Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Meşru haklarımız pazarlık konusu olamaz'
Ankara-Tahran-Bağdat hattındaki sıcak saatlerin ardından Suriye'den de önemli bir açıklama geldi. Suriye Savunma Bakanı Ali Eyüp PKK işgalindeki toprakları savaşarak alacaklarını vurguladı. İran ve Irak genelkurmay başkanlarıyla Şam'da yaptıkları üçlü zirvenin ardından konuşan Eyüp, ABD'nin elinde kalan son kozun SDG olduğunu belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-03-2019 08:06 - 583 Okunma
Suriye, İran ve Irak'ın Şam'da düzenlediği savunma toplantısı başarılı bir şekilde son buldu. Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüp, Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakiri toplantının ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Savunma Bakanı Eyüp, basın açıklamasında yapılan toplantıların tüm alanlarda ve düzeylerde gayet önemli olup başarılı geçtiğini belirtti. Toplantılarda elde edilen önemli sonuçların terör dahil meydan okumalar ve zorluklara karşı koymada yardımcı olacağını ifade eden Eyüp; terörün yol açtığı tehditler ve dünyanın farklı devletlerine yayılma tehlikesine karşı mücadelede de önemli olacağını söyledi. 
 
Savunma Bakanı Eyüp, Suriye’nin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak ve halk bütünlüğünün yanı sıra kendisini ve halkını savunmadaki meşru hakkının hiçbir şekilde pazarlık konusu olmayacağının altını çizdi. 
 
Eyüp Suriye’nin istisnasız her karış toprağını terör ve destekçilerinden kurtarıp kontrol ve güvenliği sağlama azim ve kararlılığının bir kez daha altını çizdi. 
 
'DAVETSİZ DEVLETLER İŞGALCİDİR' 
 
Suriye’nin daveti olmaksızın Suriye’de bulunan yabancı bir devlet gücünün işgal niteliği taşıdığını belirten Savunma Bakanı Eyüp, Suriye’nin egemenliğini savunma ve işgale karşı koyma hakkının meşru olduğunu vurguladı. 
 
'İDLİB EKSİKSİZ ŞEKİLDE SURİYE'NİN OLACAK' 
 
Eyüp İdlib ilinin de istisna olmayıp mutlaka tam ve eksiksiz bir şekilde Suriye’nin egemenliği ve kontrolüne döneceğinin altını çizdi. 
 
Suriye ordusunun Tenf Bölgesini işgal eden ABD güçlerini çıkarma gücü ve olanaklarına sahip olduğunu vurgulayan Savunma Bakanı Eyüp, ABD ve diğer tüm devlet güçlerinin kesinlikle Suriye’nin tamamından çıkacaklarını kaydetti. 
 
Savunma Bakanı Eyüp ABD’nin elinde kalan tek kartın “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) olduğuna dikkat çekerken; Suriye’nin bu güçlerle uzlaşma yoluyla ya da toprakları askeri operasyonla kurtarma yoluyla muamelede bulunacağını söyledi. 
 
Eyüp Suriye’nin başkalarının dayatmaları ile değil de kendi iradeleri ve istekleri ile sonsuza dek birlik beraberlik içinde yaşama seçeneğini benimsediğine dikkat çekti. 
 
Suriye’nin İsrail’in tüm saldırılarına başarıyla karşı koyduğunu belirten Savunma Bakanı Eyüp, İsrail füzelerinin çoğunun imha edilmeleriyle hedeflerine ulaşamadıklarını kaydetti. 
 
BAKİRİ: TÜM YABANCI GÜÇLER SURİYE’DEN ÇIKACAK 
 
Ortak basın toplantısında konuşan İran Genelkurmay Başkanı Bakiri, Suriye’nin egemenliği ve bağımsızlığının yanı sıra toprak ve halk bütünlüğüne saygı gösterilip koruma öneminin bir kez daha altını çizdi. 
 
Bakiri Suriye’de devletin izin ve onayı olmaksızın bulunan herhangi bir yabancı gücün varlığına son verme gereğine vurgu yaptı. Suriye’de bulunan İranlı güçlerin Suriye devletinin talebi, izni ve onayı üzerine bulunduklarını ifade eden Bakiri; Suriye’nin istediği sürece bu güçlerin Suriye’de kalacaklarını söyledi. 
 
İran Genelkurmay Başkanı Bakiri IŞİD dahil farklı isimler altındaki tüm terör örgütlerin dünyanın hegemonyacı devletleri ve Siyonizmin bir ürünü olduklarını vurgularken, amacın bölge devletleri ve halklarının güvenliğini sabote etmek ve onları sömürmek olduğunu belirtti. 
 
Bakiri Suriye, İran ve Irak’ın terörü tamamen yok etme kararlılığı ve azminde olduklarının altını çizerken, üçü arasında yüksek düzeyli bir koordinasyon, işbirliği ve anlaşmanın bulunduğuna dikkat çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-03-2019 08:06 - 583 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım