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmasını eleştiren Karamollaoğlu, “Milli Görüşçüler ve Saadet Partililer olarak bu ithamlarda hiçbir zaman yer almaması gereken kurumun, siyasetin bizde olduğuna inanıyoruz, dünya da biliyor bunu. Bunlarla bizim hiçbir zaman barışıklığımız olmadı. Bir araya gelemedik, onlar bize güvenmedi, biz de onlara güvenmedik. Hiçbir yerde işbirliği yapmadık. Şimdi bazı yerlerde bakıyoruz ki bizim parti mensuplarımıza karşı operasyon düzenleniyor. Zaman zaman bir mensubumuz alınıyor, sonra bırakılıyor. Onun ailesinin yaşadığı travma kimsenin umurunda değil” ifadelerini kullandı. 
Ülke Menfaatleri Öne Çıkarılmalı
 
Biz bundan sonra hükümetin parti menfaatlerini bırakıp ülke menfaatlerini öne çıkararak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Bu da kutuplaşmadan, kutuplaştırmadan vazgeçme ile sağlanır. Birbirimizi farklıklarımıza rağmen kucaklamalıyız. Hepimiz bu memleketin iyiliğini, bu memleket için hayırlı olanını istiyoruz. Biz bugün hükümeti kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Tenkitlerimiz, onları hasım olarak gördüğümüz için değil. Şunu hükümet çok iyi anlamalı, siyasi partiler birbirlerinin hasımları değil, rakipleridir” ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Başkasının iktidara gelmesini ortadan kaldırdığınız zaman despotluk hâkim olur. O zaman 15 Temmuz’u gerçekleştirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürülür. 15 Temmuz’a, bir kişiye bütün yetkileri vermek için teşebbüs edildi. Allah rızası için bunların ekmeğine yağ sürmeyelim. Gerekli tedbirleri alalım. Canımızı yaksa da, bizi üzse de, yeri geldiğinde mahcup duruma düşürse de doğruları söylemekten, hatamızı itiraf etmekten çekinmeyelim. Bu ülke hepimizin, biz 15 Temmuz’u barışın, huzurun, kardeşliğin, adaletin tesisi için bir vesile olarak görüyoruz. Hükümetimize ve milletimize bu duygularla bunları ifade etmek istiyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve gazilerimize Yüce Mevla’dan şifalar diliyorum.” 
 
Milligazete
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2017 10:04 - 1081 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım