Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Kasım Süleymani 15 Temmuz'da darbeyi engelledi'
Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, katıldığı bir televizyon programında ABD tarafından şehid edilen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin engellenmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2020 09:18 - 2505 Okunma
TV5’te Buluşma Noktası adlı programa katılan Şirin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymani’nin 15 Temmuz’da Türkiye için ne yaptığını biliyor" dedi.
 
"Süleymani'nin öldürülmesi İran'da karşılıksız kalmayacaktır" diyen Şirin, İranlı generalin 15 Temmuz'daki rolüyle ilgili şöyle konuştu: "15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için kim ne yaptıysa ondan daha fazlasını yapan kişinin adı Kasım Süleymani'dir. Türkiye'de Amerika ve İsrail projeleri gerçekleşmesin diye, çiftçisinden Reis-i Cumhuruna, vatan savunması önce kime düşer, yani İran'ın Kirmanlısına mı düşer, Ankaralısına Konyalısına mı düşer? Ama ne yaptı Kirmanlı Süleyman? 'Benim göğsümü ezip geçmedikçe, Türkiye'de bu amacına ulaşamayacaksın' dedi."
 
"15 Temmuz'da hiç kimse Süleymani kadar mücadele etmedi"
 
"15 Temmuz hak batıl savaşında tarihin dönüm noktalarından biridir" ifadelerini kullanan Şirin, Süleymani'nin darbeyi püskürtmek için herkesten çok çalıştığını savundu:
 
"Diyorum ki, bu ülkenin en vatanseveri apoletlisinden kravatlısına, 80 milyona soru soruyorum; sizin vatanseverliğiniz Kasım Süleymani kadar var mıdır? Yoktur, hayal dahi kuramazsın, böyle bir denklem kuramazsın."
 
"Erdoğan ne söylediğimi biliyor"
 
Nureddin Şirin ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleymani'nin darbe girişimin engellenmesindeki rolünün farkında olarak konuştuğunu söyledi:
 
"Ne dediğimin, sözlerimin nereye gittiğini bilerek söylüyorum. Bu sözlerimin hangi mahfillerde kayda alındığını bilerek söylüyorum. Kasım Süleymani İran için şunu yaptı bunu yaptı demiyorum. Türkiye için… Bakınız sayın Erdoğan, yaptığı değerlendirmede onun ne anlama geldiğini kendisi anlattı. Çünkü, biliyor tanıyor. Onun üstünde zaten bir kişi var, rehberdir. Böyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran’da karşılıksız kalmayacaktır.” (TV5)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2020 09:18 - 2505 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım