Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
15 Temmuz'da yoğun program
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta yoğun bir program icra edilecek. Selaların okunmasıyla başlayacak 'demokrasi nöbeti' 16 Temmuz saat 00.00'a kadar sürecek.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2017 09:57 - 1041 Okunma
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul'da yoğun bir program icra edilecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinliklerine ek olarak, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da çeşitli programlarla 15 Temmuz ruhunu yaşatacak. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15-16 Temmuz'da İstanbul'da yoğun bir program icra edilecek.
 
Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz'da saat 18.30'da "Milli Birlik Yürüyüşü" başlatılacak. Yürüyüşe katılanların 20.00'de törenin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşması planlanıyor. Tören, 20.35'te mehter takımının gösterisinden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21.15'te şehit yakınları ve gazilerle alana gelmesiyle devam edecek. Burada 21.30'da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve toplu duanın ardından, 22.05'te 15 Temmuz Belgeseli'nin gösterimi yapılacak.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 22.30'da tören alanında vatandaşlara hitap etmesi beklenirken, 23.15'te 250 şehidin ismi okunacak ve saygı ışıkları yakılacak. Ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu Saraçhane'de video mapping uygulaması gerçekleştirilecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halk, yine meydanlara inecek. Türkiye'de selaların okunması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla saat 00.13'te demokrasi nöbeti başlayacak. Demokrasi nöbeti, 16 Temmuz Pazar günü saat 00.00'da sona erecek.
 
Ankara'da yürüyüş Ulus'tan başlayacak
 
Ankara'da düzenlenecek "Milli Birlik Yürüyüşü" ise Ulus'taki Birinci Meclis binası önünden başlayıp TBMM'de son bulacak. Tüm illerde, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te okunacak selalarla, Milli Birlik Yürüyüşü başlayacak.
 
Bu kapsamda Ankara'daki yürüyüşün başlangıç noktası, Ulus'taki Birinci Meclis binası önü olacak. Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam edecek yürüyüş boyunca, vatandaşlar metrelerce uzunluktaki Türk bayrağını taşıyacak.
 
Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler de yürüyüşe katılacak. Yürüyüş saat 01.00'de TBMM'de sona erecek. Vatandaşlar, TBMM'de saat 02.00'de düzenlenecek etkinliğe katılacak.
 
Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilmesi ve duaların okunmasının ardından, Meclise ilk bombanın atıldığı saat 02.32'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de konuşma yapması beklenen törenin ardından, 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayrakların teslimi yapılacak.
 
Gençler, bayrakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kahraman'a verecek. Program kapsamında, TBMM ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntülerin binalara yansıtılması yöntemiyle "video mapping" gösterisi yapılacak.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2017 09:57 - 1041 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım